Quiche Lorraine med filodeig
Quiche Lorraine er en klassiker og her får du vite hvordan du kan lage den på en super lettvint måte!
Det er nemlig paideigen som er en snublesten for mange. Det krever litt tid å lage, den skal gjerne hvile litt i kjølsekapet før bruk og den skal gjerne forstekes slik at den ikke blir seig og deigete.
Du kan selvsagt kjøpe paideig, men min erfaring er at den ikke er særlig god. Jeg venter spent på at en eller annen bakeri finner ut at det hadde vært en lur idé å selge fersk paideig. Inntil da foretrekker jeg å bruke er filodeig som en ‘quick fix’.
Filodeig finner du i kjøledisken i litt større matvarebutikker og finnes også i innvandrerbutikker. Det som er viktig å passe på når man jobber med filodeig er at den ikke tørker ut. Fukt gjerne et rent kjøkkenhåndkle og legg den over filodeigen for å holde den fuktig.
Hvor mange lag med filodeig du ønsker å bruke er litt opp til deg. Jeg bruker 6-8 ark i denne oppskriften, men bruk hele pakken om du vil.
Glad i paier og synes det var lurt å bruke filodeig? Sjekk ut disse oppskriftene også:
Kan jeg fryse produkter med filodeig ?
Det kan du 🙂
Dette er så godt! Bare en liten ting: du har glemt å liste opp dill under ingrediensene :). Tusen takk for kjempegode oppskrifter! Nam!