Annonse
Melange Sticks - gjør det litt enklere å bake

Lammekjøttboller servert med hummus og salat

Lammekjøttboller

Har har du min nye favorittrett – lammekjøttboller servert med hummus og salat.

Oppskriften på hummusen publiserte jeg på bloggen for noen dager siden og den er meget god (ingen beskjedenhet her). Den er laget med ovnsbakt aubergine og hvitløk og passer utrolig godt til lammekjøttbollene. Oppskriften finner du forresten her. 

Og lammekjøttbollene da. De er så saftige, gode og fulle av smak at de kan egentlig serveres på utallige måter. I et pitabrød for eksempel (med hummus og salat) eller hva med med litt ris, chutney og stekte grønnsaker for eksempel.

Som med alle kjøttboller egner de seg fint til frysing. Denne oppskriften lager ca. 40 kjøttboller (de er ca. 3 cm i diam).Har du tid kan du godt doble oppskriften og legge noen i frysen. Frys gjerne i porsjoner, dvs. antall kjøttboller som du tror vil holde til et måltid.

Størrelsen på kjøttbollene bestemmer du selv. Lager du de små tar det lengre tid å rulle farsen, men de steker fortere. Lager du de store så går det kjappere, men må stekes lengre. Velger du å lage store vil jeg foreslå at du kun bruner de i stekepannen, legger de så i en ildfastform og steker de ferdig i ovnen.

Lammekjøttboller

Er du glad i kjøttboller generel,  kan jeg også anbefale følgende oppskrifter:

Lammekjøttboller

ingredienser
  • 800g kjøttdeig av lam
  • 1 løk
  • 2 hvitløksfedd
  • ca. 4 ss grovhakket persille
  • ca. 1 ss grovhakket mynte
  • 1 ts tørket oregano
  • 2 egg
  • 2ts spisskummen
  • 1 ts havsalt
  • 1/4 ts pepper
  • 50g griljermel
fremgangsmåte

Ha kjøttdeigen i en stor bolle som du kan blande alle ingrediensene i.

Finhakk løk og hvitløk. Alternativt kan du bruke en liten food processor og kjøre løk og hvitløk oppi den til du har en finhakket masse.

Bland kjøttdeigen med løk, hvitløk, urter, egg, krydder og griljermel.

Varm opp en stekepanne og stek en liten bit av farsen. Smak. Ha mer salt eller pepper i farsen om du synes det er nødvendig.

Form farsen til kjøttboller.

Lammekjøttboller

og stek de i omganger i litt olivenolje til de har fin farge og er gjennomstekte.

Lammekjøttboller

Skal ikke kjøttbollene serveres med det samme kan de holdes varne i stekeovnen. Skal du servere de med salat og hummus kan de gjerne også serveres lunkne.

Lammekjøttboller

 

Jeg lagde en salat med ruccola, masse tomater og marinerte oliven. Marinaden fra olivenene var nok dressing for salaten, alternativt kan du bruke en god olivenolje og litt salt og pepper.

Server kjøttboller med en dæsj hummus og salat. Pynt gjerne med sprøstekte kikerter og litt frisk urter (gjerne mynte).

Lammekjøttboller

Velbekomme♥

Lammekjøttboller

Sorry kunne ikke bestemme meg for hvilket bilde jeg skulle bruke avslutningsvis, så da ble det alle….

Lammekjøttboller

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »