Salat med quinoa og varmrøkt laks
Jeg er i vårstemning. Det er ganske så tydelig når du ser på denne salaten. Asparges (importert) baby leaf salat, rød løk, dill, bløtkokt egg og litt varm røkt laks hentet fra frysen er bare noen av elementene som gjør denne salaten til en mettende middagssalat. Eller lunsjsalat – for det går selvsagt også an.
Det er ikke mye du må gjøre for å lage denne salaten. Quinoa skal kokes om du ikke har noe til overs fra gårsdagens middag. Asparges stekes enten i panne eller i ovnen – eller på grillen om du er i gang med det. Egg skal kokes og så skal det hele settes sammen.
Salaten gjør seg best på et fat og jeg synes det var finest med hele asparges. Du kan selvsagt skjære de i mindre biter om du vil. Smaken blir det samme, det visuelle blir ikke fullt så slående.
Varmrøkt laks hadde jeg i frysen fra i fjor. Om ikke du er like heldig kan du kjøpe i butikken eller bruke grillet laks.
Dressing må selvsagt også til, men det er gjort i en fei.
Server det hele sammen med litt godt brød og ja, jeg hadde et glass vin til. Måtte feire våren må du skjønne ♥
Synes du det er kjekt å servere salat til middag kan du gjerne også prøve disse oppskriftene:
Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!
Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.