Pasta med pesto og pannestekt kikerter

Pasta med pesto og pannestekt kikerter

Pasta med pesto og pannestekt kikerter

En gryte og en stekepanne er alt som skal til for å lage denne herlige, vegetarianske pastaretten! Og det er nettopp grytene jeg skal snakke litt om før vi går videre til selve oppskriften.

Grytene jeg bruker her er fra Fiskars og er fra serien Hard Face. En tøff, ‘no nonsene’ gryteserie som tåler det meste, også oppvaskmaskinen – hurra! Stekepannen har en helt suveren slipp-lett belegg og grytene har noen geniale funksjoner.

For det første har grytene glasslokk – kjekt når man skal se hva som skjer oppi gyrtene. Lokket har en kant av varmebestandig silikon som gjør bruken av grytekluter overflødig. Den har også innebygd hellefunksjoner – en på hver sin side som gjør at du kan helle av vannet og beholde resten av innholdet trygt i gryta. Ingen behov for dørslag altså…

Hard Face grytene jeg har brukt her er den nyeste på markedet i rustfritt stål. Er du litt tøffere i stilen kan du kjøpe de i helsvart.

Dette er ikke første gangen jeg har skrevet om Hard Face serien, ta gjerne også en titt på disse innleggene for mer info og bilder:

Men ta en titt på denne oppskriften på pasta med pesto og pannestekt kikerter først – en deilig, lettvint vegetarisk måltid som kan gjerne spises varmt som en middag eller kald/lunken som en pastasalat.

Pasta med pesto og pannestekt kikerter

Pasta med pesto og pannestekt kikerter – 4 porsjoner

ingredienser
spinatpesto
 • en pose (200g) frisk spinat
 • 1 hvitløksfedd
 • 50g pinjekjerner (gjerne ristet)
 • 50g parmesanost
 • ca. 1 dl olivenolje
 • salt, pepper
pannestekt kikerter
 • en boks (400g) kikerter
 • olje til steking
 • 1 ss finhakkede friske urter, gjerne en blanding
 • salt, pepper
pasta
 • 400g pasta (gjerne fullkorn)
 • 200g frosne erter eller andre grønne grønnsaker
 • spirer
fremgangsmåte

Lag pestoen. Ha spinat, hvitløk, pinjekjerner, parmesan og halvparten av olivenoljen i en food processor. Sett maskinen i gang og tilsett mer olivenolje til du har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper og legg på glass.

Skyll kikertene og hell de over på et rent kjøkkenhåndkle. Brett håndklet over kikertene og gni lett. Dette gjør at skallet på kikertene løsner. Plukk ut kikertene uten skall og ha de i en skål. Tørk de gjerne en gang til i et rent kjøkkenhåndkle eller kjøkkenpapir før steking. Ha litt olje i en stekepanne og stek kikertene over middelsvarme til de får litt farge og blir sprøe. Legg de stekte kikertene på litt kjøkkenpapir før du har de i en skål og blander med finhakkede urter. Smak til med salt og pepper.

Kok opp rikelig med vann til pasta. Salt vannet godt og ha opp i pastaen. Kok 3 minutter mindre enn anvist på pakken. Så har du oppi ertene og koker 2 minutter til. Ertene skal være gjennomvarme og pastaen al dente.

Sett litt pastavann til side og hell av resten med hjelp av hellefunksjonen i lokket.

Ha pastaen og ertene i stekepannen du brukte for kikertene. Tilsett 2-3 spiseskjeer pesto….

Pasta med pesto og pannestekt kikerter

og bland godt. Synes du det blir litt tørt, blander du inn litt av pastavannet som du har spart på . Smak gjerne til med salt og pepper. Fordel de pannestekte kikertene på toppen….

Pasta med pesto og pannestekt kikerter

og pynt med spirer. Her har jeg brukt reddikspirer med sin nydelige lilla farge.

Pasta med pesto og pannestekt kikerter

Sett pannen på bordet og la alle forsyne seg selv!

Pasta med pesto og pannestekt kikerter

Håper det smaker!

Kommentarer

 • Reply Henriette 23. april 2018

  Hei 🙂
  Hva slags urte-kombinasjon vil du anbefale?

  • Reply Mat På Bordet 1. mai 2018

   Tenker du på pestoen Henriette?
   Jeg bruker gjerne det jeg har av rester – basilikum, koriander, persille, mynte (vær forsiktig med denne, den setter fort litt for mye preg på pestoen) sammen med spinaten.
   ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »