Jeg oppdaget en ny fiskehandel i mitt gamle nabolag og kom i prat med verdens hyggeligste fiskehandler. Jeg gikk derfra med litt fisk, blåskjell og en varm fiskekake i hånda og følte med som et lite barn igjen. Så digg!
Blåskjellene hadde jeg en plan med. For noen dager siden hadde jeg nemlig forsynt meg godt i cherry tomat tilbudet hos Meny og bortsett fra å ha spist en hel del som snacks, hadde jeg fortsatt mange til overs. Dermed var det logisk at det måtte bli blåskjell med tomater og hvitløk.
Har du ikke cherrytomater kan du selvsagt bruke ‘vanlige’ tomater. Skjær de ned i biter og gjør som ellers anvist i oppskriften. Det fine med mine cherrytomater er dog at de var i forskjellige farger – røde, oransje, rødbrune og gule – og dermed gjorde retten litt mer visuelt spennende.
Husk å skylle blåskjellene godt og kaster døde og skadede skjell. Ta gjerne en runde til før du serverer blåskjellene – har de ikke åpnet seg under koking er de døde og skal kastes.
Lurer du på hva du kan servere med blåskjellene? Her er noen forslag: