Vegetartaco med sprøstekt blomkål

Vegetartaco med sprøstekt blomkål

Dette var en overraskelse for oss alle. Vegetartaco med sprøstekt blomkål er utrolig godt!!

Så godt var det at det kommer til å være et fast innslag på våre tacokvelder. Som du ser er blomkålen panert, og her finnes det selvsagt mange muligheter til variasjon.

Jeg har stekt blomkålen i stekovnen, men den kan også stekes i stekepanne, eller om du vil gå ‘all out’ kan den friteres. Ovnsteking synes jeg var strålende. Det er lettvint og resultatet er sprøstekt panering.

Og så er det selve paneringen. Jeg har brukt helt vanlig griljermel, med supre resultater. Har du panko, kan du bruke det for en litt tøffere finish. Lager du brødsmuler selv av litt gammelt tørt brød, er det selvsagt også et ypperlig alternativ. Knuste cornflakes er også en spennende mulighet.

Og så var det krydderet. Siden disse skulle serveres i taco brukte jeg dertilhørende krydder. Jeg kunne også tenkt meg å lage en italiensk variant med parmesan og urter servert med en urtedipp. Eller hva med en asiatisk variant dyppet i sweet chili saus….

Vegetartaco med sprøstekt blomkål

Sprøstekt blomkål egner seg selvsagt også godt som snacks. Server de gjerne litt lunkne med en dipp. Snadder!

Er du glad i blomkål kan du gjerne ta en titt på disse oppskriftene også:

Vegetartaco med sprøstekt blomkål – 3-4 personer

ingredienser
sprøstekt blomkål
  • 1 middelsstor blomkål
  • 50g hvetemel
  • 1 ts spisskummen
  • 2 egg
  • 100g griljermel
  • 1 ss chilipulver (meksikansk)
  • 1 ts salt
avokadokrem
  • 1 avokado
  • saften av 1/2 lime
  • 1 ss rømme
  • ca. 1 ss grovhakket frisk koriander
  • salt
annet tilbehør
  • tortilla lefser
  • lime
  • frisk koriander
  • finhakket chili
  • vårløk
fremgangsmåte

Vegetartaco med sprøstekt blomkål

Ovn temp. 180 º C.

Ønsker du å servere kålsalat til finner du oppskriften her. 

Bryt blomkålen i mindre buketter. Prøv å lage noenlunde lik størrelse på bukettene slik at de steker jevnt.

Ha egg i en skål og pisk lett med gaffel. Krydre med litt salt og pepper.

Ha mel i en annen skål og bland med spisskummen.

Ha griljermel i en tredje skål og bland med chilipulver.

Skyll blomkålbukettene. Vend de i melet mens de fortsatt er litt våte. Rist av det meste av melet og dypp bukettene i egg.  Vend bukettene så i griljermel og sett de på et smurt bakebrett.

Tips: ha litt olivenolje i en sprayflaske og spray bukettene før du setter de i ovnen.

Sett blomkålbukettene i forvarmet ovn og stek i 15-20 minutter til blomkålen er mør.

Lag avokadokrem mens blomkålen steker. Ha avokado, rømme og limesaft i en food processor og kjør til glatt. Dette kan alternativt gjøres med en stavmikser. Har du hverken stavmikser eller food processor tilgjengelig kan du mose det sammen med en gaffel for en litt grovere variant. Rør inn friske urter og smak til med salt.

Server sprøstekt blomkål med avoakdokrem, kålsalat og tilbehør.

Vegetartaco med sprøstekt blomkål

Håper det blir en ny taco-favoritt hos deg og!

 

Kommentarer

  • Reply Blomkålgrateng med ostesaus og grønnkål - Mat På Bordet 12. september 2018

    […] vegetartaco med sprøstekt blomkål […]

  • Reply Heidi 7. september 2018

    Kjempegode blomkål, jeg droppet oljen så de ble litt bleke, må skaffe meg en spruteflaske til neste gang for det blir det helt sikkert. Supert vegetaralternativ.

    • Reply Mat På Bordet 10. september 2018

      Hei Heidi!
      Så hyggelig å høre at det smakte!
      Og ja, olivenolje på spruteflaske er tingen 😉
      hilsen
      ina

  • Reply Alexandra 18. august 2018

    Dette var kjempegodt og ble godt likt!
    Har startet «høsten» med å innføre ukesmenyer igjen – finner så mange oppskrifter hos deg
    Ønsker deg en fin høst!

    • Reply Mat På Bordet 31. august 2018

      Hei Alexandra!
      De snakker fortsatt om den tacoen her på kontoret, den var en stor suksess her og.
      Hyggelig at det smakte hos dere også og at du finner inspirasjon i ukens oppskrifter!
      Ønsker deg en deilig høst du også.
      hilsen
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »