Her har du en lettvint, fargerik middag, fullstappet av grønnsaker og sunn brun ris. Meksikansk ris med grønnsaker og bønner er en lettvint og smakfull middag for hele familien.
Du klarer å få denne retten på bordet på en halvtime og skulle du ha rester (eller vil noen spise senere) er det bare å oppbevare det kjølig og varme det opp i ovnen igjen. Gjerne med litt ost på.
Oppskriften må ikke følges slavisk. Har du ikke gulrøtter for eksempel, trenger du ikke ha de oppi. Har du 3 paprika liggende som du gjerne skulle ha brukt opp, bruk alle tre.
Likedan er det med cherrytomater og avokado som jeg tilsetter til slutt bare fordi jeg hadde en moden avokado som måtte brukes og noen cherry tomater som rullet rundt i grønnsaksskuffen.
Når det gjelder krydder, så er det viktig at du bruker meksikansk chilipulver. Dette er nemlig en blanding av krydder og ikke en ren chilipulver. Bruker du ren chilipulver må du tilpasse mengden slik at det ikke blir for sterkt.
Ellers er oppskriften ganske så rett frem og du finner skritt for skritt bilder under i fremgangsmåten.
Er du glad i tex- mex har jeg noen flere gode oppskrifter på lur. Ta en titt på disse for eksempel:
Veldig fin inspirasjon! Hadde ikke alle ingrediensene så ble noe a la! Brukte quinoa, aspargesbønner og kylling også. Ble kjempegodt!
Laget denne i dag men byttet ut koriander med persille. Fant ikke meksikansk chilli så brukte 1 ts chilipulver. Veldig godt. Skal ha kylling og ostequasadillas og salat til. Serveres med guacamole og salsadipper.
Lagde denne i dag og den var så utroooolig god!!!! Nesten bedre etter å ha stått litt. Perfekt som lunsj dagen etter. Anbefales!