Annonse
Min Familie

Sprøstekte poteter med røkt paprika

Sprøstekte poteter med røkt paprika

Jada, på tide med flere potetoppskrifter!

For du har vel fått med deg at jeg bygger opp litt av en kolleksjon med potetoppskrifter på bloggen ikke sant? Og flere skal det bli.

I dag kombinerer jeg to ting jeg elsker – poteter og røkt paprika.

Poteter kokes til de er såvidt møre og blandes så med olivenolje og røkt paprika før de settes i ovnen.

Resultatet er fenomenale poteter. Jeg tuller ikke. Sprø skorpe, myke som potetmos inni og en svak røkt smak.

De er bare helt vidunderlige.

Og hva skal de serveres til hører jeg deg spørre…. Vel, jeg er fristet til å spise de som de er, kanskje med et speilegg på toppen og en god tomatchutney ved siden av.

Ellers passer disse potetene til alle middager der du hadde servert poteter til. Kjøtt, kylling og vegetarretter  – stort sett alt passer.

Det eneste rådet jeg vil gi er å lage mange nok. I oppskriften har jeg forberedt 1 kilo med poteter som i utgangspunktet bør holde til 4 personer som tilbehør. Jeg kjenner dog, potetelsker som jeg er, at jeg kjapt klarer 1.5 porsjon, kanskje til og med dobbel porsjon.

Så ja, pass på at dere ikke er så mange om du følger oppskriften og gang den opp om dere er flere.

Sprøstekte poteter med røkt paprika

Glad i poteter? Ikke gå glipp av disse oppskriftene:

Sprøstekte poteter med røkt paprika – 4 porsjoner

ingredienser
  • 1 kg faste poteter
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ts røkt paprika
  • salt
fremgangsmåte

Sprøstekte poteter med røkt paprika

Ovn temp 200°C

Skrell potetene og skjær de i biter. Prøv å lage de omtrent like i størrelse slik at de steker jevnt.

Ha potetene i en gryte og fyll på med vann til det dekker potetene +1 cm. Salt vannet godt.

Sett over varme og la potetene koke opp. La de koke i 5-10 minutter til de så vidt begynner å bli litt møre.

Hell av vannet og la potetene dampe fra seg slik at de blir helt tørre.

Hell olivenolje og krydder i den tørre gryta. Ha potetene i gryta, sett på lokk og rist.

Målet er å fordele olje og kryder på potetene, men også å røffe de litt opp.

Hell potetene og ev. potetrester over på et bakebrett og sett i forvarmet ovn. De skal helst ligge i ett lag. Snu de gjerne halvveis i steketiden.

Stek i 30-40 minutter til de har fått fine farge, er sprøe på utsiden og myke som potetmos på innsiden.

Sprøstekte poteter med røkt paprika

Hell potetene over på et fat og strø godt med salt.

Sprøstekte poteter med røkt paprika

De frister, ikke sant? ♥

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »