GRØNNSAKSCURRY med søtpotet, spinat og linser i 5 steg

GRØNNSAKSCURRY med søtpotet, spinat og linser i 5 steg

Grønnsakscurry er noe av det beste jeg vet.

Vel, egentlig alle curry.

For meg så må en god curry være litt spicy, men ikke sånn umiddelbart. Den kan gjerne varme litt etterhvert som jeg spiser den.

Den skal også være litt kremete (det er kokosmelken som gjør det), være fargerik og dufte vidunderlig godt.

Grønnsakscurry med søtpotet, spinat og linser leverer på alle punkter. Og i tillegg til det så er den veldig enkel å lage.

Har du ikke karripulver i krydderskuffen din, anbefaler jeg at du anskaffer deg det så fort som mulig. Karripulver er som tacokrydder, en blanding av krydder. Du kan gjerne blande det selv, men for enkelhets skyld bruker jeg her ‘ferdig’ karripulver.

Det finnes flere varianter av karripulver og karripasta som også går an å brukes her om det er det du har hjemme.

Uansett hva eller hvilken du bruker, så gjelder det å smake seg litt frem. Begynn med lite om du er var for spicy mat – mine oppskrifter pleier å ligge på medium hot vil jeg si.

Hele retten lages i en gryte så pass på at du bruker en stor en.

Skal du servere retten med det samme er det lurt å koke ris parallelt med at du lager curryen. Kok gjerne risen i litt grønnsaksbuljong for litt ekstra smak og rør inn litt frisk koriander før servering.

GRØNNSAKSCURRY med søtpotet, spinat og linser i 5 steg

Ta en titt på denne filmen der jeg viser hvordan jeg lager denne curryen:

Er du glad like glad i curry som meg? Da kan du gjerne ta en titt på disse oppskriftene også:

 

 

GRØNNSAKSCURRY med søtpotet, spinat og linser i 5 steg –  4-6 porsjoner

ingredienser
Grønnsakscurry
  • 2 løk, finhakket
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • ca. 2 cm fersk ingefær, finrevet
  • olje til steking
  • 1 ss karripulver*
  • 1 boks (400g) kokosmelk
  • 1 bok (400g) hakkede tomater
  • 1/2 ts salt
  • 1 boks (300g) linser
  • 2 mellomstore søt poteter, skrelt, i terninger
  • 200g fersk spinat
  • 1/2 lime
Tilbehør
  • ris
  • frisk koriander
  • lime
  • cashewnøtter
fremgangsmåte

*jeg har brukt Curry, hot orientalsk krydder fra Hindu.

Stek løk, ingefær og hvitløk i litt olje over middelsvarme 5-10 minutter til myk. Løken skal ikke ha farge.

GRØNNSAKSCURRY med søtpotet, spinat og linser i 5 steg

Tilsett karripulver og stek videre noen minutter for å frigjøre aromaene i krydderene.

GRØNNSAKSCURRY med søtpotet, spinat og linser i 5 steg

Tilsett kokosmelk, hakkedetomater og linser (uten lake).

GRØNNSAKSCURRY med søtpotet, spinat og linser i 5 steg

Rør sammen og la det koke opp. Smak til med salt.

Ha søtpotet i curryen og la det småkoke 15-20 minutter (gjerne under lokk) til søtpoteten er mør.

Det er fullt mulig å tilsette mer væske (vann) til curryen om du synes den trenger det. Husk å smake og ev. justere krydder i såfall.

GRØNNSAKSCURRY med søtpotet, spinat og linser i 5 steg

Tilsett spinat og rør inn. Spinaten visner etterhvert i den varme curryen. Gjør dette gjerne i omganger om du ikke får plass til all spinaten på en gang.

GRØNNSAKSCURRY med søtpotet, spinat og linser i 5 steg

Rør inn limesaft og smak til med salt. Curryen er klart for servering.

GRØNNSAKSCURRY med søtpotet, spinat og linser i 5 steg

Server gjerne med ris, mer lime og gjerne noen ristede cashewnøtter.

GRØNNSAKSCURRY med søtpotet, spinat og linser i 5 steg

Alternativt kan du servere grønnsakscurry med nanbrød.

GRØNNSAKSCURRY med søtpotet, spinat og linser i 5 steg

Chutney er selvsagt også godt til – gjerne en litt spicy en….

GRØNNSAKSCURRY med søtpotet, spinat og linser i 5 steg

Da er det bare å håpe på at det frister å lage dette og at det smaker♥

 

 

Kommentarer

  • Reply Sopp stroganoff - Mat På Bordet 1. oktober 2019

    […] grønnsakscurry […]

  • Reply Emilie 26. mars 2019

    Ser veldig godt ut.
    Kan den fryses?

    • Reply Mat På Bordet 20. oktober 2019

      Ja det kan det Emilie.
      hilsen
      ina:)

  • Reply Anja 19. februar 2019

    Denne var helt nydelig! Jeg tilsatte blomkålbuketter sammen med søtpoteten og det funka fint. Neste gang skal jeg ha i lange grønne bønner også. Er i utgangspunktet ikke så glad i søtpotet men den smakte så godt i denne gryta. Takk:)

    • Reply Mat På Bordet 23. februar 2019

      Hei Anja!
      Så hyggelig å høre!
      Høres godt ut å bytte ut med blomkål og bønner. Jeg tenker at man kan bytte ut søtpotet med ganske mye annet om man vil. ‘Vanlig’ potet for eksempel, brokkoli, babymais, osv. Husk bare å tilpasse koketider – noe vil trenge litt kortere koketid.
      ina 🙂

  • Reply De beste gryterettene - Mat På Bordet 18. februar 2019

    […] Grønnsakscurry med søtpotet, spinat og linser […]

  • Reply Torunn 14. februar 2019

    Denne ble kjempegod! Takk for deilig oppskrift! Falt i smak hos både store og små. Jeg hadde quinoa til, det ble veldig godt.

    • Reply Mat På Bordet 23. mars 2019

      Hei Torunn
      Hyggelig å høre at det falt i smak!
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »