Kan du få nok asparges før sesongen er slutt? Ikke det nei… Ikke jeg heller….
Her er enda en oppskrift på hvordan du kan spise asparges – i en salat. For bildets skyld har jeg latt aspargesen beholde sin lengde, mer praktisk er det om de er skjært ned i spiselige biter. Men, nå tar jeg foto og skal friste deg til å lage salaten, og er dermed unnskyldt for å ikke alltid tenke praktisk.
Det er ikke mange ingredienser her og asparges er selvsagt stjernen. I tillegg til asparges er det erter (friske om du får tak i, men frosne funker like godt), mynte, noen skivede mandler og litt chèvre som jeg hadde liggende i kjøleskapet. Alt det gode ligger på toppen av et bedd med om utgjør d bulgurhvete. Om du ikke har eller liker bulgurhvete kan du bytte det ut med couscous for eksempel.
Bulgurhveten må kokes (gjerne i litt buljong for å gi den litt smak) og avkjøles. Asparges og erter skal også såvidt kokes (de skal fortsatt ha litt bit og beholde sin fine, friske grønnfargen) og så skylles i et isbad for å stoppe kokeprosessen.
Når du har alt det klart er det bare å blande sammen en enkel dressing og sette sammen salat. En stor, litt dyp skål eller fat gjør seg best synes jeg.
Salaten passer godt som tilbehør til grillmat for eksempel, men kan også serveres med spekeskinke og godt brød.
Håper du fristes til å prøve salaten!
Om du er glad i asparges vil du kanskje også prøve disse oppskriftene: