Aubergine parmigiana

Aubergine parmigiana

Jeg føler at jeg må utdype hva aubergine parmigiana er før jeg går noe videre, for det er kanskje ikke alle som vet hva det er.

Aubergine parmigiana er aubergine, bakt i en form, lagt lagvis med tomatsaus og mozzarella. Auberginen er gjerne stekt på forhånd med en panering, men jeg har valgt å heller steke auberginen i ovnen og legge paneringen på toppen.

Dette er en herlig rett som gjerne kan lages på forhånd (akkurat som lasagne) og settes kjølig før den går i ovnen. Som med lasagne er det ikke lurt å servere retten med en eneste gang, men la den stå og avkjøle seg noe først. 10-15 minutter holder. Den kan gjerne spises varm eller lunken.

Brød er alltid godt til om du er redd for at du ikke blir mett (du gjør det) og en salat med en litt syrlig vinaigrette er en fin følgesevenn.

Aubergine parmigiana er en hovedrett i seg selv (som kan serveres til lunsj eller middag) eller kan være del av et koldtbord med salater og kanskje et deilig stykke kjøtt.

Jeg håper virkelig at du fristes til å lage retten!

Aubergine parmigiana

Har du lyst å prøve andre retter med aubergine kan du ta en titt på følgende:

Aubergine parmigiana – 4 -6 porsjoner

ingredienser
  • 1 løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 bokser (á 400g) finhakkede tomater (gjerne polpa)
  • en frisk basilikum kvist
  • 1/4 ts chiliflak
  • 2 mellomstore auberginer
  • 1 fersk mozzarella
  • ca. 40g strøkavring eller brødsmuler
  • ca. 30g revet parmesan ost
  • salt, pepper
  • olivenolje til steking
  • frisk basilikum
fremgangsmåte

Ovn temp 180°C.

Skjær auberginen i ca. 1 cm skiver. Pensle de på begge sider med litt olivenolje og legg de på et bakebrett. Kvern over litt salt og pepper før du setter de i forvarmet ovn. Stek i 15 minutter. Snu aubergine skivene, gi også denne siden en omgang med salt og pepper og forsett å steke i 15 minutter.

Mens auberginen er i ovnen lager du tomatsausen. Stek løk og hvitløk til myk og tilsett tomatene. Legg en kvist basilikum i sausen og la det hele småkoke mens auberginen steker. Fisk til slutt ut basilikum kvisten og smak til med salt og pepper. En liten splæsj med balsamico eddik er heller aldri dumt.

Du er nå klar til å sette sammen retten.

Legg litt saus i bunnen av en ildfastform eller stekepanne. Legg et lag med aubergine på toppen.

Aubergine parmigiana

Dette var alle aubergineskivene mine.

Aubergine parmigiana

Topp med revet fersk mozzarella og gjerne litt fersk basilikum.

Aubergine parmigiana

Fordel resten av tomatsausen på toppen og sett i ovnen. Stek i 30 minutter.

Aubergine parmigiana

Bland strøkavring med parmesan og litt salt og pepper. Strø denne blandingen over retten og sett den tilbake i ovnen. Stek i 15 minutter.

Aubergine parmigiana

Toppen skal være gylden og sausen skal boble rundt kantene. La retten stå 10-15 minutter før servering. Pynt gjerne med flere basilikumblader.

Aubergine parmigiana

Det er ikke noe problem å varme opp denne retten igjen. Dekk den til med folie og sett i varm ovn til den er gjennomvarm.

Håper det smaker!

Kommentarer

  • Reply Elisabeth 24. april 2023

    Nydelig mat Lagde med en liten twist, både bønner og kjøttdeig av svin

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »