Annonse
Min Familie

Smuldrepai med rabarbra

Smuldrepai med rabarbra

Rabarbrasesongen er endelig her og da skal det bakes, syltes og saftes. Du finner allerede en hel del oppskrifter med rabarbra på bloggen (se nederst for noen lenker) men det har manglet en oppskrift på smuldrepai med rabarbra.

Det hullet er nå tettet med denne enkle varianten (smuldrepaier er som regel enkle). Rabarbraen blandes med sukker og vanilje og legges i en ildfast skål.

Har du en food prosessor kan du legge alle ingrediensene til smuldretoppingen i den og sette den i gang, men det er heller ikke noe problem å ha alle ingrediensene i en bolle og blande det sammen for hånd.

Smuldretopping legges på toppen av frukten og settes i forvarmet ovn. Frukten vil koke noe ned og paien vil synke under steking. Smuldrepaien er ferdig når smuldretoppingen har fått litt farge og frukten bobler rundt kantene.

Server paien lunken, gjerne med noen kuler med is på toppen og litt ekstra ved siden av.

Smuldrepai med rabarbra

Var ikke denne oppskriften for deg kan du prøve deg på en av de andre rabarbraoppskriftene her på bloggen.

Smuldrepai med rabarbra

ingredienser
Rabarbra
  • 400g rabarbra i 4 cm biter
  • 50g sukker
  • frø fra en vaniljestang
  • 1 ss maizena
  • saft av en halv lime
Crumble (smuldretopping)
  • 150g hvetemel
  • 50g sukker
  • 100g smør eller margarin
  • 50 g grovhakkede nøtter (valgfritt)
fremgangsmåte

Ovn temp 180°C

Skjær rabarbra i staver av 3-4 cm. Bland sukker med maizena og vanlijefrø.

Smuldrepai med rabarbra

Bland rabarbra med sukkerblandingen og limesaft og legg det opp i en ildfast form.

Lag crumble (smuldretoppingen). Ha hvetemel, sukker og smør eller margarin i en food processor og kjør til du har en smuldrete deig. Bland inn nøttene om du bruker de.

Smuldrepai med rabarbra

Topp rabarbaraen med crumble og sett i forvarmet ovn. Stek i ca. 30 minutter eller til toppen er gyllen og rabarbraen bobler.

Smuldrepai med rabarbra

Server gjerne lunken med is.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »