Noen ganger er det enkle, det beste.
Som for eksempel her. Pasta med karamellisert løk er ikke annet en pasta blandet med løk som har fått lov til å steke lenge på svak varme. Løken karamelliserer seg etterhvert i sin egen sukker og får en fantastisk gyllen farge, og en dyp litt søtlig smak.
Vil du piffe det litt opp er det ingenting i veien for å tilsette litt chiliflak under steking Et annet alternativ er å avslutte stekingen med litt balsamicoeddik for en liten smaksvri.
Det er ikke vanskelig å karamellisere løk, men du skal ha litt tålmodighet. Middels men jevn varm er det som skal til og etterhvert som løken karamelliseres må den passes bedre på.
I oppskriften under ser du de forskjellige stadiene i prosessen. Bildene er tatt med ca. 10 minutters mellomrom og illustrerer hvordan løken går fra sprø og sterk til myk og gyllen.
Hva slags pasta til du skal bruke er litt opp til deg. Fusilli eller penne passer godt, men det gjør også spaghetti, tagliatelle, bucatini (en litt tykkere spaghetti) eller bavette (en flat spaghetti). Eller du kan gjøre som meg og bruke strozzapreti som jeg synes er så fin å fotografere….
Husk også litt frise urter, godt med pepper og nykvernet pepper før du setter i gaffelen for å ta din første bit.
Er du glad i pasta, har jeg ramset opp noen flere pastaoppskrifter fra bloggen her:
- pasta med kremet spinat og soppsaus
- vegansk spaghetti bolognese /annonse
- pasta med aubergine og squash
- pasta med kylling og soltørkede tomater
Og er du glad i karamellisert løk må du prøve denne pizzaen med løkkompott og chorizo!