Syltet rødløk

Syltet rødløk

Det er flere ting som er ‘kjekt å ha’ i kjøleskapet, og en av de er syltet rødløk.

Hvis du er glad i løk da…

Syltet rødløk smaker godt som tilbehør til mange middager, men er også herlig på en blings eller i en salat som det ‘lille ekstra’. Det kommer straks en deilig middagsrett her på bloggen, der jeg har brukt syltet rødløk som tilbehør. Stikkord texmex kylling…

Å lage syltet rødløk er kjempeenkelt. Du trenger løk selvsagt, og her foretrekker jeg rødløk rett og slett fordi du får denne intense rosa fargen. Nevnte jeg forresten at syltet løk også er godt til indisk? Apropos sterke farger…

I tillegg til løk så er eddik og sukker grunnleggende ingredienser. Men så er det fritt vilt.

Siden jeg skulle ha løken som tilbehør til tex-mex mat, har jeg laget en liten tex-mex vri på løken. Litt limesaft, en grønn chilli og litt koriander frø er det som skulle til for å gi den en liten vri.

Du kan selvsagt kjøre klassisk stil på løken også, med pepperkorn, sennepsfrø og laurbærblad for eksempel. Det blir helt opp til deg og hva du har tenkt å servere løken til.

Oppskriften er basert på 2 løk, det holder i lange baner som tilbehør til noen måltider. Løken kan oppbevares i kjøleskapet i ca. 2 uker, så du har mer enn nok tid å få spist det opp. Så er det bare å lage flere og da kanskje med en annen vri.

Syltet rødløk

Andre ting som er kjekt å ha i kjøleskapet:

Syltet rødløk

ingredienser
  • 2 røde løk i tynne skiver
  • 100 ml vann
  • 100g sukker
  • 100ml eplecidereddik
  • 1 lime
  • 1 grønn chili
  • 4-5 pepperkorn
  • 1 ts korianderfrø
fremgangsmåte

Skjær en halv lime i skiver.

Legg løken i en ren, sterilisert glass med lokk. Ha limeskivene inn i mellom.

Skjær chilli’en i to på langs, fjern frø, og legg det på toppen av løken. Ha oppi pepperkorn og hel koriander.

Kok opp vann, sukker og eddik i en kjele. Rør inn saften av en halv lime.

Hell væsken over løken og la det stå og trekke til det er helt avkjølt. Sett løken i kjøleskapet for videre oppbevaring.

Løken kan spises etter en time eller to, men må gjerne få lov til å stå en dag. Den blir i grunnen bare bedre med tiden.

Syltet rødløk

Skal du lage det?

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »