Riskrem med kirsebærsaus

Riskrem med kirsebærsaus

Det er tid for en ny klassiker – riskrem med kirsebærsaus.

Kirsebærsaus er kanskje noe uvant for de som vanligvis serverer riskrem med rødsaus (som i prinsipp er rød husholdningssaft kokt opp med litt potetmel slik at det tykner), men den er fortsatt rød…

Mer fest synes jeg det blir også med de flotte kirsebærene i en litt tykk, fyldig rød saus. Smaken er selvsagt av kirsebær, men litt portvin bidrar med litt interesse.

Vanskelig å lage er det heller ikke. Kirsebær finner du i frysedisken med andre frosne bær. Alt du trenger å gjøre er å koke opp en liten saus og varme opp kirsebærene i den.

Kirsebærsausen kan gjerne lages noen dager på forhånd, men gjør mest inntrykk om du serverer den litt varm over den litt kjølige riskremen.

For å pynte litt på toppen har jeg grovhakket noen pistasjnøtter og strødd på toppen. Disse kan selvsagt erstattes med mandler eller sløyfes hlet om  ønsket, eller om noen av dine gjester er allergiske.

Risgrøt lager du enkelt selv – eller kanskje du har noen rester du vil bruke opp? Oppskrift finner du her. Lager du risgrøt for å lage riskrem kan du gjerne være litt raus med vanilje.

Riskrem med kirsebærsaus

Da er det bare å håpe på at du vil prøve denne varianten du og!

Riskrem med kirsebærsaus – 6-8 porsjoner

ingredienser
Riskrem
  • 5 dl ferdigkokt og avkjølt risgrøt*
  • 5 dl kremfløte
  • 2-3 ss melis
  • 1 ts vaniljeeskstrakt
Kirsebærsaus
  • 400g frosne kirsebær
  • 2 dl portvin
  • 3 dl tranebær- eller annen rød jus
  • ca. 50 g sukker
  • 1-2 ssmaizena
fremgangsmåte

*oppskrift på risgrøt finner du her. 

Riskrem med kirsebærsaus

Pisk kremfløte stivt  med melis og vaniljeekstrakt.

Rør inn den kalde risgrøten. Smak gjerne til med mer vanilje om du synes det trengs.

Sett riskremen kjølig frem til servering.

Lag kirsebærsaus. Ha kirsebærene i en skål og la de gjerne tine litt.

Kok opp jus med portvin og sukker. Hvor mye sukker du trenger vil være noe avhengig av hva slags jus du bruker. Smak deg gjerne litt frem.

Rør maizena ut til en jevn tynn blanding med vann.

Hell  litt av maizena-blandingen i den kokende sausen mens du rører. Målet er å ha en litt tykk flytende saus. Hell opp i mer av maizena-blandingen til du er fornøyd. (Husk at kirsebærene skal oppi og vil tynne det noe ut.)

Ta sausen av varmen og ha oppi kirsebærene.

Server kald riskrem i skåler, hell over varm kirsebærsaus og dryss med grovhakkede pistasjnøtter om ønsket.

Riskrem med kirsebærsaus

Bon appétit!

Kommentarer

  • Reply Ekaterina 9. juni 2021

    Dette er så flott. Har laget riskrem med rød kirsebærsaus i flere Juler, og digger det. Syns det er fantastisk godt til riskrem. Har ikke pistasjenøtter på toppen, men flere mandler (flertall) 🙂 Hva skjer om man rister mandlene? Nnnnnmmmmm.
    Har aldri visst om denne «tradisjonen» med vanlig husholdningssaft, heldigvis. Som utlending kunne jeg hoppe rett over den og til den gode ideen med kirsebærcoulis. Toppen!

  • Reply Britt R 20. desember 2020

    Lekkert. Jeg synes den litt bitre steinfruktsmaken fra kirsebærene kler riskremen fenomenalt godt. Saus av husholdningssaft er trist i forhold.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »