Enkel curry med linser og krydret, ovnsbakt blomkål.
2 kommentarer
La oss starte det nye året med en enkel curry med linser og krydret, ovnsbakt blomkål.
Curry paste og kokte linser gjør at du ikke starter helt fra bunnen av, og kan spare masse tid i forberedelser. Blomkålen deles opp i buketter og blandes med krydder og olje. Mens den stekes lages selve curryen. Løk og hvitløk stekes i litt olje, curry paste blandes i og så til slutt røres linser og tomater inn i blandingen.
Curryen får lov til å småkoke mens blomkålen settes i ovnen og risen kokes.
Dette er altså en middag som du får bordet på under en halvtime.
Godt, sunt, raskt og billig. Perfekt for travle familier, studenter, de som vil gjerne spare både tid og penger etter en travel jul og alle som er glad i enkle vegetarretter.
Server gjerne retten med frisk koriander (litt grønt), knuste cashewnøtter (litt krønsj) og lime båter (litt syre).
Er du glad i raske middagsretter kan jeg også anbefale disse:
Enkel curry med linser og krydret, ovnsbakt blomkål – 4-6 porsjoner
ingredienser
ovnsbakt blomkål
1 blomkål
2-3 ss olivenolje
1/2 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
salt, pepper
curry med linser
1 løk, finhakkt
2 hvitløksfedd, finhakket
1 -2 ts. rød currypaste
1 boks (400ml) hakkede tomater
2 bokser (300g) kokte røde linser
salt
tilbehør
ris
frisk koriander
lime
cashew- eller peanøtter
fremgangsmåte
Ovn temp. 200°C.
Sett over vann til ris. Ha i ris når det koker.
Bryt eller skjær blomkålen i mindre buketter. Prøv å lage de nogenlunde lik i størrelsen slik at de steker jevnt.
Hell olivenolje og krydder over blomkålen og bland godt med hendene. Legg blomkålen på et stekebrett og kvern over litt salt og pepper.
Sett i forvarmet ovn og stek i 10-15 minutter til møre.
Lag curryen. Stek løk og hvitløk i litt olivenolje til myk. Tilsett curry paste og stek videre. Hvor mye curry paste du bruker er avhengig av type og hvor sterkt du liker det. Begynn med lite og tilsett mer etterhvert om du er usikker.
Skyll linsene og ha opp i gryta sammen med hakkede tomater. Fyll tomatboksen halvveis opp med vann og tilsett gryta. Rør sammen og la det hele småkoke til risen er kokt og blomkålen er stekt.
Smak curryen til med salt (og ev. mer curry paste om du synes det ble litt tamt).
Ha ris, curry og blomkål i skåler. Topp med knuste nøtter, frisk koriander og server med lime.
Denne var kjempegod! Ble middagen i dag og kommer garantert til å gjentas.
Så hyggelig å høre Merethe at det smakte – og skal gjentas!
ina 🙂