Lammekjøttboller i spicy tomatsaus

Lammekjøttboller i spicy tomatsaus

Du verden så godt det er med lammekjøttboller i en spicy tomatsaus! Lammekjøttbollene er gode i seg selv, men den spicy tomatsausen er prikken over i’en.

Vanskelig å lage er det heller ikke. Jeg begynner med tomatsausen slik at den kan småkoke og godgjøre seg mens jeg lager kjøttbollene.

Kjøttbollene steker jeg i ovnen og slipper dermed å henge over komfyren. Det er lettere og ryddigere (ingen kjøttbolle os å tørke opp etterpå).

Når kjøttbollene er ferdigstekt slippes de ned i den smaksrike tomatsausen og kan enten serveres direkte eller putre lykkelig videre i den spicy sausen. Jeg liker å servere ris til dette, pasta eller couscous er gode alternativer også. Byyggryn eller middagsperler er noe sunnere alternativer.

Om du vil servere litt grønt ved siden av tenker jeg at bønner og/eller spinat kan være gode følgesvenner.

Et glass rødvin (du har kanskje allerede åpnet en flaske for å lage kjøttbollene) er utmerket drikke til.

Og så et lite tips til slutt – om du vil slippe å steke kjøttbollene kan du legge de direkte i sausen og la de koke der til de er gjennomstekte. Da får du ikke den fine brune skorpen, men det blir like godt. Garantert!

Lammekjøttboller i spicy tomatsaus

Er du glad i lam foreslår jeg at du også tar en titt på følgende oppskrifter:

Lammekjøttboller i spicy tomatsaus – 8-10 porsjoner

ingredienser
Spicy tomatsaus
  • 1 løk, finhakket
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 1/2 ts spisskummen
  • 1 1/2 ts hot paprikakrydder
  • 1/2 ts røkt paprika
  • 100 ml rødvin
  • 3 bokser (à 400g) hakkede eller hele tomater
  • salt
Lammekjøttboller
  • 800 g kjøttdeig av lam
  • 1 løk, finrevet
  • 1 hvitløksfedd, finrevet
  • 1 egg
  • 1 ts tørket oregano
  • 1/2 ts spisskummen
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts hot paprikakrydder
  • 50 g brødrasp
  • 20 g finrevet parmesan
fremgangsmåte

Ovn temp 200°C

Lammekjøttboller i spicy tomatsaus

Lag tomatsausen. Stek løk og hvitløk myke i litt olivenolje.

Tilsett oregano, spisskummen og paprikakrydder. La det steke litt med løken for å virkelig få frem smakene.

Hell rødvinen i gryta og la det koke litt et par minutter. Rør inn hakkede tomater. La det koke opp og la det så småkoke videre mens du lager kjøttbollene.

Lag kjøttbollene. Ha alle ingrediensene i en bolle og bland sammen. Nå kan du enten stole på meg og min smak eller du kan steke en liten bit av farsen for å smake og dømme selv om du vil ha mer krydder i kjøttbollene.

Trill farsen til kjøttboller. Størrelse velger du selv, men det er fint at de er like store slik at de steker jevnt.

Sett kjøttbollene på et bakebrett (smør gjerne litt olje på brettet først).

Lammekjøttboller i spicy tomatsaus

Fordel gjerne på to bakebrett slik at de ikke står altfor tette.

Sett kjøttbollene i varm ovn og stek i 15-20 minutter til de er gjennomstekte og har fått fin farge.

Lammekjøttboller i spicy tomatsaus

Smak på tomatsausen og tilsett salt om det trengs.

Legg kjøttbollene forsiktig ned i sausen. Lammekjøttboller i spicy tomatsaus

Om det er noe kjøtttsaft igjen i bakeplatene har du det også opp i sausen.

La gjerne kjøttbollene få kose seg litt i sausen før servering.

Lammekjøttboller i spicy tomatsaus

Dryss gjerne med litt persille før servering. Det er både pent og smaker godt.

Lammekjøttboller i spicy tomatsaus

Server med ris eller pasta.

Lammekjøttboller i spicy tomatsaus

Nam, nam!!

Kommentarer

  • Reply Sissel Anderson 10. november 2020

    Hva mener du med » varm ovn». Hvor mange grader er det ?

    • Reply Mat På Bordet 12. november 2020

      200 grader – står øverst i fremgangsmåte (over første bilde).
      Lykke til!
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »