Har du lyst på noe godt med lam som er både raskt å lage og full av smak er det lammecarré med lun couscousssalat du skal lage!
Hele retten lages i en panne, og har du en praktisk og samtidig fin panne, som jeg har her, kan du servere retten i den og.
Stekepannen jeg bruker her er i flittig bruk på studiokjøkkenet mitt. Du har kanskje lagt merke til den allerede – jeg brukte den for eksempel i denne oppskriften på en vegansk variant av spaghetti bolognese (anbefales forresten!). Pannen er av finsk design av det anerkjente merket Fiskars og er i tillegg til å se pen ut, meget funksjonell.
Serien heter Hard Face og alle panner og gryter i serien kan brukes på alle typer platetopper. De er ekstremt hardføre (du kan sette de på grillen eller over bål for eksempel) og kanskje beste av alt, kan settes i oppvaskmaskinen. Utseendemessig kommer serien i to varianter – helsvart (tøft og barskt) eller i rustfritt stål (litt mer elegant).
Stekepannen har et helt fantastisk non-stik belegg og jeg opplever at jeg av den grunn bruker mindre fett/olje ved steking da jeg ikke er redd for at maten skal sette seg fast. Håndtaket blir ikke varm under bruk og pannen i seg selv er lett nok til å kunne løfte med en hånd. Den kommer i to størrelser i rustfritt stål og 5 størrelse i svart.
For denne retten har jeg har brukt Hard Face stekepannen 28cm – stor nok til å lage og servere mat for 4 sultne personer.
Lammecarré marineres mens man lager couscoussalaten. Neste steg er å steke lammecarré over høy varme, noen minutter på hver side. Disse settes til side mens couscoussalaten ferdigstilles. Så er det bare å legge kjøttstykkene opp på couscoussalaten og sette det hele på bordet.
Og husk, når du er ferdig, kan du også sette stekepannen i oppvaskmaskinen…
Les mer om Hard Face serien her.