Det er tid for en ny klassiker – riskrem med kirsebærsaus.
Kirsebærsaus er kanskje noe uvant for de som vanligvis serverer riskrem med rødsaus (som i prinsipp er rød husholdningssaft kokt opp med litt potetmel slik at det tykner), men den er fortsatt rød…
Mer fest synes jeg det blir også med de flotte kirsebærene i en litt tykk, fyldig rød saus. Smaken er selvsagt av kirsebær, men litt portvin bidrar med litt interesse.
Vanskelig å lage er det heller ikke. Kirsebær finner du i frysedisken med andre frosne bær. Alt du trenger å gjøre er å koke opp en liten saus og varme opp kirsebærene i den.
Kirsebærsausen kan gjerne lages noen dager på forhånd, men gjør mest inntrykk om du serverer den litt varm over den litt kjølige riskremen.
For å pynte litt på toppen har jeg grovhakket noen pistasjnøtter og strødd på toppen. Disse kan selvsagt erstattes med mandler eller sløyfes hlet om ønsket, eller om noen av dine gjester er allergiske.
Risgrøt lager du enkelt selv – eller kanskje du har noen rester du vil bruke opp? Oppskrift finner du her. Lager du risgrøt for å lage riskrem kan du gjerne være litt raus med vanilje.
Da er det bare å håpe på at du vil prøve denne varianten du og!
Dette er så flott. Har laget riskrem med rød kirsebærsaus i flere Juler, og digger det. Syns det er fantastisk godt til riskrem. Har ikke pistasjenøtter på toppen, men flere mandler (flertall) 🙂 Hva skjer om man rister mandlene? Nnnnnmmmmm.
Har aldri visst om denne «tradisjonen» med vanlig husholdningssaft, heldigvis. Som utlending kunne jeg hoppe rett over den og til den gode ideen med kirsebærcoulis. Toppen!
Lekkert. Jeg synes den litt bitre steinfruktsmaken fra kirsebærene kler riskremen fenomenalt godt. Saus av husholdningssaft er trist i forhold.