Havreflarn med en vri – med frukt og sjokolade

Havreflarn med en vri

Havreflarn må til om det skal bli jul i huset!

For min del, er det mye jeg ikke kan være foruten i julen, for med juletradisjoner fra Tyskland, Norge og USA har jeg mye å velge mellom..

Havreflarn er som sagt en ting jeg må ha i julen, men i år har den fått en aldri så liten vri.  En julevri kan du si, med finhakket frukt, bær og nøtter. En krysning mellom en havreflarn og en florentin.

Den tørkede frukten tilsetter selvsagt smak til havreflarnen, men spekker den også med farge. Med tanke på at det skulle tilføre litt farge har jeg derfor brukt tørkede tranebær og aprikoser i tillegg til grønne pistasjnøtter. En herlig miks av smaker og farger.

Deigen blir noe fastere enn det du vanligvis får når du lager havreflarn og vil ikke flyte ut like mye. For å unngå at de ikke gjennomstekes i midten er det derfor lurt å presse deigen ned til en jevn sirkel på bakebrettet før den går i ovnen.

Deigen vil flyte utover, pass derfor på at du har god avstand mellom kjeksene. Jeg stekte 6 havreflarn per brett.

havreflarn

Og her får du enda flere oppskrifter på goodies som jeg må ha til jul:

Havreflarn – ca. 16 stykker

ingredienser
  • 100g smør eller margarin
  • 100g havregryn
  • 100g sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 100g finhakket tørket frukt og nøtter
  • 1 egg
fremgangsmåte

Ovn temp 200°

Smelt smør/margarin og bland med havregryn. La det stå mens du gjør resten av ingrediensene klare.

Rør inn sukker, bakepulver, tørket frukt, nøtter og egg.

Bruk en mindre spiseskje til å lage nogenlunde runde porsjoner med deig og sett de på en bakeplate dekket med bakepapir. Press de lett ned slik at de har jevn tykkelse.

Husk å gi de godt med plass, de vil flyte utover.

Sett i forvarmet ovn og stek i 5 – 7 minutter. Hold et øye med de under steking slik at du ikke over- eller understeker de. Havreflarn skal få litt farge rundt kantene og se stekt ut i midten.

La havreflarn avkjøle på stekebrettet før du legger de over på rist.

havreflarn

Når de er helt avkjølte kan du pynte de med smeltet mørk sjokolade om du ønsker.

havreflarn

Klarer du å la være å spise disse, er du god!

God jul!♥

 

Kommentarer

  • Reply Tamara 16. juli 2019

    question: If you leave the fruits and nuts out of it, how much flour do you need te replace it with? One tablespoon? Which fruits and nuts did you use?

    Greetings Tamara

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »