Vafler med sitron og valmuefrø (med eller uten egg)

Vafler med sitron og valmuefrø

Om ikke du har fått det med deg allerede – jeg har dilla på vafler. Og dere har skylden!

Neida, joda.

Jeg hadde akkurat satt bort vaffeljernet og så kom dere som følger meg på Instagram med en hel haug med nye vaffelideer. Ok, det var litt min skyld, for jeg spurte om dere hadde ideer og jammen hadde dere det gitt. Sånt blir det flere vafler av.

Sitronvafler var altså et forslag fra Maren, og jeg håper at hun leser (og lager) dette. Valmuefrø måtte til for kombinasjonen sitron og valmuefrø er bare et must. For meg i hvert fall. Om ikke du er like begeistret for valmuefrø sløyfer du det rett og slett. Vaflene blir gode uten de og.

Og så var det egg da. Jeg lagde vaflene uten egg i første omgang. En ren forseelse som jeg realiserte når jeg så at eggene fortsatt lå på benken. Jada, sånn kan det gå.

Men hell i uhell heter det og nå kan jeg fortelle at du kan sløyfe eggene fra oppskriften om du vil – jeg har prøvd og det funker fint.  Uten egg får du litt færre plater og vaflene er, ja hva skal jeg, mindre fyldig? Men bortsett fra det, like gode.

Her ser du vafler med egg øverst og vafler uten egg nederst.

Vafler med sitron og valmuefrø

Denne vaffeloppskriften må bare prøves – og spises med andakt. Dette er ikke annet enn kake, spis de med det i tankene.

Jeg liker å servere de med bær og sirup. Yoghurt er også godt til eller is om det skal være litt mer dessertaktig.

Vil du ta en titt på noen av mine andre vaffeloppskrifter finner har jeg listet opp noen her:

 

Vafler med sitron og valmuefrø – ca. 7 plater

ingredienser
  • 300g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 100g sukker
  • finrevet skall av 1 sitron
  • 1 ss valmuefrø
  • 500ml melk
  • 100g smør eller margarin, avkjølt
  • 3 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 dl sitronsaft (1-2 sitroner)
fremgangsmåte

Vafler med sitron og valmuefrø

Rør mel, bakepulver, sukker og sitronskall i en stor bolle.

Tilsett melk, avkjølt smør eller margarin, egg og vaniljeekstrakt. Bruk en visp til å røre godt sammen.

Tilsett sitronsaft og rør inn. Hvor mye sitronsmak du ønsker å ha i vaflene er opp til deg. Jeg brukte 100ml sitronsaft og synes det ga god men ikke overveldende sitronsmak. Smak på røren (eller stek en vaffel for å smake) og bestem selv hvor mye du ønsker å bruke.

Varm opp vaffeljernet.

Stek vaflene og legg de over på en rist etterhvert som de blir ferdige.

Vafler med sitron og valmuefrø

Server med is, yoghurt, bær, sirup, honning eller hva du måtte ønske.

Vafler med sitron og valmuefrø

Vafler kan fint fryses. Legg de i brødristeren for rask opptining og oppfriskning.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »