Indiske poteter

Nå har jeg hørt det og. Ikke bare omtales jeg som eltefri dronninga, nå heter jeg også ‘ho som elsker poteter’.

Og det er helt riktig – jeg elsker poteter! I alle former og varianter så lenge de ikke ‘bare’ er kokt. For at jeg skal synes kokte poteter godt, må det helst være noen ordentlig gode, smakfulle poteter, kokt med skallet på og servert med smør eller rømme for eksempel.

Men, det finnes så mange andre deilige måter å servere poteter på så hvorfor ikke gjøre litt stas på de av og til?

Som for eksempel her. Indiske poteter er rett og slett poteter kokt i noe som kan ligne er currysaus. Krydder, løk ,hvitøk og ingefær stekes og blandes så med vann. Potetene legges oppi, lokket settes på og potetene koker i denne krydrete sausen til de er møre.

Lokket løftes av og det kokes litt videre slik at vannet fordamper og du har en litt tykk, krydret saus som henger på potetene. Erter er valgfritt, du kan enten ha de med eller sløyfe de. Spinat kunne også være et godt alternativ om du vil ha noe grønt med, men ikke liker eller har erter.

Det hele smaksettes med salt, litt frisk koriander går på toppen og så presser man litt sitron over det hele.

Server indiske poteter til kjøtt eller kylling eller bare spis de som de er uten annen tilbehør.

Eller kanskje med litt nanbrød og chutney…

Er du glad i poteter du og vil du kanskje også ta en titt på disse oppskriftene:

Indiske poteter – 4-6 porsjoner

ingredienser
  • olje til steking
  • 1 ts kuminfrø
  • 2 ts sennepsfrø
  • 1 rød løk finhakket
  • 1 stor tomat
  • 3 hvitløksfedd
  • ca. 3 cm fersk ingefær
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 2 ts malt koriander
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts garam masala
  • 1/2 ts chilipulver
  • 1 kg kokefaste poteter i terninger
  • 1 ts salt
  • 200ml vann
  • 150g frosner erter
  • frisk koriander
  • sitron
fremgangsmåte

Indiske poteter

Bruk en stor stekepanne med lokk.

Stek kuminfrø og sennepsfrø i litt olje til de ‘popper’. Tilsett løk, slå ned varmen og stek til løken er myk.

Mens løken steker har du tomat, hvitløk og ingefær i en food processor og kjører det glatt. Alternativt kan du bruke en stavmikser.

Hell tomatblandingen i stekepannen og stek til det meste av væsken er fordampet.

Ha opp i gurkemeie, koriander, spisskummen, garam masala og chilipulver og stek 1 minutt til. Det bør nå dufte rimelig godt av stekepannen din…

Ha opp i poteter, salt og vann. Rør litt rundt slik at alt er blandet, sett på lokk og la det småkoke til potetene er møre, 15-20 minutter.

Ha frosne erter opp i stekekpannen og kok videre uten lokk til det meste av væsken er fordampet og ertene er gjennomvarme. Smak til med salt.

Indiske poteter

Server  potetene med litt frisk koriander og med et godt skvis sitronsaft over det hele.

Håper det smaker!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »