Peanøttsmør brownies

Peanøttsmør brownies

Disse peanøttsmør brownies fikk jammen ben å gå på.

De forsvant rett og slett på null komma niks etter at jeg satt de framme på felleskjøkkenet her på kontorfellesskapet.

Etter å ha kommet hjem med to store dunker med peanøttsmør fra USA, blir det nok en del baking med peanøttsmør fremover. Godt at det er folk her som kan spise opp det jeg lager.

Selv er jeg veldig svak for kombinasjonen sjokolade og peanøttsmør, og brownies var derfor ganske høyt på listen over ‘ godt som skal lages med peanøttsmør’. Og derfor får du nå her oppskriften. En veldig enkel oppskrift med 6 ingredienser og alt du trenger er en gryte å røre det hele sammen i.

Peanøttsmøret smeltes nemlig. Så legger du oppi sjokoladen og rører den inn til den er smeltet. Så kommer sukker, egg, mel og litt hevemiddel.

Thats it!

Har du litt peanøtter er det fint å strø de på toppen av kaken før den går i ovnen. Er du glad i litt salt med sjokoladen, strør du også over litt havsalt.

25 minutter senere dufter det vanvittig godt av sjokolade og kaken er stekt. Kaken bør avkjøles før du spiser den, men kan du ikke dy deg så er det bare å sette i gang og spise den mens den fortsatt er varm.

Peanøttsmør brownies

Er du glad i brownies kan du gjerne ta en titt på disse oppskriftene også:

 

Peanøttsmør brownies – 16 mellomstore ruter

ingredienser
  • 200g peanøttsmør, grovtype
  • 200g kokesjokolade
  • 200g brun sukker
  • 3 egg
  • 100g hvetemel
  • 1/2 ts bakepulver
fremgangsmåte

Ovn temp. 180°C.

En form, ca. 20x25cm kledd med bakepapir

Ha peanøttsmøret i en gryte og smelt over middelsvarme.

Dra gryta vekk fra varmen og bryt sjokoladen oppi. Rør til sjokoladen er smeltet.

Ha oppi sukkeret og rør sammen.

Ha eggene i røra og rør godt sammen.

Rør hvetemel og bakepulver sammen og ha oppi røren. Rør sammen.

Hell røren i formen. Strø grovhakkde penaøtter og flaksalt på toppen om du ønsker,  og sett i forvarmet ovn. Stek i 25 minutter.

Peanøttsmør brownies

La kaken avkjøle noe før du skjærer den i ruter.

Peanøttsmør brownies

Så er det bare å sette seg ned og kose seg med nystekte brownies.

Peanøttsmør brownies

Pakk brownies godt inn (gjerne med bakepapiret) om de ikke forsvinner med en gang og oppbevar de i en tett kakeboks.

Brownies kan også fryses.

Kommentarer

  • Reply Tjomrik 7. februar 2022

    En god ide å opplyse om hvor mange grader en forvarmet ovn skal ha kanskje

    • Reply Mat På Bordet 12. februar 2022

      Det står helt øverst i fremgangsmåten 🙂 «Ovn temp. 180°C.»
      ina

  • Reply Elin Amundsen 5. februar 2022

    Har bakt denne til 30 års dagen til min sønn fikk føtter å gå på den kaka for p si det sånn tusen takk for oppskriften

    • Reply Mat På Bordet 12. februar 2022

      Så utrolig hyggelig å høre at det smakte!
      ina

  • Reply Marte 1. mai 2020

    Hei!
    Skulle det egt vært kakao i denne? Jeg har fulgt oppskrifta til punkt og prikke og dobbeltsjekket etterpå, men den ble helt lys i fargen og lignet ikke på brownies i det hele tatt
    Har ikke testet den enda, sikkert god, men noe gikk galt

    • Reply Mat På Bordet 9. mai 2020

      Hei Marte
      Nei, det skal holde med kokesjokolade. Det brun sukkeret bidrar også til fargen, skjønner ikke helt hvorfor ditt er blitt helt lys i fargen.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »