Blomkålgrateng med ostesaus og grønnkål

Blomkålgrateng med ostesaus og grønnkål

Deilig blomkålgrateng med ostesaus og grønnkål er midt i blinken for litt kaldere dager.

Server det som en rett i seg selv, gjerne med litt godt brød til og en litt ‘crunchy’ salat. Eller server den som tilbehør til kjøtt, som du ville ha gjort med fløtegratinerte poteter for eksempel .

Gratengen kan gjerne settes sammen på forhånd, avkjøles og så settes i ovnen en halvtime før den skal spises. Og rester kan du fint varme opp igjen.

Om ikke det frister å ha grønnkål i gratengen, kan du bytte det ut med spinat eller brokkoli om du fortsatt er interessert i å ha noe grønt i gratengen. Eller du  kan bare sløyfe det grønne helt og gå for en ren blomkålgrateng med ostesaus. Det er søren med godt det og ….

Blomkålgrateng med ostesaus og grønnkål

Er du glad i blomkål vil du kanskje også like disse oppskriftene:

Blomkålgrateng med ostesaus og grønnkål – 4-6 porsjoner

ingredienser
  • 1 blomkål, delt i like store buketter
  • 2 ss smør eller margarin
  • 2 hvitløksfedd, finrevet
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • 150g revet ost, gjerne en blanding smaksrike oster
  • ca. 100g grønnkål, vasket og revet i biter
  • salt, pepper, revet muskatnøtt
fremgangsmåte

Kok blomkålen i lett saltet vann i 5 minutter.  Sett til side.

Lag ostesausen.

Smelt smør/margarin i en gryte. Stek hvitløken et minutt eller to, pass på at den ikke får farge.

Ovn temp. 200°C.

Ha opp i melet. Rør det sammen med fettet og la det steke et minutt eller to.

Hell melken forsiktig oppi gryta mens du rører, gjerne med visp.

Rør godt slik at sausen ikke klumper seg. Ha oppi osten, la den smelte inn i sausen under omrøring.

Smak til med salt, pepper og bitte litt muskatnøtt.

Ha blomkålen i sausen og la det koke opp igjen. Rør inn grønnkålen.

Hell alt oppi en ildfastform og kle med aluminiumsfolie. Sett i forvarmet ovn og stek i 10 minutter.

Fjern folien og stek 5-10 minutter til slik at blomkålgratengen får litt farge.

Blomkålgrateng med ostesaus og grønnkål

Strø gjerne med litt finhakket persille og kvern over litt fersk pepper.

Blomkålgratengen er klar for servering!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »