Havreflarn må til om det skal bli jul i huset!
For min del, er det mye jeg ikke kan være foruten i julen, for med juletradisjoner fra Tyskland, Norge og USA har jeg mye å velge mellom..
Havreflarn er som sagt en ting jeg må ha i julen, men i år har den fått en aldri så liten vri. En julevri kan du si, med finhakket frukt, bær og nøtter. En krysning mellom en havreflarn og en florentin.
Den tørkede frukten tilsetter selvsagt smak til havreflarnen, men spekker den også med farge. Med tanke på at det skulle tilføre litt farge har jeg derfor brukt tørkede tranebær og aprikoser i tillegg til grønne pistasjnøtter. En herlig miks av smaker og farger.
Deigen blir noe fastere enn det du vanligvis får når du lager havreflarn og vil ikke flyte ut like mye. For å unngå at de ikke gjennomstekes i midten er det derfor lurt å presse deigen ned til en jevn sirkel på bakebrettet før den går i ovnen.
Deigen vil flyte utover, pass derfor på at du har god avstand mellom kjeksene. Jeg stekte 6 havreflarn per brett.
Og her får du enda flere oppskrifter på goodies som jeg må ha til jul:
- sjokoladepepperkaker
- kanelstjerne (Zimtsterne)
- pepperkakebiscotti
- ingefærkjeks
- nøtte- og sjokoladebars
- vaniljehorn
question: If you leave the fruits and nuts out of it, how much flour do you need te replace it with? One tablespoon? Which fruits and nuts did you use?
Greetings Tamara