Aspargessalat med erter og bulgurhvete

Aspargessalat med erter og bulgurhvete

Kan du få nok asparges før sesongen er slutt? Ikke det nei… Ikke jeg heller….

Her er enda en oppskrift på hvordan du kan spise asparges – i en salat. For bildets skyld har jeg latt aspargesen beholde sin lengde, mer praktisk er det om de er skjært ned i spiselige biter. Men, nå tar jeg foto og skal friste deg til å lage salaten, og er dermed unnskyldt for å ikke alltid tenke praktisk.

Det er ikke mange ingredienser her og asparges er selvsagt stjernen. I tillegg til asparges er det erter (friske om du får tak i, men frosne funker like godt), mynte, noen skivede mandler og litt chèvre som jeg hadde liggende i kjøleskapet. Alt det gode ligger på toppen av et bedd med om utgjør d bulgurhvete. Om du ikke har eller liker bulgurhvete kan du bytte det ut med couscous for eksempel.

Bulgurhveten må kokes (gjerne i litt buljong for å gi den litt smak) og avkjøles. Asparges og erter skal også såvidt kokes (de skal fortsatt ha litt bit og beholde sin fine, friske grønnfargen) og så skylles i et isbad for å stoppe kokeprosessen.

Når du har alt det klart er det bare å blande sammen en enkel dressing og sette sammen salat. En stor, litt dyp skål eller fat gjør seg best synes jeg.

Aspargessalat med erter og bulgurhvete

Salaten passer godt som tilbehør til grillmat for eksempel, men kan også serveres med spekeskinke og godt brød.

Håper du fristes til å prøve salaten!

Om du er glad i asparges vil du kanskje også prøve disse oppskriftene:

Aspargessalat med erter og bulgurhvete – 4-6 porsjoner som tilbehør

ingredienser
  • 2.5 dl bulgurhvete
  • grønnsaksbuljong
  • 2 bunt asparges
  • 150g frosne selskapserter
  • ca. 50g chèvre
  • skall og saft fra en sitron
  • ca. 2 dl god olivenolje
  • salt og pepper
  • mandelflak til pynt
  • friske mynteblader til pynt
fremgangsmåte

Kok bulgurhvete i buljong iht. pakkens anvisninger. La det avkjøle og bland med sitronskall og litt salt og pepper. Smak.

Rens asparges og knekk av den nedre delen. Fyll en stor skål eller gryte med iskaldt vann (gjerne med isbiter).

Kok opp lettsaltet vann i en annen gryte. Kok asparges i 1-2 minutter avhengig av tykkelse og erter i maks 1. minutt.

Løft asaparges og erter over i det iskalde vannet for å stoppe kokeprosessen. Løft de ut av det kald vannet og la de renne av.

Fordel bulgurhvete i serveringsskålen og topp med asparges, erter, chèvre, mandler og mynte.

Bland sitronsaft og olivenolje sammen og smak til med salt og pepper. Server med salaten.

Aspargessalat med erter og bulgurhvete

Håper det smaker! ♥

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »