Grønnsakscurry er noe av det beste jeg vet.
Vel, egentlig alle curry.
For meg så må en god curry være litt spicy, men ikke sånn umiddelbart. Den kan gjerne varme litt etterhvert som jeg spiser den.
Den skal også være litt kremete (det er kokosmelken som gjør det), være fargerik og dufte vidunderlig godt.
Grønnsakscurry med søtpotet, spinat og linser leverer på alle punkter. Og i tillegg til det så er den veldig enkel å lage.
Har du ikke karripulver i krydderskuffen din, anbefaler jeg at du anskaffer deg det så fort som mulig. Karripulver er som tacokrydder, en blanding av krydder. Du kan gjerne blande det selv, men for enkelhets skyld bruker jeg her ‘ferdig’ karripulver.
Det finnes flere varianter av karripulver og karripasta som også går an å brukes her om det er det du har hjemme.
Uansett hva eller hvilken du bruker, så gjelder det å smake seg litt frem. Begynn med lite om du er var for spicy mat – mine oppskrifter pleier å ligge på medium hot vil jeg si.
Hele retten lages i en gryte så pass på at du bruker en stor en.
Skal du servere retten med det samme er det lurt å koke ris parallelt med at du lager curryen. Kok gjerne risen i litt grønnsaksbuljong for litt ekstra smak og rør inn litt frisk koriander før servering.
Ta en titt på denne filmen der jeg viser hvordan jeg lager denne curryen:
Er du glad like glad i curry som meg? Da kan du gjerne ta en titt på disse oppskriftene også:
- fiskecurry med torks
- grønnsakscurry med søtpotet, grønnkål og kikerter
- rask lammecurry med spinat
- kjøttboller i curry
- enkel indisk curry med kyllinglår
Kjempefornøyde! Fulgte oppskriften + smakte til med nydelig parmesan på toppen ved servering!
Herlig Heidi!
Hyggelig å høre at de falt i smak!
ina 🙂
Ser veldig godt ut.
Kan den fryses?
Ja det kan det Emilie.
hilsen
ina:)
Denne var helt nydelig! Jeg tilsatte blomkålbuketter sammen med søtpoteten og det funka fint. Neste gang skal jeg ha i lange grønne bønner også. Er i utgangspunktet ikke så glad i søtpotet men den smakte så godt i denne gryta. Takk:)
Hei Anja!
Så hyggelig å høre!
Høres godt ut å bytte ut med blomkål og bønner. Jeg tenker at man kan bytte ut søtpotet med ganske mye annet om man vil. ‘Vanlig’ potet for eksempel, brokkoli, babymais, osv. Husk bare å tilpasse koketider – noe vil trenge litt kortere koketid.
ina 🙂
Denne ble kjempegod! Takk for deilig oppskrift! Falt i smak hos både store og små. Jeg hadde quinoa til, det ble veldig godt.
Hei Torunn
Hyggelig å høre at det falt i smak!
ina