Annonse
Min Familie

Havreflarn med en vri

Havreflarn med en vri

Dette er tredje julen jeg baker og skriver om julebakst med Melange, og i år snakker vi om hva det ikke blir jul uten.

For min del, er det mye jeg ikke kan være foruten i julen, for med juletradisjoner fra Tyskland, Norge og USA har jeg mye å velge mellom..

Havreflarn er en ting jeg må ha i julen, men i år har den fått en aldri så liten vri.  En julevri kan du si, med finhakket frukt, bær og nøtter. En krysning mellom en havreflarn og en florentin.

Den tørkede frukten tilsetter selvsagt smak til havreflarnen, men spekker den også med farge. Med tanke på at det skulle tilføre litt farge har jeg derfor brukt tørkede tranebær og aprikoser i tillegg til grønne pistasjnøtter. En herlig miks av smaker og farger.

Deigen blir noe fastere enn det du vanligvis får når du lager havreflarn og vil ikke flyte ut like mye. For å unngå at de ikke gjennomstekes i midten er det derfor lurt å presse deigen ned til en jevn sirkel på bakebrettet før den går i ovnen.

Deigen vil flyte utover, pass derfor på at du har god avstand mellom kjeksene. Jeg stekte 6 havreflarn per brett.

Hva er det du ikke kan være uten i julen? Ta gjerne et bilde, publiser på Instagram, tag med #ikkejuluten så er du med i trekningen av gaveposer med bakeustyr og min kokebok hver uke!

havreflarn

Glad i biscotti? Sjekk ut denne oppskriften på pepperkakebiscotti

Havreflarn – ca. 16 stykker

ingredienser
fremgangsmåte

Ovn temp 200°

Smelt Melange margarin og bland med havregryn. La det stå mens du gjør resten av ingrediensene klare.

Rør inn sukker, bakepulver, tørket frukt, nøtter og egg.

Bruk en mindre spiseskje til å lage nogenlunde runde porsjoner med deig og sett de på en bakeplate dekket med bakepapir. Press de lett ned slik at de har jevn tykkelse.

Husk å gi de godt med plass, de vil flyte utover.

Sett i forvarmet ovn og stek i 5 – 7 minutter. Hold et øye med de under steking slik at du ikke over- eller understeker de. Havreflarn skal få litt farge rundt kantene og se stekt ut i midten.

La havreflarn avkjøle på stekebrettet før du legger de over på rist.

havreflarn

Når de er helt avkjølte kan du pynte de med smeltet mørk sjokolade om du ønsker.

havreflarn

Klarer du å la være å spise disse, er du god!

God jul!♥

Innlegget er skrevet som del av mitt samarbeid med Melange. 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »