Yes, her har du valget – teriyaki-nudler med rå eller stekt laks. Jeg har full forståelse for at ikke alle har sansen for rå laks, derfor får du valget. Serverer jeg dette hjemme, blir det to skåler med rå laks og to skåler med stekt. Sånn er det bare.
Det gjør jo også at dette er en superdigg middag for hele familien. For dette er virkelig godt!
Jeg har brukt risnudler, men du kan i grunnen bruke hva du vil av nudler – eggnudler, fullkornsnudler, bokhvete nudler – det er helt opp til deg. Risnudler synes jeg er veldig kjekke da, fordi de trenger bare å trekke noen minutter i kokende vann så er de klare for servering. Glutenfrie er de og, om det er viktig for deg.
En enkel teriyakisaus er alt som skal til for å gi god smak på retten. Nudlene blandes med sausen, slik at de får god smak og resten serveres på si.
Nudlene toppes så med forskjellige grønnsaker – agurk, edamamebønner (de finner du i frysedisken i litt større matbutikker) og avokado. Det skal sies at det er mange andre grønnsaker som kunne passe her (reddik, frisk spinat, bønnespirer, osv) men det var dette jeg hadde i kjøleskapet mitt.
Så er det bare å toppe med laks – rå eller stekt – litt sesamfrø, vårløk og litt mer teriyakisaus.
Fristet det?
Hvis ikke så har jeg andre oppskrifter i samme genre på lur – sjekk ut disse for eksempel:
- spicy scampi med nudler og grønt
- asiatisk laks med nudler
- teriyakilaks med grønnkål, brokkoli og avokado
Denne oppskriften med Teriyaki-nudler og laks har jeg brukt mange ganger, utrolig godt. Dette blir servert i kveld. Har blitt mange gode middager fra IDA, (matpaabordet,) og alltid like vellykket