Har du lyst på noe godt med lam som er både raskt å lage og full av smak er det lammecarré med lun couscousssalat du skal lage!
Hele retten lages i en panne, og har du en praktisk og fin panne, kan du servere retten i den og.
Fremgangsmåten er enkel. Lammecarré marineres mens man lager couscoussalaten. Neste steg er å steke lammecarré over høy varme, noen minutter på hver side. Disse settes til side mens couscoussalaten ferdigstilles. Så er det bare å legge kjøttstykkene opp på couscoussalaten og sette det hele på bordet.
En supergod og enkel å lage hverdagsrett.
Er du glad i lam, foreslår jeg at du tar en titt på disse oppskriftene også:
Mariner lammekjøttet. Legg lammecarré i en skål og ha opp i olje, sitronsaft, hvitløk og urter. Bland godt og la det stå mens du begynner på couscoussalaten.
Et lite tips. Sitronen vil begynne å ‘koke’ kjøttet så det skal ikke marinere lengre en 10 minutter. Føler du at du ikke klarer å gjøre klar couscoussalaten på den tiden er det lurt å vente med marineringen.
Kok couscous etter pakkens anvisning. Jeg fortrekker perle couscous (som jeg har brukt her) men ‘vanlig’ couscous fungerer utmerket det og. Hvis du vil ha et litt sunnere alternativ kan du bruke bulgur.
Bland inn hvitløk, løk, kikerter og soltørkede tomater mens couscousen fremdeles er varm.
Nå er det på tide å steke kjøttet. Varm opp stekepannen til det ryker litt og ha i litt olje eller margarin. Stek kjøttet 1-2 minutter på hver side, alt ettersom hvor tykke de er og hvor godt stekt du liker kjøttet. Ha litt salt og pepper over kjøttet når det er ferdigstekt.
Løft kjøttet over på en tallerken og ha couscoussalaten opp i panna. Rør godt slik at salaten får med seg saften som er igjen fra det stekte kjøttet.
Rør inn urter, fetaost og ruccola.
Legg kjøttet pent på salaten og skvis litt sitronsaft over det hele.