Blåskjell med tomater og hvitløk

Blåskjell med tomater og hvitløk

Jeg oppdaget en ny fiskehandel i mitt gamle nabolag og kom i prat med verdens hyggeligste fiskehandler. Jeg gikk derfra med litt fisk, blåskjell og en varm fiskekake i hånda og følte med som et lite barn igjen. Så digg!

Blåskjellene hadde jeg en plan med. For noen dager siden hadde jeg nemlig forsynt meg godt i cherry tomat tilbudet hos Meny og bortsett fra å ha spist en hel del som snacks, hadde jeg fortsatt mange til overs. Dermed var det logisk at det måtte bli blåskjell med tomater og hvitløk.

Har du ikke cherrytomater kan du selvsagt bruke ‘vanlige’ tomater. Skjær de ned i biter og gjør som ellers anvist i oppskriften. Det fine med mine cherrytomater er dog at de var i forskjellige farger – røde, oransje, rødbrune og gule – og dermed gjorde retten litt mer visuelt spennende.

Husk å skylle blåskjellene godt og kaster døde og skadede skjell. Ta gjerne en runde til før du serverer blåskjellene – har de ikke åpnet seg under koking er de døde og skal kastes.

Blåskjell med tomater og hvitløk

Lurer du på hva du kan servere med blåskjellene? Her er noen forslag:

Blåskjell med tomater og hvitløk – 2-4 porsjoner

ingredienser
Blåskjell
  • 1 kg (1 nett) friske blåskjell
  • 2 hvitløksfedd i fine skiver
  • 1 liten løk, finhakket
  • 1/4 ts chiliflak
  • 1 dl hvitvin (kan sløyfes)
  • 400g cherrytomater, delt i to
Garnityr
  • 100g cherrytomater i terninger
  • ca. 1 ss finhakket frisk basilikum
  • 1-2 ss god olivenolje
  • 1 lime eller sitron i båter
fremgangsmåte

Oppskriften holder til 2 som hovedrett og til 4 som forrett.

Skyll blåskjellene godt i kaldt vann. Kast døde og knuste blåskjell.

Stek hvitløk og løk i litt olivenolje. Tilsett chiliflak og stek til løken er myk. Løken skal ikke ha farge. Ha opp i vin om du bruker og la det småkoke noen minutter til det meste har fordampet. Ha opp i cherrytomatene og la de koke litt ned, men fortsatt holder formen. Ha oppi blåskjellene, sett på lokk og damp til blåskjellene åpener seg (3-5 minutter).

Blåskjell med tomater og hvitløk

Lag garnityret mens blåskjellene damper. Rør tomater med basilikum, olivenolje og litt sitron- eller limesaft. Skjær resten av sitronen/limen i båter.

Hell blåskjell over på et fat og fordel garnityret over. Server med sitron- eller limebåter.

Håper det smaker! ♥

Blåskjell med tomater og hvitløk

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »