Annonse
Min Familie

Utrolig enkle bærterter

Utrolig enkle bærterter

Utrolig enkle bærterter er noe jeg disket opp med tidligere i sommer.

Jeg hadde lyst å servere en dessert, med bær, og som var enkelt å lage. Løsningen ble disse.

Tertene består av to hovedkompenenter – bær og butterdeig. Butterdeig finner du i de fleste frysediskene i matbutikkene.  Finner du det ikke i din butikk kan du alltids spørre om de vil ta det inn for deg. Eller prøve en annen butikk.

Utrolig enkle bærterter

Bær er fantastisk godt i disse tertene, men når bærsesongen tar slutt kan de erstattes med for eksempel epler, pærer, aprikoser, plommer, osv. Frosne bær er selvsagt også en mulighet.

Om du vil tilføre sødme til tertene er opp til deg. Noen bær er søte nok, andre har godt av litt hjelp. Jeg har brukt en kombinasjon av honning og perlesukker. Husk at butterdeigen ikke er søt. Honning dobler også som lim og gjør at det er enklere å plassere bærene midt i terten uten at de ruller av gårde.

Krydder er også et alternativ – litt kanel med jordbær, bringebær eller blåbær er godt. Ingefær, sitronskall eller vanilje kan også være med på å forsterke smaker.

Her er det mye spillerom. Jeg merker selv at jeg utvikler ideen videre etterhvert som jeg lager de.

Lek videre med ideen og lag dine egne variasjoner! Fortell meg gjerne hva du har funnet på i kommentarfeltet.

Utrolig enkle bærterter

Her for eksempel hadde jeg litt av hvert av bærrester. Noen litt for modne moreller, noen bringebær som begynte å miste formen og noen blåbær fra skogen.

Det ble individuelle terter med de forskjellige bærene – den siste terten ble en blanding av bær.

enkle bærterter

Er du glad i bærdesserter kan jeg anbefale en titt på disse oppskriftene også:

Utrolig enkle bærterter

ingredienser
  • butterdeig
  • bær eller frukt
  • maisena
  • honning eller sukker
  • egg til pensling
fremgangsmåte

Ovn temp 200° C.

Ta butterdeigen ut av esken og legg platene hver for seg på et brett dekket med bakepapir.

Etter 10 minutter bør de være såpass tint at det går fint å skjære de opp. Del platene i to slik at du har små kvadrater.

Skjær en ramme rundt. Bruk en spiss kniv for å skjære nesten tvers gjennom deigen, men ikke helt. Pass på at du treffer i hjørnene.

Når du gjør dette vil terten heve opp og rundt bærene.

Her ser du ‘rammen’ rundt bærene.

bærterter

Ha bær opp i en skål og bland med litt maizena. Rør inn litt honning eller sukker og fordel bær i midten av terten. Prøv å unngå at bær faller over ‘rammen’ slik at den kan ese uhemmet opp og lage en ramme rundt bærene.

bærterter

Mine bringebær var litt vel saftige og saften på rammen gjorde at de ikke hevet seg. Det ble selvsagt fortsatt gode terter men hadde et mer rustikk utseende.

Pensle rammen med litt sammenvispet egg og strø lett med perlesukker.

Nå kan du gjøre to ting.

  1. Sette tertene kjølig og vente med å steke de. Tertene kan for eksempel stekes mens dere rydder av bordet og servere varme rett fra ovnen.
  2. Steke tertene med det samme og servere de lunkne eller helt avkjølt.

Tertene settes i forvarmet ovn og stekes i 20 minutter. Butterdeigen skal ha fin farge og bærene skal boble.

La de avkjøle noe på bakeplaten før de settes på rist for avkjøling.

bæreterter

Et lite dryss med melis er aldri dumt.

bærterter

Ser det ikke fristende ut?

bærterter

Is og bærterter er alltid en god kombinasjon!

bærterter

Håper at det frister å lage disse enkel bærtertene!

bærterter

God bakst!

 

 

Kommentarer

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »