Annonse
Melange Sticks - gjør det litt enklere å bake

Sashimisalat med mangopuré

Sashimisalat med mangopuré

Sol og sommer og lite lyst til å tilbringe altfor mye tid på kjøkkenet resulterte i nok en sashimisalat her på bloggen.

Det og at jeg fikk tak i pakistansk mango. Har du ikke smakt pakistansk mango (som er i sesong nå) vil jeg anbefale at du løper ut og kjøper med en gang. De er fantastisk søte og saftige og kan nesten spises med skallet på. Jeg har en pakistansk venninne som forteller at det er slik det spises i Pakistan, som et eple altså, men har selv ikke prøvd det.

Finner du ikke Pakistansk mango duger det selvsagt med ‘vanlig’ mango. Pass på at den er moden.

Laks eller en annen fisk av sashimikvalitet skal du også få tak i, resten av ingrediensene er ganske så rett frem.

Sesamfrø kjøper i litt større poser – du finner de vanligvis der du finner mel og bakevarer. Disse rister jeg lett i tørr panne for å få frem smaken. Jeg rister vanligvis mer enn det jeg trenger for salaten. Resten lar jeg avkjøle helt og oppbevarer de så i et glass med lokk. Kjekt å ha for flere salater eller en deilig avokado blings for eksempel.

Server gjerne sashimisalaten som en hovedrett eller som forrett. Den egner seg også til en lett lunsj.

Sashimisalat med mangopuré

Er du glad i sashimisalat vil du kanskje også prøve disse:

Sashimisalat med mangopuré – 2 personer som hovedrett

ingredienser
Sashimisalat
  • en pose (65g) baby leaf salat
  • 1/2 agurk i tynne skiver
  • ca. 300g laks av sashimikvalitet i skiver
  • 1 avokado i skiver
  • frø fra 1/2 granateple
  • 1 pakistansk mango
  • ristet sesamfrø
  • frisk koriander
Ponzu saus
  • 50 ml soyasaus
  • 50 ml limesaft (1 lime)
  • 1 ss riseddik
  • 3 ts mirin eller sukker
  • 1 ts sesamolje (kan sløyfes)
fremgangsmåte

Lag ponzusaus ved å blande alle ingrediensene sammen.

Finn frem et stort fat.

Dander salat på fatet. Agurkskivene liker jeg å legge i små samlinger rundt omkring på toppen av salaten.

Skjær laksen i skiver. Tykkelsen må du gjerne bestemme selv, noen liker tynne, andre liker litt tykkere. Fordel de på salaten.

Kjør mangokjøttet til en glatt puré med hjelp av en food prosessor eller stavmikser. Bruk en teskje og legg ‘klatter’ rundt omkring på salaten. Løft gjerne litt på ingrediensene slik at mangoen ikke bare ligger på toppen av salaten, men ligger litt sånn inn i mellom som her på bildet:

Sashimisalat med mangopuré

Det blir for mye mango på salaten om du skal fordele alt, ha derfor resten i en liten skål og server ved siden av sammen med ponzusausen.

Pynt med fine skiver lime, granateplekjerner og frisk koriander. Avslutt med å strø litt sesamfrø på salaten.

Sashimisalat med mangopuré

Ser det ikke friskt og godt ut?

Sashimisalat med mangopuré

Server med ponzusaus og resten av mangopuréen.

Håper det smaker!

Kommentarer

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »