Fullkornsvafler med spinat, ost og hvitløk

Fullkornsvafler med spinat, ost og hvitløk

Jeg kan jo ikke dy meg, så her kommer nok en vaffeloppskrift!

Grove vafler med spinat, ost og hvitløk heter disse for det er nettopp det som er oppi de. Litt grønt, litt smak og litt smeltet greier med andre ord.

Disse vaflene er perfekte til frokost – med et speilegg på toppen for eksempel. De smaker også godt som tilbehør til salater, supper og gryteretter. Om det passer med hvitløksbrød, så passer det med grove vafler med spinat, ost og hvitløk også.

Vaflene passer også godt til pålegg. Lag en deilig blings med det du liker av pålegg, gjerne litt mer grønt og mer ost om du ønsker. Topp med nok en vaffel og spis.

Lag gjerne ostesmørbrød med de også – det er skikkelig digg – og perfekt som kveldsmat eller et mellommåltid.

Skal du ikke spise alle vaflene med en gang, egner de seg godt til frysing og kan raskt tines opp i brødristeren – da smaker de akkurat som nystekt!

Fullkornsvafler med spinat, ost og hvitløk

Glad i vafler? Prøv også:

Fullkornsvafler med spinat, ost og hvitløk – ca. 9 plater

ingredienser
  • 250g fullkornshvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 5 dl melk
  • 100g smeltet smør eller margarin
  • 3 egg
  • 1 hvitløksfedd, revet
  • 100g fersk spinat, grovhakket
  • 100g revet ost, gjerne en blanding
fremgangsmåte

Rør hvetemel, bakepulver og salt sammen i en bolle.

Rør melk, smeltet smør eller margarin, egg og hvitløk sammen i et beger og hell i det tørre. Rør alt sammen. Ha oppi spinat og ost og rør til blandet.

grove vafler med spinat, ost og hvitløk

La røren svelle mens vaffeljernet blir varmt.

Stek en vaffel. Min første vaffel er alltid et eksperiment. Den skal først og fremst smakes på. Om du synes de trenger mer salt tilsetter du det i røren nå. Synes du det bør være med hvitløk, er det bare å tilsette mer.

Noter om du hadde akkurat passe røre i vaffeljernet eller om du skal ha mer eller mindre. Noter også hvor lenge den skal stekes. Så er det bare å sette i gang og steke resten av vaflene.

Fullkornsvafler med spinat, ost og hvitløk

Legg de over på en rist etterhvert som de blir ferdige.

Fullkornsvafler med spinat, ost og hvitløk

Spis de med det samme eller oppbevar de som du ville ha oppbevart brød. Vil du friske de litt opp kan du sette de i brødristeren noen øyeblikk.

Fullkornsvafler med spinat, ost og hvitløk

Vaflene kan også fryses. Ta de ut av frysen og tin de i brødristeren når du har lyst på vaflene. De smaker da som nystekte!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »