Det er virkelig ingen sak å lage pai – særlig når man jukser litt.
Enkel pai med tomater, oliven og pesto er en slik pai. Du har kanskje lagt merke til det allerede – hvordan jeg har ‘juksa’ altså… Ja, jeg har brukt filodeig. Igjen.
Jeg har fått litt dilla på filodeig skjønner du. Når jeg ikke lager egen paideig (og det gjør jeg også, og det er i prinsipp ikke så vanskelig/tidskrevende som mange tror) liker jeg å bruke filodeig istedenfor. Filodeig er en veldig tynn (du kan nesten se gjennom den) smørdeig og er mye brukt i oppskrifter fra Hellas og Midtøsten. En pakke vil inneholde 10-15 ‘ark’ og disse legges lagvis med litt smør eller margarin i mellom.
Arkene tørker lett ut, det er derfor viktig at du oppbevarer arkene i et rent, fuktig håndkle mens du bygger opp lagene. Bruker du ikke alle arkene med en gang må du passe på at du pakker de i en tett plastpose og oppbevarer de kjølig.
Denne paien egner seg godt til lunsj eller middag – tenk litt på den som en pizza med pesto, topping og ost og lek med ingrediensene. Denne er laget med tanke på at den skulle ha litt ‘middelhavs’ preg og du finner derfor i tillegg til tomater, oliven og pesto også løk, kapers og chevre.
Bruk gjerne også mozzarella om du vil lage paien litt mer pizza-aktig….
Lyst å prøve flere oppskrifter med filodeig? Prøv en av disse: