TERIYAKI-NUDLER med rå eller stekt laks

Teriyaki-nudler med laks

Yes, her har du valget – teriyaki-nudler med rå eller stekt laks. Jeg har full forståelse for at ikke alle har sansen for rå laks, derfor får du valget. Serverer jeg dette hjemme, blir det to skåler med rå laks og to skåler med stekt. Sånn er det bare.

Det gjør jo også at dette er en superdigg middag for hele familien. For dette er virkelig godt!

Jeg har brukt risnudler, men du kan i grunnen bruke hva du vil av nudler – eggnudler, fullkornsnudler, bokhvete nudler – det er helt opp til deg. Risnudler synes jeg er veldig kjekke da, fordi de trenger bare å trekke noen minutter i kokende vann så er de klare for servering. Glutenfrie er de og, om det er viktig for deg.

En enkel teriyakisaus er alt som skal til for å gi god smak på retten. Nudlene blandes med sausen, slik at de får god smak og resten serveres på si.

Nudlene toppes så med forskjellige grønnsaker – agurk, edamamebønner (de finner du i frysedisken i litt større matbutikker) og avokado. Det skal sies at det er mange andre grønnsaker som kunne passe her (reddik, frisk spinat, bønnespirer, osv) men det var dette jeg hadde i kjøleskapet mitt.

Så er det bare å toppe med laks – rå eller stekt – litt sesamfrø, vårløk og litt mer teriyakisaus.

Teriyaki-nudler med laks (rå eller stekt)

Fristet det?

Hvis ikke så har jeg andre oppskrifter i samme genre på lur – sjekk ut disse for eksempel:

Teriyaki-nudler med rå eller stekt laks  – 2 porsjoner

ingredienser
teriyakisaus
  • 100ml riseddik
  • 50 ml soyasaus
  • 1 ss sukker
  • 2 ss sesamolje
  • 2 hvitløksfedd, finrevet
  • 3 cm fersk ingefær, finrevet
resten
  • ca. 150g risnudler
  • 1/2 agurk
  • 2 gode håndfull edamame bønner
  • 1/2 avokado
  • ca. 300g laks, sashimikvalitet
  • ristede sesamfrø
  • vårløk
  • limebåter
fremgangsmåte

Lag teriyakisausen ved å blande alle ingredienser sammen.

Følg pakkens anvisninger for nudlene. Skyll de i kaldt vann og la de renne godt av. Bland nudlene med nok teriyakisaus slik at de er dekket, men ikke svømmer i saus.

Fordel nudlene i 2 dype skåler.

Teriyaki-nudler med laks

Skjær agurken i to på langs. Skrap ut frøene med en skje og skjær i skiver. Fordel i de to skålene.

Teriyaki-nudler med laks

Tilbered edamamebønner etter pakkens anvisninger, skyll de i kaldt vann og la de renne godt av. Fordel i de to skålene.

Teriyaki-nudler med laks

Skjær avokadoen i skiver og fordel i de to skålene.

Teriyaki-nudler med laks

Skjær laksen i tynne skiver og fordel i de to skålene. Hell litt saus over det hele.

Teriyaki-nudler med laks

Strø salatene med ristet sesamfrø og

Teriyaki-nudler med laks

pynt med tynne strimler av vårløk. Finn plass til noen limebåter.

Teriyaki-nudler med laks

Skal du servere salaten med stekt laks, gjør du følgende. Skjær laksen i passe store biter og press toppen i ristede sesamfrø. Sett fisken i ovnen på 180° 10-15 minutter avhengig av tykkelsen av fisken og hvor godt stekt du vil ha den.

Plasser fisken på salaten mens den fortsatt er varm.

Teriyaki-nudler med laks

Så enkelt var det altså – teriyaki-nudler med rå eller stekt laks.

Teriyaki-nudler med laks (rå eller stekt)

Legg gjerne igjen en kommentar om du prøvde oppskriften og om det smakte – jeg liker nemlig å få tilbakemeldinger ♥

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »