Har har du min nye favorittrett – lammekjøttboller servert med hummus og salat.
Oppskriften på hummusen publiserte jeg på bloggen for noen dager siden og den er meget god (ingen beskjedenhet her). Den er laget med ovnsbakt aubergine og hvitløk og passer utrolig godt til lammekjøttbollene. Oppskriften finner du forresten her.
Og lammekjøttbollene da. De er så saftige, gode og fulle av smak at de kan egentlig serveres på utallige måter. I et pitabrød for eksempel (med hummus og salat) eller hva med med litt ris, chutney og stekte grønnsaker for eksempel.
Som med alle kjøttboller egner de seg fint til frysing. Denne oppskriften lager ca. 40 kjøttboller (de er ca. 3 cm i diam).Har du tid kan du godt doble oppskriften og legge noen i frysen. Frys gjerne i porsjoner, dvs. antall kjøttboller som du tror vil holde til et måltid.
Størrelsen på kjøttbollene bestemmer du selv. Lager du de små tar det lengre tid å rulle farsen, men de steker fortere. Lager du de store så går det kjappere, men må stekes lengre. Velger du å lage store vil jeg foreslå at du kun bruner de i stekepannen, legger de så i en ildfastform og steker de ferdig i ovnen.
Er du glad i kjøttboller generel, kan jeg også anbefale følgende oppskrifter: