Sjokoladekake i langpanne

Sjokoladekake i langpanne

Jeg vet, dere har ventet på denne! Beklager at det ble så lenge til den kom her på bloggen. Oppskriftene har ligget i kø og for at ikke bloggen skal drukne i kakeoppskrifter legger jeg ut litt andre oppskrifter inn i mellom.

Men, her den omsider. Sjokoladekake i langpanne!

Eller er det det?

I mitt hode er en sjokoladekake en kake laget med sjokolade og toppet med sjokoladeglasur. Enig? Eller mener du at alle kaker med sjokoladeglasur regnes som sjokoladekake? I så fall er dette en sjokoladekake. Og siden alle som smakte på kaken mente at dette var uten tvil en sjokoladekake så har jeg kalt det for det. For enkelthetens skyld. Jeg er tross alt ikke en kranglefant. I alle fall ikke når det gjelder sjokoladekake.

Sjokoladekake i langpanne

Bilder av kaken har jeg postet på Instagram allerede. God respons var forventet (sjokoladekake gjør det stort sett bra på Instagram) og jeg fikk mange tilbakemeldinger vedr. pynting. Ideen om å begrense pynten til kanten av kaken er hentet fra Bon Appétit. Selve pynten eller kakestrøen kjøpte jeg her. Bland gjerne din egen kakestrø for å gjøre litt stas på kaken du og!

Glad i sjokoladekake? Sjekk yt disse oppskriftene også!

Sjokoladekake i langpanne

ingredienser
kake
  • 100g smør eller margarin
  • 200g sukker
  • 4 egg
  • 350g hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 150 ml melk
  • 150 ml yoghurt naturell
glasur
  • 200g romtemperert kremost
  • 150g rom temperert smør eller margarin
  • 250g melis
  • 3 gode ss kakao
fremgangsmåte

Sjokoladekake i langpanne

Ovn temp. 180° C.

En liten langpanne ca. 20×30 cm, smurt eller kledd med bakepapir.

Rør smør og sukker hvitt. Dette tar gjerne 10-15 minutter med en kjøkkenmaskin. Husk å stoppe maskinen av og til og skrap ned deigen fra sidene.

Tilsett egg, ett om gangen og rør godt inn. Rør inn vanilje.

Bland hvetemel  med bakepulver og natron. Bland melk med yoghurt.

Rør hvetemelblandingen og melk blandingen vekselvis inn i deigen.

Hell deigen i langpannen og sett i forvarmet ovn. Stek i ca.30 min. Test kaken med kakepinne før du tar den ut av ovnen.

La kaken avkjøle helt i langpannen.

Lag glasuren. Rør kremost sammen med smør/margarin – jeg synes det er lettest å bruke håndmikser for dette.  Rør inn melis og kakao.

Fordel glasuren over kaken og pynt med strø.

sjokoladekake i langpanne

Skal ikke kaken spises eller serveres med det samme kan du dekke kaken med aluminumsfolie og sette den kjølig et døgn.

Vil du lage kaken lengre i forveien kan kaken lages og fryses. Vent med glasur til dagen du skal servere.

sjokoladekake i langpanne

Håper det smaker for deg også!

Kommentarer

  • Reply Mona 22. september 2019

    Denne kaka har jeg prøvd å lage, og den ble kjempe god! Men jeg lurer på en ting; når du skriver rør inn vaniljen, mener du da vaniljesukker? Jeg blandet det med melet, og det ble bra det, men jeg savnet litt vaniljesmak. Har prøvd med vanilje yoghurt nå, får se hvordan det blir

    • Reply Mat På Bordet 20. oktober 2019

      Hei Mona
      Ja, det stemmer, når jeg skriver vanilje mener jeg vaniljesukker.
      Vil du har mer vaniljesmak foreslår jeg at du bruker vaniljeekstrakt istedenfor vaniljesukker.
      hilsen
      ina

  • Reply Therese 4. juni 2018

    Denne var skikkelig god!
    Den smakte mer som en vaniljekake med mild sjokoladeglasur, enn en sjokoladekake;)

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »