Herlige SJOKOLADEBRIOCHE- med masse sjokolade selvsagt!
0 kommentarer
Vil du virkelig slå deg løs er det sjokoladebrioche du skal lage.
Mama mia så godt!
Lett og luftig, fylt med sjokolade- og nøttepålegg, og litt ekstra sjokoladebiter bare for å være sikker. Disse er bare helt fantastisk gode! Hadde jeg kunnet, så hadde jeg insistert at du lagde de…
Det er ikke bare jeg som synes de var gode. 11 brioche ble gitt ut som smaksprøver – samtlige var enige om at det var noe av det beste de hadde smakt.
Jeg vil gjerne også få lov til å poengtere at selv om det er snakk om både sjokolade og nøttepålegg OG sjokoladebiter, så var disse langt fra å være for søte. De var elegante og raffinerte i smaken om man kan si det. Litt som en fransk sjokoladecroissant, men som en brioche om du skjønner hva jeg mener.
Vil du ha de søtere (les mer barnevennlig) kan du bytte ut kokesjokolade med melkesjokolade.
Selve deigen er en drøm å jobbe med. Den vil være litt klissete før første heving, men kommer seg litt etter å ha fått stått og godtgjort seg på et lunt sted. Deigen er så myk, så myk at du nesten ikke trenger kjevle for å rulle den ut.
Som jeg prøvde å si litt lengre oppe – dette er noe av det beste jeg har bakt.
Jeg har mye god bakst på lur her på bloggen – sjekk ut disse for eksempel