Hendene i været om du elsker Toscakake!
Det er vel kanskje unødvendig å si, men Toscakake gikk ned på høykant her på kontoret. Nå har jeg servert en del klassikere til disse gutta her (Fyrstekake, Susksesskake, osv.) og forventningene blir bare større og større. Toscakake innfridde.
Jeg elsket den jeg òg. Ikke så rart egentlig når en av mine favorittkaker som jeg vokste opp med er Bienenstich – en tysk kake som kan ligne på Toscakake. Det er mandeltoppingen de har til felles, men i motsetning til Toscakake ligger den på toppen av en gjærdeig og gjerne med litt vaniljekrem imellom. Jeg har dog latt meg inspirere litt av Bienenstich og tilsatt honning i mandelmassen på Toscakaken.
Mandeltoppen er altså laget med en blanding av sukker og honning (istedenfor bare sukker) noe som gir den en deilig rund smak. Jeg har brukt flytende Akasiehonning, men bruk gjerne den du liker best. Husk at noen honninger har en ganske tydelig smaksprofil – noe som også vil sette smak på kaken.
Jeg har også laget litt mer topping enn vanlig. Toppingen er den som gjør kaken spør du meg, og det er vanskelig å få nok av denne deilige, søte, seige, men samtidig sprøe toppingen. Bare se på den….
Kaken egner seg selvsagt til fest eller når du skal servere noe ekstra godt til kaffen. Siden jeg har stekt den i langpanne er den også enkel å ta med på avslutninger, dugnader eller loppemarkeder. Det blir helt sikkert litt nostalgisk oi’ing og ah’ing når den settes på kakebordet.
Tips – vil du gjøre litt mer stas på kaken kan du steke den i en rund kakeform. Oppskriften vil holde til 2 runde kakeformer. Også kan du velge om du vil lage litt vaniljekrem, smøre den på toppen av den ene kaken og sette den andre kakebunnen oppå….. Alternativt kan du halvere oppskriften og bare lage en rund kake.
Lyst på flere oppskrifter på kaker i langpanne? Ta en titt på disse: