Disse peanøttsmør brownies fikk jammen ben å gå på.
De forsvant rett og slett på null komma niks etter at jeg satt de framme på felleskjøkkenet her på kontorfellesskapet.
Etter å ha kommet hjem med to store dunker med peanøttsmør fra USA, blir det nok en del baking med peanøttsmør fremover. Godt at det er folk her som kan spise opp det jeg lager.
Selv er jeg veldig svak for kombinasjonen sjokolade og peanøttsmør, og brownies var derfor ganske høyt på listen over ‘ godt som skal lages med peanøttsmør’. Og derfor får du nå her oppskriften. En veldig enkel oppskrift med 6 ingredienser og alt du trenger er en gryte å røre det hele sammen i.
Peanøttsmøret smeltes nemlig. Så legger du oppi sjokoladen og rører den inn til den er smeltet. Så kommer sukker, egg, mel og litt hevemiddel.
Thats it!
Har du litt peanøtter er det fint å strø de på toppen av kaken før den går i ovnen. Er du glad i litt salt med sjokoladen, strør du også over litt havsalt.
25 minutter senere dufter det vanvittig godt av sjokolade og kaken er stekt. Kaken bør avkjøles før du spiser den, men kan du ikke dy deg så er det bare å sette i gang og spise den mens den fortsatt er varm.
Er du glad i brownies kan du gjerne ta en titt på disse oppskriftene også:
En god ide å opplyse om hvor mange grader en forvarmet ovn skal ha kanskje
Det står helt øverst i fremgangsmåten 🙂 «Ovn temp. 180°C.»
ina
Har bakt denne til 30 års dagen til min sønn fikk føtter å gå på den kaka for p si det sånn tusen takk for oppskriften
Så utrolig hyggelig å høre at det smakte!
ina
Hei!
Skulle det egt vært kakao i denne? Jeg har fulgt oppskrifta til punkt og prikke og dobbeltsjekket etterpå, men den ble helt lys i fargen og lignet ikke på brownies i det hele tatt
Har ikke testet den enda, sikkert god, men noe gikk galt
Hei Marte
Nei, det skal holde med kokesjokolade. Det brun sukkeret bidrar også til fargen, skjønner ikke helt hvorfor ditt er blitt helt lys i fargen.