Utrolig enkle bærterter er noe jeg disket opp med tidligere i sommer.
Jeg hadde lyst å servere en dessert, med bær, og som var enkelt å lage. Løsningen ble disse.
Tertene består av to hovedkompenenter – bær og butterdeig. Butterdeig finner du i de fleste frysediskene i matbutikkene. Finner du det ikke i din butikk kan du alltids spørre om de vil ta det inn for deg. Eller prøve en annen butikk.
Bær er fantastisk godt i disse tertene, men når bærsesongen tar slutt kan de erstattes med for eksempel epler, pærer, aprikoser, plommer, osv. Frosne bær er selvsagt også en mulighet.
Om du vil tilføre sødme til tertene er opp til deg. Noen bær er søte nok, andre har godt av litt hjelp. Jeg har brukt en kombinasjon av honning og perlesukker. Husk at butterdeigen ikke er søt. Honning dobler også som lim og gjør at det er enklere å plassere bærene midt i terten uten at de ruller av gårde.
Krydder er også et alternativ – litt kanel med jordbær, bringebær eller blåbær er godt. Ingefær, sitronskall eller vanilje kan også være med på å forsterke smaker.
Her er det mye spillerom. Jeg merker selv at jeg utvikler ideen videre etterhvert som jeg lager de.
Lek videre med ideen og lag dine egne variasjoner! Fortell meg gjerne hva du har funnet på i kommentarfeltet.
Her for eksempel hadde jeg litt av hvert av bærrester. Noen litt for modne moreller, noen bringebær som begynte å miste formen og noen blåbær fra skogen.
Det ble individuelle terter med de forskjellige bærene – den siste terten ble en blanding av bær.
Er du glad i bærdesserter kan jeg anbefale en titt på disse oppskriftene også:
Det er også veldig godt med vaniljekrem under bærene☺️