Annonse
Min Familie

Pasta med deilig biff ragu

Pasta med deilig biff ragu

Pasta med biff ragu er deilig mat når det trekker litt kaldt og du har lyst å sitte inne og kose deg med deilig middag.

Er dette hverdagsmat? Vel, det kan være det om du er flink til å planlegge. Biff ragu er nemlig ikke vanskelig å lage, men krever litt koketid. 1-2 timer for å gi deg en liten indikasjon. Enkelt men tar tid med andre ord.

Det er dog ingenting i veien for å lage dette i forveien for så å varme det opp igjen til middag. En stor porsjon ragu kan for eksempel lages i helgen, eller når du har tid, og fryses i porsjoner. Det eneste du trenger å gjøre på en hverdag er å ta frem en pose fra frysen om morgenen, varme det opp og koke litt pasta når du kommer hjem.

Hjemmelaget ferdigmat kaller vi det her hjemme.

Når det gjelder pasta, så er spaghetti (eller bavette, en flat spaghetti som jeg har brukt her) en klassiker med ragu. Men, har du prøvd polenta? Det er nemlig også fantastisk godt til! Er du ikke helt overbevist får du følge litt med her på bloggen. Jeg har nemlig fått litt dilla igjen for polenta og skal straks legge ut noen oppskrifter.

Pasta med deilig biff ragu

Er du imidlertid på utkikk etter en litt raskere pastamiddag kan jeg anbefale disse:

 

Pasta med deilig biff ragu – 6-8 porsjoner

ingredienser
biff ragu
  • 1 kg storfe høyrygg
  • 3ss hvetemel
  • salt, pepper
  • olje el. margarin til steking
  • 1 løk, finhakket
  • 1 gulrot, finhakket
  • 1 selleristang, finhakket
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ts tørket timian
  • 250ml rødvin (kan erstattes med buljong)
  • 750ml kjøttbuljong
  • 1 boks (400g) hakkede tomater
  • 2 laurbærblad
fremgangsmåte

Ovn temp. 180°C.

Skjær kjøttet i 4 like store deler.

Bland hvetemel med litt salt og pepper og vend kjøttet i dette.

Varm opp stekeolje eller margarin i en stor tykkbunnet gryte (som også tåler å stå i stekeovn) og brun kjøttet på alle sider.

Legg kjøttet over på en tallerken og ha løk, selleri og gulrot i gryta. Ha litt mer olje/margarin i gryta om nødvendig.

Slå ned varmen og surr dette til løken er myk, cirka 10 minutter. Ha oppi hvitløken og timian og stek noen minutter til.

Ha kjøttet oppi gryta igjen sammen med ev. saft fra kjøttet. Ha rødvin i gryta og la det koke inn til det er redusert og tyknet.

Ha oppi buljong, tomater og laurbærblad. La det koke opp, sett på lokk og sett gryta i forvarmet ovn.

Der skal det stå i 1.5- 2 timer til kjøttet er så mørt at det faller lett fra hverandre.

Ta gryta ut av ovnen og løft kjøttet over på en tallerken. Riv kjøttet i biter med to gafler.

Om sausen er litt tynn lar du den koke videre til den tykner noe. Ha så oppi kjøttet.

Fisk ut laurbærbladene og smak til med salt og pepper.

Pasta med deilig biff ragu

Server med pasta, parmesan og gjerne litt finhakket frisk persille.

Pasta med deilig biff ragu

Håper det smaker!

 

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »