Panna cotta med rabarbra

Panna cotta med rabarbra

Ja, hva skal man lage når rabarbra er i sesong? Masse godt er svaret og lurer du på hva det er, kan du finne mye godt å lage med rabarbra her på bloggen allerede (se lenker til noen av oppskriftene lengre nede).

Årets nye rabarbraoppskrift er denne – panna cotta med rabarbra! Utrolig nok er dette den første panna cotta oppskriften her på bloggen, det blir definitivt ikke den siste. For makan til lettvint dessert skal du lete lenge etter.

I prinsipp koker du opp en fløteblanding og tilsetter gelatin. Dette helles over i dessertglass og settes kjølig.

Så lager du en enkel rabarbrakompott (eller kanskje du er litt dreven på kjøkkenet og kan gjøre flere ting samtidig) ved å blande rabarbra med sukker og steke det i ovnen til det faller litt sammen.

Kompotten settes kjølig den og, og etter noen timer er panna cotta klar for servering. La gjestene selv forsyne seg med rabarbrakompott eller fordel det selv. Litt finhakket pistasjnøtter er pent på toppen, men ikke obligatorisk.

Panna cotta med rabarbra

Har du sett så fine farger!

Jeg håper virkelig at du prøver deg på denne oppskriften. Det tar ikke lang tid å lage, er ikke vanskelig og er en flott dessert som gjerne kan serveres til hverdag eller fest.

Men, skulle du ikke ha lyst å lage akkurat denne desserten kan du prøve deg på en av de andre rabarbraoppskriftene her på bloggen som for eksempel:

 

Panna cotta med rabarbra – 8-10 porsjoner

ingredienser
Panna cotta
 • 5 dl kremfløte
 • 1 vaniljestang
 • 0.5 dl flytende, mild honning
 • 5 plater gelatin
 • 2 dl kulturmelk, yoghurt naturell eller kefir
Rabarbra
 • 200 g rabarbra
 • 50 g sukker
 • saften av en halv lime
 • pistasjnøtter til pynt
fremgangsmåte

panna cotta med rabarbra

Lag panna cotta. Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann.

Skrap frøene fra vaniljestangen og ha de og stangen i en kjele sammen med fløte og honning.. Kok opp under omrøring. Sett til side og la det trekke 5 – 10 minutter. Kok det opp igjen og fjern vaniljestangen.

Klem vannet fra gelatinplatene og ha de opp i den varme fløteblandingen. Rør til oppløst. Rør inn kulturmelken og fordel panna cotta i dessertglass eller -skåler. Sett kjølig.

Skjær rabarbra i mindre biter. Legg de i en ildfast form og bland med sukker og limesaft. Sett i en forvarmet ovn (180°C) og stek i ca. 10 minutter. Rabarbraen skal være myk, men ikke miste formen. La det avkjøle.

Pynt panna cotta med rabarbra og pistasjnøtter før servering.

panna cotta med rabarbra

Håper det smaker!

Kommentarer

 • Reply Vanessa 10. august 2020

  Nydelig dessert!!

  • Reply Mat På Bordet 19. august 2020

   Så hyggelig å høre at det smakte Vanessa! ❤️

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »