Vidunderlig blomkål- og purresuppe

Vidunderlig blomkål- og purresuppe

Jeg kjører litt klassisk og presenterer her en vidunderlig blomkål- og purresuppe.

Sarte smaker og silkemyk tekstur er stikkord her.

Smakene består hovedsaklig av blomkål og purre. Purren surres først sakte og lenge i litt smør eller margarin med litt hvitløk,  til den er helt myk og sart. Så tilsettes blomkålen og væsken og det hele får lov å koke til blomkålen er helt mør.

For å få den silkemyk er du litt avhengig av en god blender. Gjerne en sånn stor, kraftig juiceblender som er blitt så populær de siste årene. Kjør suppen i porsjoner til den blir helt glatt og hell den tilbake i en ren gryte. Sånn, da var suppen din ferdig. Litt salt vil den kanskje trenge, det må du nesten smake deg frem til, men suppen er i prinsipp klar til servering.

Har du ikke en blender er det ikke noe i veien for å kjøre suppen glatt med en stavmikser. Den blir ikke like glatt, men like god. Det vi si, hvis du vil absolutt ha en silkemyk suppe er det fortsatt gode råd å få. Kjør den først så glatt du kan med en stavmikser og hell den så gjennom en sil over i en ren gryte. Litt mer jobb enn å bruke blender, men skal den være silkemyk så skal den være silkemyk…

Vidunderlig blomkål- og purresuppe

Er du glad i blomkål vil ka du gjerne ta en titt på disse oppskriftene også:

 

Vidunderlig blomkål- og purresuppe – 4-6 porsjoner

ingredienser
  • 3- 4 purre
  • 4 hvitløksfedd
  • 2 blomkålhoder (ca. 1.5 kg)
  • 1 liter vegetarbuljong
  • 250 ml melk
  • salt
  • smør eller margarin til steking
garnityr
  • olivenolje
  • persille
  • tynne skiver blomkål
fremgangsmåte

Skjær bort den mørke grønne delen av purren. Skjær resten på langs og skyll vekk ev. jord. Skjær den hvite og lyse grønne delen av purren i skiver.

Ha 2- 3 ss. smør eller margarin i en kjele og la det smelte. Ha purren oppi og la det surre på svak varme i ca. 15 min, til helt myk. Sett gjerne på lokk slik at de dampsteker, husk bare på å løfte på lokket av og til for å røre og sjekke at de ikke tar til seg farge.

Skjær hvitløken i fine skiver og ha oppi gryta sammen med purren så snart den er klar. La de steke sammen.

Fjern blader fra blomkålen, skyll og bryt i buketter. Spar en eller to buketter og skjær de i så tynne skiver som mulig om du ønsker å ha de til pynt. Om du har en mandolin er det kjekt å bruke det til dette. Oppbevar de tynne blomkålskivene i litt fuktig tørkepapir i kjøleskapet.

Ha blomkål, buljong og melk i gryta og la det koke opp. La det småkoke 15-20 minutter til blomkålen er helt mør.

Kjør suppen i blender i omganger og hell over i en ren gryta. Alternativt kan du kjøre suppen glatt med en stavmikser.

Smak suppen og tilsett salt om nødvendig.

Finhakk persille og pynt suppen med litt olivenolje og blomkålskiver.

Vidunderlig blomkål- og purresuppe

Server gjerne suppen med brød.

Suppen kan fryses.

Kommentarer

  • Reply Bård 11. mars 2022

    Denne var meget god, jeg tilsatte hvit pepper og muskatnøtt for litt mer fyldig smak. Helt fortreffelig måltid

    • Reply Mat På Bordet 13. mars 2022

      Hyggelig å høre at det smakte Bård!

      • Reply Kjersti Marie 30. september 2022

        N A M
        I morgen blir det spicy gulerot ❤️

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »