Meksikansk ris med grønnsaker og bønner (vegetar)

 

Meksikansk ris med grønnsaker og bønner

Her har du en lettvint, fargerik middag, fullstappet av grønnsaker og sunn brun ris. Meksikansk ris med grønnsaker og bønner er en lettvint og smakfull middag for hele familien.

Du klarer å få denne retten på bordet på en halvtime og skulle du ha rester (eller vil noen spise senere) er det bare å oppbevare det kjølig og varme det opp i ovnen igjen. Gjerne med litt ost på.

Oppskriften må ikke følges slavisk. Har du ikke gulrøtter for eksempel, trenger du ikke ha de oppi. Har du 3 paprika liggende som du gjerne skulle ha brukt opp, bruk alle tre.

Likedan er det med cherrytomater og avokado som jeg tilsetter til slutt bare fordi jeg hadde en moden avokado som måtte brukes og noen cherry tomater som rullet rundt i grønnsaksskuffen.

Når det gjelder krydder, så er det viktig at du bruker meksikansk chilipulver. Dette er nemlig en blanding av krydder og ikke en ren chilipulver. Bruker du ren chilipulver må du tilpasse mengden slik at det ikke blir for sterkt.

Ellers er oppskriften ganske så rett frem og du finner skritt for skritt bilder under i fremgangsmåten.

Meksikansk ris med grønnsaker og bønner

Er du glad i tex- mex har jeg noen flere gode oppskrifter på lur. Ta en titt på disse for eksempel:

 

Meksikansk ris med grønnsaker og bønner (vegetar) – 4-6 porsjoner

ingredienser
meksikansk ris
  • 2 løk, finhakket
  • 4 hvitløksfedd i fine skiver
  • 2 gulrøtter i terninger
  • olje til steking
  • 1ss chilipulver (meksikansk)
  • 1ts spisskummen
  • 1ts flaksalt
  • 250g fullkornsris
  • 1 boks (400g) hakkede elller cherry tomater
  • 1 grønnsaks buljongterning eller tilsvarende i pulver
  • 1 boks (ca. 400g) bønner - svarte eller salat
  • 1 boks (ca. 200g) mais
  • 2 paprika i terninger
  • en liten håndfull grovhakket frisk koriander
  • 3 vårløk i fine skiver
  • 1 avokado i terninger
  • ca. 10 cherry tomater i terninger
servere med
  • lime
  • rømme
  • hot sauce
  • ev. revet ost
fremgangsmåte

Meksikansk ris med grønnsaker og bønner

Surr løk, hvitløk og gulrøtter i 2-3 ss olje i ca. 10 minutter til myk.

Meksikansk ris med grønnsaker og bønner

Tilsett krydder og stek videre.

Meksikansk ris med grønnsaker og bønner

Ha oppi risen og stek videre noen minutter.

Meksikansk ris med grønnsaker og bønner

Tilsett hakkede tomater. Fyll den tomme boksen med vann og ha oppi sammen med en buljongterning.

Meksikansk ris med grønnsaker og bønner

Ha også oppi bønnene. La det småkoke en 10-15 minutters tid til risen er nesten kokt.

Meksikansk ris med grønnsaker og bønner

Tilsett mais og paprika. Rør det inn. Kok til risen er kokt og det meste av væsken er fordampet.

Meksikansk ris med grønnsaker og bønner

Tilsett vårløk og frisk koriander og rør det inn.

Meksikansk ris med grønnsaker og bønner

Smak til med salt og rør tilslutt inn avokado og tomater.

Meksikansk ris med grønnsaker og bønner

Pynt gjerne med litt mer frisk koriander og lime.

Meksikansk ris med grønnsaker og bønner

Ta dah! Ser det ikke fristende ut?

Meksikansk ris med grønnsaker og bønner

Spis med en gang mens det er varmt. Og gjerne med ostquesadillas til. Oppskrift på quesadillas finner du her. 

Meksikansk ris med grønnsaker og bønner

Skulle du mot formening ikke spise opp alt, eller om noen skal spise senere kan du fordele risen i ildfast porsjonsformer. Topp med ost og oppbevar kjølig til de skal serveres. Sett i forvarmet ovn (200°C) og stek til gjennomvarm og osten er smeltet.

Meksikansk ris med grønnsaker og bønner

Server gjerne med rømme og hot sauce.

Kommentarer

  • Reply Lisa 22. september 2022

    Veldig fin inspirasjon! Hadde ikke alle ingrediensene så ble noe a la! Brukte quinoa, aspargesbønner og kylling også. Ble kjempegodt!

  • Reply Lene 2. februar 2021

    Laget denne i dag men byttet ut koriander med persille. Fant ikke meksikansk chilli så brukte 1 ts chilipulver. Veldig godt. Skal ha kylling og ostequasadillas og salat til. Serveres med guacamole og salsadipper.

  • Reply Charlotte 28. august 2019

    Lagde denne i dag og den var så utroooolig god!!!! Nesten bedre etter å ha stått litt. Perfekt som lunsj dagen etter. Anbefales!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »