Pai med plommer og marsipankrem

Pai med plommer og marsipankrem

Pai med plommer og marsipankrem er den beste måten å beskrive denne plommepaien med frangipane. For det er nettopp det Frangipane er, en form for marsipankrem. Mandler, sukker, smør og egg er det som skal til for å lage fyllet som da fordeles i en søt paibunn.

Paibunnen lager du enkelt (og kan gjerne lages på forhånd) og marsipanfyllet fordeles jevnt utover. Plommer legges pent i fyllet før det hele settes i ovnen. Ut kommer en fantastisk deilig pai med sprø paibunn, myk Frangipane og saftige plommer.

Paien er en av få paier som ikke skriker etter å serveres med vaniljeis eller vaniljesaus, men slå deg løs om du synes det må til. Jeg dømmer ingen.

Plommer kunne selvsagt byttes ut med annen frukt om du ønsker. Epler, aprikoser, pærer eller bringebær for eksempel er alle gode alternativer.

Når det gjelder mandlene i fyllet liker jeg å riste mandler i ovnen, la de avkjøle og så kjøre de til en grov mel i en food processor. Du kan selvsagt også kjøpe ferdig mandelmel om det er enklere.

Pai med plommer og marsipankrem

Se så lekkert – det frister, ikke sant?

Glad i plommer? Sjekk gjerne ut også disse oppskriftene med plommer!

Pai med plommer og marsipankrem

ingredienser
Paideig
  • 200g hvetemel
  • 50g melis
  • 100g smør eller margarin i terninger
  • 1 egg
Marsipankrem/Frangipane
  • 200g smør
  • 200g sukker
  • 3 egg
  • 150g finhakkede mandler
Plommer og pynt
  • 4-6 plommer, halvert, sten fjernet
  • flytende honning
fremgangsmåte

Ovn temp 180°

En paiform (min måler 28cm i diam. og har en 4cm høy kant).

Lag paideigen.

Ha hvetemel, melis og smør/margarin i en food processor og kjør til du har en smulelignende masse. Ha opp i egg og kjør til du ser at deigen samler seg.

Hell deigen over på kjøkkenbenken og samle den raskt til en deig uten for mye håndtering. Pakk deigen inn i bakepapir og sett kjølig minst en halvtimes tid, gjerne mer.

Lag marsipankremen.

Rør smør/margarin og sukker lett og luftig. Tilsett egg, ett om gangen og rør igjen til lett og luftig. Rør inn mandlene.

Ta frem paidiegen og kjevle den ut til en sirkel på bakepapiret. Pass på at du ruller deigen stort nok, husk at den skal også dekke kanten.

Løft paideigen opp med hjelp av bakepapiret og vend den opp i paiformen. (Husk å smøre paiformen din om det er nødvendig). Dra bakepapiret forsiktig fra deigen. Press deigen forsiktig ned i formen og oppkantene. Skjær av overflødig deig.

Hell marsipankremen opp i paiformen og spre det jevnt utover.

Fordel plommene i marsipankremen og hell litt honning i midten av plommene.

Pai med plommer og marsipankrem

Sett paien i forvarmet ovn og stek i 40-50 minutter. Om paien blir vel brun under steking kan du dekke den med et stykke bakepapir. Rist litt i paiformen – fyllet skal være ganske fast.

La paien avkjøle i formen. Skjær i skiver og servere gjerne fortsatt lunken.

Pai med plommer og marsipankrem

Dette er en fantastisk god pai som egentlig ikke trenger noe tilbehør, men om du skulle savne noe kan du gjerne servere litt is til.

Pai med plommer og marsipankrem

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »