Ja, hva skal man lage når rabarbra er i sesong? Masse godt er svaret og lurer du på hva det er, kan du finne mye godt å lage med rabarbra her på bloggen allerede (se lenker til noen av oppskriftene lengre nede).
Årets nye rabarbraoppskrift er denne – panna cotta med rabarbra! Utrolig nok er dette den første panna cotta oppskriften her på bloggen, det blir definitivt ikke den siste. For makan til lettvint dessert skal du lete lenge etter.
I prinsipp koker du opp en fløteblanding og tilsetter gelatin. Dette helles over i dessertglass og settes kjølig.
Så lager du en enkel rabarbrakompott (eller kanskje du er litt dreven på kjøkkenet og kan gjøre flere ting samtidig) ved å blande rabarbra med sukker og steke det i ovnen til det faller litt sammen.
Kompotten settes kjølig den og, og etter noen timer er panna cotta klar for servering. La gjestene selv forsyne seg med rabarbrakompott eller fordel det selv. Litt finhakket pistasjnøtter er pent på toppen, men ikke obligatorisk.
Har du sett så fine farger!
Jeg håper virkelig at du prøver deg på denne oppskriften. Det tar ikke lang tid å lage, er ikke vanskelig og er en flott dessert som gjerne kan serveres til hverdag eller fest.
Men, skulle du ikke ha lyst å lage akkurat denne desserten kan du prøve deg på en av de andre rabarbraoppskriftene her på bloggen som for eksempel:
- rabarbrapai med jordbær og smuldretopping
- enkel rabarbrakake
- rabarbrasirup
- rabarbrasyltetøy med vanilje
- rabarbrasyltetøy med ingefær
Nydelig dessert!!
Så hyggelig å høre at det smakte Vanessa! ❤️