Du verden så godt det er med lammekjøttboller i en spicy tomatsaus! Lammekjøttbollene er gode i seg selv, men den spicy tomatsausen er prikken over i’en.
Vanskelig å lage er det heller ikke. Jeg begynner med tomatsausen slik at den kan småkoke og godgjøre seg mens jeg lager kjøttbollene.
Kjøttbollene steker jeg i ovnen og slipper dermed å henge over komfyren. Det er lettere og ryddigere (ingen kjøttbolle os å tørke opp etterpå).
Når kjøttbollene er ferdigstekt slippes de ned i den smaksrike tomatsausen og kan enten serveres direkte eller putre lykkelig videre i den spicy sausen. Jeg liker å servere ris til dette, pasta eller couscous er gode alternativer også. Byyggryn eller middagsperler er noe sunnere alternativer.
Om du vil servere litt grønt ved siden av tenker jeg at bønner og/eller spinat kan være gode følgesvenner.
Et glass rødvin (du har kanskje allerede åpnet en flaske for å lage kjøttbollene) er utmerket drikke til.
Og så et lite tips til slutt – om du vil slippe å steke kjøttbollene kan du legge de direkte i sausen og la de koke der til de er gjennomstekte. Da får du ikke den fine brune skorpen, men det blir like godt. Garantert!
Er du glad i lam foreslår jeg at du også tar en titt på følgende oppskrifter:
- lammekjøttboller servert med hummus og salat
- rask lammecurry med spinat
- lammecarré med couscoussalat
- grillet lammelår
Hva mener du med » varm ovn». Hvor mange grader er det ?
200 grader – står øverst i fremgangsmåte (over første bilde).
Lykke til!
ina