Nydelig lammecarré med lun couscoussalat

Lammecarré med lun couscoussalat

Har du lyst på noe godt med lam som er både raskt å lage og full av smak er det lammecarré med lun couscousssalat du skal lage!

Hele retten lages i en panne, og har du en praktisk og  fin panne, kan du servere retten i den og.

Fremgangsmåten er enkel. Lammecarré marineres mens man lager couscoussalaten. Neste steg er å steke lammecarré over høy varme, noen minutter på hver side. Disse settes til side mens couscoussalaten ferdigstilles. Så er det bare å legge kjøttstykkene opp på couscoussalaten og sette det hele på bordet.

En supergod og enkel å lage hverdagsrett.

Lammecarré med lun couscoussalat

Er du glad i lam, foreslår jeg at du tar en titt på disse oppskriftene også:

Lammecarré med lun couscoussalat – 4-6 porsjoner

ingredienser
lammecarré og dens marinade
 • ca. 800g lammecarré
 • 2 ss olivenolje
 • saften av en halv sitron
 • 1 hvitløksfedd, finhakket eller revet
 • 2 ss finhakket frisk oregano
 • salt & pepper
couscoussalat
 • 3 dl couscous
 • 1 hvitløksfedd, revet
 • 1 rød løk, finhakket
 • 1 boks (400g) kikerter
 • 50g finhakket soltørkede tomater i olje
 • en god håndfull grovhakket frisk persille
 • 1 ss finhakket frisk mynte
 • 50g fetaost
 • 50g ruccola
 • saften av en halvsitron
fremgangsmåte

Mariner lammekjøttet. Legg lammecarré i en skål og ha opp i olje, sitronsaft, hvitløk og urter. Bland godt og la det stå mens du begynner på couscoussalaten.

Et lite tips. Sitronen vil begynne å ‘koke’ kjøttet så det skal ikke marinere lengre en 10 minutter. Føler du at du ikke klarer å gjøre klar couscoussalaten på den tiden er det lurt å vente med marineringen.

Skal du lage noe godt med lam som er både raskt å lage og full av smak er det lammecarré med lun couscousssalat du skal lage! Retten lages i en panne og har du en praktisk og samtidig fin panne , som jeg har her,kan du servere retten i den og. Stekepannen jeg bruker her er i flittig bruk på studiokjøkkenet mitt. Du har kanskje lagt merke til den allerede - jeg brukte den for eksempel i denne oppskriften på en vegansk variant av spaghetti bolognese (anbefales forresten!).  Pannen er av finsk design av det anerkjente merket Fiskars og er i tillegg til å se pen ut, meget funksjonell. Pannen kan brukes på alle typer platetopper, er ekstremt hardfør (ja, du kan bruke den på grillen eller over bål for eksempel) og kanskje det beste av alt, kan settes i oppvaskmaskinen. Du får den i to varianter - helsvart (tøft og barskt) eller i rustfritt stål (litt mer elegant). Jeg opplever at det gode non-stick belegget gjør at jeg bruker mindre fett/olje ved steking da jeg ikke redd for at maten skal sette seg fast. I denne retten har jeg laget alt rett i pannen. Jeg har brukt Hard Face stekepannen 28cm - stor nok til å lage og servere mat for 4 sultne personer. Lammecarré marineres mens man lager couscoussalaten. Neste steg er å steke lammecarré over høy varme, noen minutter på hver side. Disse settes til mens couscoussalaten ferdigstilles. Så er det bare å legge kjøttstykkene opp på couscoussalaten og sette det hele på bordet. Og husk, når du er ferdig, kan su også sette stekepannen i oppvaskmaskinen...

Kok couscous etter pakkens anvisning. Jeg fortrekker perle couscous (som jeg har brukt her) men ‘vanlig’ couscous fungerer utmerket det og. Hvis du vil ha et litt sunnere alternativ kan du bruke bulgur.

Bland inn hvitløk, løk, kikerter og soltørkede tomater mens couscousen fremdeles er varm.

Nå er det på tide å steke kjøttet. Varm opp stekepannen til det ryker litt og ha i litt olje eller margarin. Stek kjøttet 1-2 minutter på hver side, alt ettersom hvor tykke de er og hvor godt stekt du liker kjøttet. Ha litt salt og pepper over kjøttet når det er ferdigstekt.

Skal du lage noe godt med lam som er både raskt å lage og full av smak er det lammecarré med lun couscousssalat du skal lage! Retten lages i en panne og har du en praktisk og samtidig fin panne , som jeg har her,kan du servere retten i den og. Stekepannen jeg bruker her er i flittig bruk på studiokjøkkenet mitt. Du har kanskje lagt merke til den allerede - jeg brukte den for eksempel i denne oppskriften på en vegansk variant av spaghetti bolognese (anbefales forresten!).  Pannen er av finsk design av det anerkjente merket Fiskars og er i tillegg til å se pen ut, meget funksjonell. Pannen kan brukes på alle typer platetopper, er ekstremt hardfør (ja, du kan bruke den på grillen eller over bål for eksempel) og kanskje det beste av alt, kan settes i oppvaskmaskinen. Du får den i to varianter - helsvart (tøft og barskt) eller i rustfritt stål (litt mer elegant). Jeg opplever at det gode non-stick belegget gjør at jeg bruker mindre fett/olje ved steking da jeg ikke redd for at maten skal sette seg fast. I denne retten har jeg laget alt rett i pannen. Jeg har brukt Hard Face stekepannen 28cm - stor nok til å lage og servere mat for 4 sultne personer. Lammecarré marineres mens man lager couscoussalaten. Neste steg er å steke lammecarré over høy varme, noen minutter på hver side. Disse settes til mens couscoussalaten ferdigstilles. Så er det bare å legge kjøttstykkene opp på couscoussalaten og sette det hele på bordet. Og husk, når du er ferdig, kan su også sette stekepannen i oppvaskmaskinen...

Løft kjøttet over på en tallerken og ha couscoussalaten opp i panna. Rør godt slik at salaten får med seg saften som er igjen fra det stekte kjøttet.

Skal du lage noe godt med lam som er både raskt å lage og full av smak er det lammecarré med lun couscousssalat du skal lage! Retten lages i en panne og har du en praktisk og samtidig fin panne , som jeg har her,kan du servere retten i den og. Stekepannen jeg bruker her er i flittig bruk på studiokjøkkenet mitt. Du har kanskje lagt merke til den allerede - jeg brukte den for eksempel i denne oppskriften på en vegansk variant av spaghetti bolognese (anbefales forresten!).  Pannen er av finsk design av det anerkjente merket Fiskars og er i tillegg til å se pen ut, meget funksjonell. Pannen kan brukes på alle typer platetopper, er ekstremt hardfør (ja, du kan bruke den på grillen eller over bål for eksempel) og kanskje det beste av alt, kan settes i oppvaskmaskinen. Du får den i to varianter - helsvart (tøft og barskt) eller i rustfritt stål (litt mer elegant). Jeg opplever at det gode non-stick belegget gjør at jeg bruker mindre fett/olje ved steking da jeg ikke redd for at maten skal sette seg fast. I denne retten har jeg laget alt rett i pannen. Jeg har brukt Hard Face stekepannen 28cm - stor nok til å lage og servere mat for 4 sultne personer. Lammecarré marineres mens man lager couscoussalaten. Neste steg er å steke lammecarré over høy varme, noen minutter på hver side. Disse settes til mens couscoussalaten ferdigstilles. Så er det bare å legge kjøttstykkene opp på couscoussalaten og sette det hele på bordet. Og husk, når du er ferdig, kan su også sette stekepannen i oppvaskmaskinen...

Rør inn urter, fetaost og ruccola.

Skal du lage noe godt med lam som er både raskt å lage og full av smak er det lammecarré med lun couscousssalat du skal lage! Retten lages i en panne og har du en praktisk og samtidig fin panne , som jeg har her,kan du servere retten i den og. Stekepannen jeg bruker her er i flittig bruk på studiokjøkkenet mitt. Du har kanskje lagt merke til den allerede - jeg brukte den for eksempel i denne oppskriften på en vegansk variant av spaghetti bolognese (anbefales forresten!).  Pannen er av finsk design av det anerkjente merket Fiskars og er i tillegg til å se pen ut, meget funksjonell. Pannen kan brukes på alle typer platetopper, er ekstremt hardfør (ja, du kan bruke den på grillen eller over bål for eksempel) og kanskje det beste av alt, kan settes i oppvaskmaskinen. Du får den i to varianter - helsvart (tøft og barskt) eller i rustfritt stål (litt mer elegant). Jeg opplever at det gode non-stick belegget gjør at jeg bruker mindre fett/olje ved steking da jeg ikke redd for at maten skal sette seg fast. I denne retten har jeg laget alt rett i pannen. Jeg har brukt Hard Face stekepannen 28cm - stor nok til å lage og servere mat for 4 sultne personer. Lammecarré marineres mens man lager couscoussalaten. Neste steg er å steke lammecarré over høy varme, noen minutter på hver side. Disse settes til mens couscoussalaten ferdigstilles. Så er det bare å legge kjøttstykkene opp på couscoussalaten og sette det hele på bordet. Og husk, når du er ferdig, kan su også sette stekepannen i oppvaskmaskinen...

Legg kjøttet pent på salaten og skvis litt sitronsaft over det hele.

Skal du lage noe godt med lam som er både raskt å lage og full av smak er det lammecarré med lun couscousssalat du skal lage! Retten lages i en panne og har du en praktisk og samtidig fin panne , som jeg har her,kan du servere retten i den og. Stekepannen jeg bruker her er i flittig bruk på studiokjøkkenet mitt. Du har kanskje lagt merke til den allerede - jeg brukte den for eksempel i denne oppskriften på en vegansk variant av spaghetti bolognese (anbefales forresten!).  Pannen er av finsk design av det anerkjente merket Fiskars og er i tillegg til å se pen ut, meget funksjonell. Pannen kan brukes på alle typer platetopper, er ekstremt hardfør (ja, du kan bruke den på grillen eller over bål for eksempel) og kanskje det beste av alt, kan settes i oppvaskmaskinen. Du får den i to varianter - helsvart (tøft og barskt) eller i rustfritt stål (litt mer elegant). Jeg opplever at det gode non-stick belegget gjør at jeg bruker mindre fett/olje ved steking da jeg ikke redd for at maten skal sette seg fast. I denne retten har jeg laget alt rett i pannen. Jeg har brukt Hard Face stekepannen 28cm - stor nok til å lage og servere mat for 4 sultne personer. Lammecarré marineres mens man lager couscoussalaten. Neste steg er å steke lammecarré over høy varme, noen minutter på hver side. Disse settes til mens couscoussalaten ferdigstilles. Så er det bare å legge kjøttstykkene opp på couscoussalaten og sette det hele på bordet. Og husk, når du er ferdig, kan su også sette stekepannen i oppvaskmaskinen...

Middag er klar for servering!

Skal du lage noe godt med lam som er både raskt å lage og full av smak er det lammecarré med lun couscousssalat du skal lage! Retten lages i en panne og har du en praktisk og samtidig fin panne , som jeg har her,kan du servere retten i den og. Stekepannen jeg bruker her er i flittig bruk på studiokjøkkenet mitt. Du har kanskje lagt merke til den allerede - jeg brukte den for eksempel i denne oppskriften på en vegansk variant av spaghetti bolognese (anbefales forresten!).  Pannen er av finsk design av det anerkjente merket Fiskars og er i tillegg til å se pen ut, meget funksjonell. Pannen kan brukes på alle typer platetopper, er ekstremt hardfør (ja, du kan bruke den på grillen eller over bål for eksempel) og kanskje det beste av alt, kan settes i oppvaskmaskinen. Du får den i to varianter - helsvart (tøft og barskt) eller i rustfritt stål (litt mer elegant). Jeg opplever at det gode non-stick belegget gjør at jeg bruker mindre fett/olje ved steking da jeg ikke redd for at maten skal sette seg fast. I denne retten har jeg laget alt rett i pannen. Jeg har brukt Hard Face stekepannen 28cm - stor nok til å lage og servere mat for 4 sultne personer. Lammecarré marineres mens man lager couscoussalaten. Neste steg er å steke lammecarré over høy varme, noen minutter på hver side. Disse settes til mens couscoussalaten ferdigstilles. Så er det bare å legge kjøttstykkene opp på couscoussalaten og sette det hele på bordet. Og husk, når du er ferdig, kan su også sette stekepannen i oppvaskmaskinen...

Håper det smaker!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »