Italienske kjøttboller i tomatsaus

Italienske kjøttboller i tomatsaus

Kan man ha nok oppskrifter på kjøttboller egentlig?

Denne oppskriften på italienske kjøttboller er ‘long overdue’. Jeg lagde disse for et par uker siden – mange av dere fulgte med på snapstory – og likte min lille tips for hvordan du kan porsjonere deigen slik at du får like store kjøttboller (se skjermdumpen nederst i oppskriften om du ikke fikk det med deg da).

Dette innlegget skulle egentlig bare handle om kjøttbollene, men så fant jeg på å legge til en tomatsaus i tilfelle du ville ha et forslag på hvordan de kunne serveres. Tomatsausen er en basis-saus som jeg bruke ofte. Den er genial for lasagne, koker du den litt ned er den super som pizzasaus og så er den helt toppers til pasta – med eller uten kjøttboller.

Kjøttbollene liker jeg å fryse – etter å ha servert noen til middag i tomatsaus med smeltet ost på toppen, servert med brød eller pasta. Resten fryser jeg ned i porsjoner, altså nok til en middag. Skal jeg da ha en kjapp middag, lager jeg en tomatsaus og har oppi frosne kjøttboller. Mens tomatsausen koker, tines kjøttbollene samtidig som de tilfører smak til sausen. Koker du pastaen samtidig har du middag på bordet på en halvtime. En ordentlig god middag attpåtil.

Italienske kjøttboller i tomatsaus

Har du lyst på flere oppskrifter på kjøttboller kan du finne de her:

Italienske kjøttboller i tomatsaus – ca. 40 mellomstore kjøttboller

ingredienser
Kjøttboller
 • 2 egg
 • 1 løk
 • 2 hvitløksfedd
 • 1 ts worcestershire sauce
 • 1 ts tørket basilikum
 • 1 ts tørket oregano
 • 2 ss grovhakket frisk persille
 • 1 ts salt
 • 2 ts grovmalt pepper
 • 50g brødrasp
 • 800g karbonadedeig
Tomatsaus
 • 3 hvitløksfedd, finhakket
 • 3 ss god olivenolje
 • 2 bokser (á 400g) hakkede tomater
 • 2-3 friske basilikumkvister
fremgangsmåte

Ovn temp. 180°C

Lag kjøttbollene.

Ha løk og hvitløk i en foodprocessor og kjør til finhakket. Alternativt kan dette gjøres for hånd. Ha egg, løk, hvitløk, urter, krydder og brødrasp i en stor skål og bland godt sammen. Ha karbonadedeigen oppi (dra den gjerne litt fra hverandre slik at det ikke er en tett masse med kjøtt du har oppi skålen) og bland forsiktig sammen med hendene. Ikke vær hardhendt, du ønsker ikke kompakte kjøttboller.

Stek en liten bit av farsen og smak. Tilpass krydder om ønsket.

Bruk en iskremskje (se video nederst) til å lage kjøttboller og sett de på et fat eller stekebrett.

Italienske kjøttboller i tomatsaus

Når alle kjøttbollene er klare kan du enten sette de direkte i stekeovnen eller steke de litt i en stekepanne (for å få en fin stekeskorpe) før du setter de i ovnen.

15-20 minutter i ovnen bør holde, men skjær gjerne en kjøttbolle i to for å være sikker.

italienske kjøttboller

La kjøttbollene avkjøle helt før du ev. fryser de i porsjoner.

Skal du spise noen med det samme er det bare å sette i gang og lage tomatsausen mens kjøttbollene er i ovnen. Stek hvitløk over middelsvarme i olivenolje til gylden. Ha tomatene i stekepannen og la det få et oppkok. Slå ned varmen slik at det småkoker. Legg frisk basilikum på toppen og la det småkoke 20 minutter. Fisk ut basilikum og smak til med salt og pepper.

Legg kjøttboller forsiktig ned i den varme tomatsausen. Er kjøttbollene kalde, kan du gjerne la det småkoke litt med lokk til de er gjennomvarme. Topp med mozzarella eller annen ost om ønsket, sett det hele i ovnen til osten er smeltet.

italienske kjøttboller

Pynt med litt frisk basilikum, revet parmesan og server med pasta eller godt brød til. En grønn salat som tilbehør er aldri dumt.

italienske kjøttboller

Og her er skjermdumpen fra Instagram stories:

Håper det smaker!

Kommentarer

 • Reply Mari 15. februar 2018

  Hva er det hvite oppå bollene? Mozzarella?

  • Reply Mat På Bordet 17. februar 2018

   Det stemmer Mari 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »