Salat med quinoa og varmrøkt laks

Salat med quinoa og varmrøkt laks

Salat med quinoa og varmrøkt laks

Jeg er i vårstemning. Det er ganske så tydelig når du ser på denne salaten. Asparges (importert) baby leaf salat, rød løk, dill, bløtkokt egg og litt varm røkt laks hentet fra frysen er bare noen av elementene som gjør denne salaten til en mettende middagssalat. Eller lunsjsalat – for det går selvsagt også an.

Det er ikke mye du må gjøre for å lage denne salaten. Quinoa skal kokes om du ikke har noe til overs fra gårsdagens middag. Asparges stekes enten i panne eller i ovnen – eller på grillen om du er i gang med det.  Egg skal kokes og så skal det hele settes sammen.

Salaten gjør seg best på et fat og jeg synes det var finest med hele asparges. Du kan selvsagt skjære de i mindre biter om du vil. Smaken blir det samme, det visuelle blir ikke fullt så slående.

Varmrøkt laks hadde jeg i frysen fra i fjor. Om ikke du er like heldig kan du kjøpe i butikken eller bruke grillet laks.

Dressing må selvsagt også til, men det er gjort i en fei.

Server det hele sammen med litt godt brød og ja, jeg hadde et glass vin til. Måtte feire våren må du skjønne ♥

Salat med quinoa og varmrøkt laks

 

Synes du det er kjekt å servere salat til middag kan du gjerne også prøve disse oppskriftene:


SKIKKELIG GODE SALATER

Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!

Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.


Salat med quinoa og varmrøkt laks – 4 porsjoner

ingredienser
  • 150g kokt quinoa, avkjølt
  • en bunt asparges
  • en liten pose baby leaf salat
  • en rød løk i fine skiver
  • 3 hardkokte egg med bløt plomme
  • ca 200g varmrøkt laks
  • kapers
  • frisk dill
dressing
  • 4 ss yoghurt naturell
  • 1 ss finhakket frisk dill
  • saften av en halv sitron
  • 1 ts honning
  • 1 ts Dijon sennep
  • salt, pepper
fremgangsmåte

Kok quinoa etter pakkens anvisninger og la det avkjøle noe.

Kok egg i 4-6 minutter alt ettersom hvor mye du ønsker eggeplommen skal være (jeg kokte i 6 minutter).

Grill eller stek asparges til al dente og krydre med salt og pepper.

Lag dressingen. Bland alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.

Salat med quinoa og varmrøkt laks

Finn frem et stort fat og legg salaten pent opp på. Jeg liker å begynne med quinaos blandet med litt litt salatblader og bygge så videre med de forskjellige elementene.

Salat med quinoa og varmrøkt laks

Server dressingen ved siden av.

Salat med quinoa og varmrøkt laks

Husk godt brød til og

Salat med quinoa og varmrøkt laks

noe godt i glasset om du også vil feire vårens anmarsj ♥

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »