Enda en sashimisalat

sashimisalat Trenger vi enda en oppskrift på sashimisalat? Ja, hvorfor ikke…. Sashimisalat er blitt laget en del denne sommeren. Av flere grunner. For det første, så elsker vi å ha det til middag. For det andre så er det lett å lage og innebærer ikke bruk av ovn, grill eller komfyr. Kjekt når det er så varmt ute. Og for det tredje, har vi en del besøk fra familie og venner som ikke bor i Norge for øyeblikket. Og hva vil de ha til middag? Fisk! Følger du bloggen min er du sikker klar over at jeg ikke liker å repetere ting.  Derfor leker jeg gjerne litt med sashimisalatene mine, både med tanke på ingredienser og presentasjon. Her har jeg for eksempel lagt laksen som en stripe midt i salaten. De som er ekstra glad i sashimi kan forsyne seg av mer fisk enn de som er mindre glad i det. Vi sier det er praktisk. Dressingen (ponzusaus) serverer jeg vanligvis ved siden av, men her har jeg blandet laksen med noe av dressingen før jeg la den opp på salaten. Resten av dressingen serveres ved siden av. Denne salaten liker jeg å presentere på et avlangt fat, gjerne en med litt kant. Fisken gjør seg da godt som en litt tykk stripe midt i salaten. sashimisalat Vil du ta en titt på lignende salater  her på bloggen har jeg listet noen her:
SKIKKELIG GODE SALATER

Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!

Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.


Sashimisalat – 2-4 porsjoner

ingredienser
sashimisalat
  • 1 dl couscous
  • grønnsaksbuljong
  • ca. 50g babyleaf salat
  • 1/2 agurk
  • 1 avokado
  • ca. 300g rå laks av sashimi kvalitet
  • 1 lime
  • frisk koriander
  • ristet sesamfrø
dressing/ponzusaus
  • 50 ml soyasaus
  • 50 ml limesaft
  • 1 ss riseddik
  • ca. 2 ts sukker
fremgangsmåte

Kok couscous etter pakkens anvisninger. La det avkjøle og bryt det opp med en gaffel.

Bland den avkjølte couscousen med salaten. Fordel det på et fat, gjerne en med litt kant.

Skjær agurk og avokado i skiver og legg de rundt om salaten i små grupper.

Skjær laksen i fine skiver.

Lag ponzusausen ved å blande sammen alle ingrediensene. Smak til med mer sukker eller limesaft om nødvendig.

Hell en spiseskje eller to av sausen over fisken og bland.

Legg fisken som en stripe nedover midten av salaten.

Skjær lime i båter og legg de rundt om salaten. Strø litt sesamfrø over fisken og ha en god neve med frisk koriander over det hele.

sashimisalat

Sashimisalaten er klar til servering – håper det smaker!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »