Trenger vi enda en oppskrift på sashimisalat? Ja, hvorfor ikke….
Sashimisalat er blitt laget en del denne sommeren. Av flere grunner. For det første, så elsker vi å ha det til middag. For det andre så er det lett å lage og innebærer ikke bruk av ovn, grill eller komfyr. Kjekt når det er så varmt ute.
Og for det tredje, har vi en del besøk fra familie og venner som ikke bor i Norge for øyeblikket. Og hva vil de ha til middag? Fisk!
Følger du bloggen min er du sikker klar over at jeg ikke liker å repetere ting. Derfor leker jeg gjerne litt med sashimisalatene mine, både med tanke på ingredienser og presentasjon.
Her har jeg for eksempel lagt laksen som en stripe midt i salaten. De som er ekstra glad i sashimi kan forsyne seg av mer fisk enn de som er mindre glad i det. Vi sier det er praktisk.
Dressingen (ponzusaus) serverer jeg vanligvis ved siden av, men her har jeg blandet laksen med noe av dressingen før jeg la den opp på salaten. Resten av dressingen serveres ved siden av.
Denne salaten liker jeg å presentere på et avlangt fat, gjerne en med litt kant. Fisken gjør seg da godt som en litt tykk stripe midt i salaten.
Vil du ta en titt på lignende salater her på bloggen har jeg listet noen her: