Herlige SJOKOLADEBRIOCHE- med masse sjokolade selvsagt!

Sjokoladebrioche

Vil du virkelig slå deg løs er det sjokoladebrioche du skal lage.

Mama mia så godt!

Lett og luftig, fylt med sjokolade- og nøttepålegg, og litt ekstra sjokoladebiter bare for å være sikker. Disse er bare helt fantastisk gode! Hadde jeg kunnet, så hadde jeg insistert at du lagde de…

Det er ikke bare jeg som synes de var gode. 11 brioche ble gitt ut som smaksprøver – samtlige var enige om at det var noe av det beste de hadde smakt.

Jeg vil gjerne også få lov til å poengtere at selv om det er snakk om både sjokolade og nøttepålegg OG sjokoladebiter, så var disse langt fra å være for søte. De var elegante og raffinerte i smaken om man kan si det. Litt som en fransk sjokoladecroissant, men som en brioche om du skjønner hva jeg mener.

Vil du ha de søtere (les mer barnevennlig) kan du bytte ut kokesjokolade med melkesjokolade.

Selve deigen er en drøm å jobbe med. Den vil være litt klissete før første heving, men kommer seg litt etter å ha fått stått og godtgjort seg på et lunt sted. Deigen er så myk, så myk at du nesten ikke trenger kjevle for å rulle den ut.

Som jeg prøvde å si litt lengre oppe – dette er noe av det beste jeg har bakt.

Herlige SJOKOLADEBRIOCHE- i muffinsform, med masse sjokolade selvsagt...

Jeg har mye god bakst på lur her på bloggen – sjekk ut disse for eksempel

Sjokoladebrioche – 12 stykker

ingredienser
brioche
  • 600g hvetemel
  • 50g sukker
  • 2 ts tørrgjær
  • 200 ml fingervarm melk
  • 4 romtempererte egg
  • frø fra en vaniljestang
  • 150g smør eller margarin i terninger
sjokoladefyll
  • 100g sjokolade nøttepålegg
  • 100g grovhakket sjokolade
fremgangsmåte

Ovn temp. 200° C.

En muffinsform, smurt om den ikke har non-stick belegg. Smør også toppen, for briochen vil tyte utover.

Ha hvetemel, sukker og tørrgjær i en bolle og rør godt sammen.

Mål opp den fingervarme melken og ha oppi egg og frø fra en vaniljestang. Rør sammen.

Sett kjøkkenmaskinen i gang og hell væsken i det tørre mens maskinen går.

Elt i rundt 5 minutter, deigen vil være klissete, men smidig.

Mens maskinen elter tilsettes smør/margarin i terninger. Ha de oppi en og en, slik at de ikke klumper seg sammen.

La maskinen elte deigen til den er glatt og smidig og alle terningene er godt blandet i deigen. Dette tar gjerne 10 minutter.

Dekk til deigen og la den heve på et lunt sted én times tid. Den skal ha nesten doblet i størrelsen.

Hell deigen over på en melet benkeplate og strekk/kjevle den ut til en firkant på ca. 50x50cm.

Varm opp sjokolade- og nøttepålegget litt – det gjør det lettere å smøre det utover deigen. Fordel det jevnt utover og strø med hakket sjokolade.

Brett den ene halvparten over den andre og rull sammen til en pølse.

Skjær pølsen i 12 like store skiver og legg de pent i muffinsformen.

Sjokoladebrioche

Dekk formen til og la sjokoladebrioche hvile i 30 minutter.

Sett de så i forvarmet ovn og stek i 10- 12 minutter. De skal ha fin farge på toppen og lirker du en ut av formen skal den virke gjennomstekt.

Sjokoladebrioche

Har du sett  – de eksploderer nesten ut av formen!

Og lukten er bare helt magisk!

Sjokoladebrioche

Vend briochene forsiktig ut av muffinsformen og la de avkjøle helt på en rist.

Sjokoladebrioche

Det vil dufte så godt at du blir kanskje fristet til å smake på en med det samme. Jeg dømmer ingen….

Sjokoladebrioche

Husk å dele disse vidunderene!

Sjokoladebrioche

Og ja, de kan fryses om de ikke skal spises med en gang.

God bakst!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »