Toscakake i langpanne (med en vri)

Toscakake

Hendene i været om du elsker Toscakake!

Det er vel kanskje unødvendig å si, men Toscakake gikk ned på høykant her på kontoret. Nå har jeg servert en del klassikere til disse gutta her (Fyrstekake, Susksesskake, osv.) og forventningene blir bare større og større. Toscakake innfridde.

Jeg elsket den jeg òg. Ikke så rart egentlig når en av mine favorittkaker som jeg vokste opp med er Bienenstich – en tysk kake som kan ligne på Toscakake. Det er mandeltoppingen de har til felles, men i motsetning til Toscakake ligger den på toppen av en gjærdeig og gjerne med litt vaniljekrem imellom. Jeg har dog latt meg inspirere litt av Bienenstich og tilsatt honning i mandelmassen på Toscakaken.

Mandeltoppen er altså laget med en blanding av sukker og honning (istedenfor bare sukker) noe som gir den en deilig rund smak. Jeg har brukt flytende Akasiehonning, men bruk gjerne den du liker best. Husk at noen honninger har en ganske tydelig smaksprofil – noe som også vil sette smak på kaken.

Jeg har også laget litt mer topping enn vanlig. Toppingen er den som gjør kaken spør du meg, og det er vanskelig å få nok av denne deilige, søte, seige, men samtidig sprøe toppingen. Bare se på den….

Toscakake

Kaken egner seg selvsagt til fest eller når du skal servere noe ekstra godt til kaffen. Siden jeg har stekt den i langpanne er den også enkel å ta med på avslutninger, dugnader eller loppemarkeder. Det blir helt sikkert litt nostalgisk oi’ing og ah’ing når den settes på kakebordet.

Toscakake

Tips – vil du gjøre litt mer stas på kaken kan du steke den i en rund kakeform. Oppskriften vil holde til 2 runde kakeformer. Også kan du velge om du vil lage litt vaniljekrem, smøre den på toppen av den ene kaken og sette den andre kakebunnen oppå….. Alternativt kan du halvere oppskriften og bare lage en rund kake.

Lyst på flere oppskrifter på kaker i langpanne? Ta en titt på disse:

Toscakake i langpanne

ingredienser
kakebunn
 • 6 egg
 • 300g sukker
 • 200g smeltet smør eller margarin, avkjølt
 • 400g hvetemel
 • 1 ts bakepulver
 • 50ml melk
mandeltopping
 • 200g smeltet smør eller margarin, avkjølt
 • 100g sukker
 • 100g flytende honning
 • 2 ss fløte
 • 250g hakkede eller skivede mandler
fremgangsmåte

Ovn temp 200° C.

En liten langpanne, ca. 25 x 35 cm, smurt eller kledd med bakepapir.

Tips. Sett en bakeplate under langpannen under steking. Om noe av mandelmassen renner over under stekingen trenger du bare å rengjøre bakeplaten istedenfor ovnen.

Pisk egg og sukker til en tykk, lysegul eggedosis. Hell i smeltet smør eller margarin langs kanten av bollen mens kjøkkenmaskinen pisker videre.

Ta bollen ut av kjøkkenmaskinen og sikt hvetemel og bakepulver over røren. Vend inn melblandingen med en stor skje eller slikkepott. Hell melken i røren og vend det inn på samme måte.

Hell røren i langpannen og sett i forvarmet ovn og stek i 20 minutter.

Lag mandeltoppingen. Smelt smør eller margarin over middelsvarme. Ta av varmen og rør inn sukker, honning og fløte. Rør inn mandlene. La mandeltoppingen avkjøle.

Ta kaken ut av ovnen etter 20 minutter og fordel mandeltoppingen over kaken. Sett kaken tilbake i ovnen og stek videre i 20 minutter.

Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøle.

Toscakake

Så er det bare å skjære kaken i ruter.

Toscakake

En kopp kaffe eller te er selvsagt godt til.

Toscakake

Håper det smaker! ♥

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »