Hummus med aubergine og ovnsbakt hvitløk

Hummus med aubergine og ovnsbakt hvitløk

Fulgte du meg i sommer på Instagram stories så du det første forsøket mitt på hummus med aubergine og ovnsbakt hvitløk.

Det ble servert som del av en sommermiddag bestående av grilla lamspidd, sitronbakte poteter og squashsalat.  

Du verden så godt det var.

Tilbake på studiokjøkkenet har jeg laget og finpusset litt på oppskriften og tatt noen fine bilder (lyset er så fint her på kontoret).

Denne gangen ble det også servert til lam, men lammekjøttboller (oppskriften kommer straks). Nederst i innlegget finner du et bilde hvordan måltidet ble, jeg gleder meg til å dele oppskriften på lammekjøttbollene slik at du kan servere akkurat det samme.

Smaksmessig er det ikke stor forskjell på denne utgaven og den jeg lagde på hytta. Hvitløken var litt mindre så den bar litt mindre preg av det og kjøkkenmaskinen er kraftigere slik at det ble en glattere variant.

Jeg har pyntet med litt finhakket frisk mynte (siden det skulle serveres til lam, tenkte jeg) med noen sprøstekte kikerter som jeg fikk kjøpt i butikken (mener det var på Kiwi – de selger det som salattopping). Du kan også lage dine egne, oppskriften finner du her. 

 

Hummus med aubergine og ovnsbakt hvitløk

Hummus er godt til det meste. Frister det ikke å lage lammekjøttboller eller grille spidd med lam kan du finne mange andre måter å servere det på.

Det enkleste er selvsagt som dipp. Sprøe gullrøtter, agurk, paprika, blomkål osv kan dyppes i hummus og nytes. Det kan også chips og ristet pitabrød for eksempel. Jeg elsker også å ha hummus på brødskiva og lesse på med litt salat og annet pålegg. Det blir alltid en bra blings.

Er du glad i dipp kan du gjerne også ta en titt på disse oppskriftene om hummus ikke skulle friste akkurat nå:

Hummus med aubergine og ovnsbakt hvitløk

ingredienser
  • 1 mellomstor aubergine
  • 1 hvitløk
  • litt olivenolje
  • 2 bokser kikerter
  • 1 ss tahini
  • 1/2 ts spisskummen
  • 1 ts flaksalt
  • saften av 1/2 sitron
  • kaldt vann
fremgangsmåte

Ovn temp. 180° C.

Del auberginen i to på langs. Skjær av toppen av hvitløken.

Sett begge i en ildfastform og pensle med olivenolje. Sett i forvarmet ovn og stek i 20-30 minutter til auberginen og hvitløken er helt myk. La det avkjøle.

hummus

Skrap ut auberginkjøttet med en skje og ha det i en food processor. Klem ut hvitløken og ha det oppi sammen med auberginen.

Ha kikerter, tahini og sitronsaft også oppi. Sett maskinen i gang og tilsett nok vann til du har en masse som ligner potetstappe.

Jo lengre du kjører maskinen jo glattere hummus vil du få.

Ha oppi spisskummen og smak til med salt.

Hell hummus i en skål og dryss med olivenolje, finhakkede urter og sprøstekte kikerter.

Hummus med aubergine og ovnsbakt hvitløk

Hummus kan oppbevares i kjøleskapet – husk å la den komme til romtemperatur før servering, da smaker den  best.

Og her er hvordan jeg serverte det denne gangen, med lammekjøttboller:

hummus

Blir du fristet?

Kommentarer

  • Reply Sissel anderson 13. november 2021

    Hei.
    Hva er Tahiti ?
    Er spisskummen det samme som karve ?

    • Reply Mat På Bordet 24. november 2021

      Du mener kanskje tahini? Det er en paste av sesamfrø.
      Og nei, spisskummen er ikke det samme som karve 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »