
Rabarbrasesongen er endelig her og da skal det bakes, syltes og saftes. Du finner allerede en hel del oppskrifter med rabarbra på bloggen (se nederst for noen lenker) men det har manglet en oppskrift på smuldrepai med rabarbra.
Det hullet er nå tettet med denne enkle varianten (smuldrepaier er som regel enkle). Rabarbraen blandes med sukker og vanilje og legges i en ildfast skål.
Har du en food prosessor kan du legge alle ingrediensene til smuldretoppingen i den og sette den i gang, men det er heller ikke noe problem å ha alle ingrediensene i en bolle og blande det sammen for hånd.
Smuldretopping legges på toppen av frukten og settes i forvarmet ovn. Frukten vil koke noe ned og paien vil synke under steking. Smuldrepaien er ferdig når smuldretoppingen har fått litt farge og frukten bobler rundt kantene.
Server paien lunken, gjerne med noen kuler med is på toppen og litt ekstra ved siden av.

Var ikke denne oppskriften for deg kan du prøve deg på en av de andre rabarbraoppskriftene her på bloggen.
- rabarbrapai med jordbær og smuldretopping
- enkel rabarbrakake
- rabarbrasirup
- rabarbrasyltetøy med vanilje
- rabarbrasyltetøy med ingefær



