Når jeg skriver fiskeburger med enkel kålsalat så skal dette innlegget handle mest om kålsalaten.
Fiskeburgeren og brødet er nemlig kjøpt! Sånn er det når det skal gå litt fort og jeg ikke har hjemmelagde fiskeburgere eller brød i frysen. For det går selvsagt også an. Du finner for eksempel oppskriften på en deilig fiskeburger med fransk vri her.
Og oppskrift på de beste burgerbrødene finner du her. Vil du ha noen grove burgerbrød finner du oppskriften her.
Men, tilbake til kålsalaten, for det er den jeg egentlig vil snakke om. Her har jeg brukt den i en fiskeburger – en kyllingburger hadde også hatt godt av å få følge av denne kålsalaten.
Kålsalaten serverer jeg også når jeg lager fisektaco – kjempegodt!
Har du en mandolin får du skjært kålen i fine skiver veldig raskt. Har du ikke mandolin, har du kanskje en kjøkkenmaskin du kan bruke (litt mer oppvask). Hvis ikke, så er det ikke annet å gjøre enn å finne frem en god og skarp kniv og skjære kålen i så fine strimler som du overhodet kan. Se på det som trening – jo mer du øver deg på dine knivferdigheter jo flinkere blir du.
Jeg har holdt meg til løk og koriander som støtteingredienser til kålsalaten. Du kunne selvsagt også legge til gulrøtter eller fine skiver av paprika eller reddik for den saks skyld. Har du noen stakkarslige grønnsaker liggende i kjøleskapet er det bare å slenge opp i kålsalaten (så lenge du skjærer de i fine skiver).
Dressingen består av limesaft og salaten er krydret med salt, chiliflak og spisskummen. Thats it!
Ha gjerne litt dressing eller majones på hamburgerbrødet, topp med kålsalat, burger, avokado og brød. Verdens beste fiskeburger!
Glad i salater? Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!