Annonse
Liker du bloggen min vil du kanskje også like mine kokebøker

Tacosalat med kylling

Tacosalat med kylling

Dette frister, ikke sant?

Deilig tacosalat toppet med litt spicy kylling. Om du er i gang med grilling (eller kanskje du også griller hele året) kan kyllingen gjerne grilles. Hvis ikke, så er det ingen sak å steke kyllingen i ovnen eller stekepannen.

Husk at kyllingen gjerne kan få litt tid for å marinere, gjør dette altså først. Om du klarer å gjøre det noen timer før du skal spise, enda bedre. Om du ikke har tid til å marinere, går det også bra. Kanskje du får tid til det neste gang og kan så vurdere om det er verdt å planlegge litt i forkant.

En del av marinaden brukes til å smaksette dressingen. Den blir gjerne litt spicy, men kan lett gjøres litt mildere ved å tilsette mer rømme (eller mindre marinade).

Og salaten, ja, det er som med de fleste salater en blanding av godsaker. En litt crispy salat er et godt utgangspunkt, cherry tomater (gjerne i forskjellige farger), avokado, bønner og annet godt gir salaten en litt texmex preg.

Så er det bare å tilberede kyllingen og la den hvile litt før du skjærer den i skiver og legger den på toppen av salaten.

Litt lime, dressing på si og litt godt brød og denne måltiden er i boks.

Tacosalat med kylling

Lyst på mer tex-mex? Sjekk ut disse oppskriftene også:

Husk at det er forskjell på kylling. Sjekk gjerne hvordan de forskjellige kyllingprodusenter behandler sine kyllinger før de ender opp på din tallerken. En oversikt utarbeidet av dyrevernalliansen finner du her. 

Tacosalat med kylling

ingredienser
kyllingen
  • 2 store kyllingbryst (ca. 500g)
  • 50ml olivenolje
  • 1 ss finhakket, frisk koriander
  • 2 hvitløksfedd, finrevet
  • 1 ss chilipulver (meksikansk)
  • saften av 1 lime
salaten
  • ca. 300g hjertesalat
  • 1 grønn paprika i terninger
  • 1 boks svarte bønner, skylt
  • ca. 150g cherrytomater, delt i 2
  • 1 -2 avokadoer i terninger
  • 3-4 vårløk i skiver
  • en god håndfull oliven, delt i to
  • en liten boks med mais, skylt
dressingen
  • 4 ss rømme
  • 2 ss majones
  • 1/3 marinaden
  • 1/2 lime
  • salt
  • ev. litt vann for å tynne ut dressingen
fremgangsmåte

Lag marinaden ved å røre sammen alle ingrediensene. Sett ca. 1/3 av marinaden til siden for dressingen, hell resten over kyllingen. Vend kyllingen i marinaden og la den stå og godgjøre seg mens du gjør resten av ingrediensene klare.

Om du skal marinere kyllingen lengre, dekker du den til med plast og oppbevarer kjølig til du er klar til steking.

Stek kyllingen i ovnen (200°C) i ca. 20 minutter, avhengig av størrelsen på kyllingbrystene. Alternativt kan du steke de i stekepannen eller over grillen. La de hvile før du skjærer de i strimler.

Lag dressingen. Bland alle ingrediensene og smak til med salt. Liker du en litt mer flytende dressing tilsetter du vann.

Lag salaten.

Skjær hjertesalaten i strimler og ha oppi salatbollen eller fatet.

Tacosalat med kylling

Skjær paprika i biter (jeg har brukt grønn paprika, bruk det du har) og tilsett salaten.

Tacosalat med kylling

Hell laken av bønnene og skyll i kaldt vann. La de renne godt av før du tilsetter de til salaten.

Tacosalat med kylling

Skjær cherrytomater i to eller fire om de er store. Tilsett salaten.

Tacosalat med kylling

Skjær avokadoen i terninger og tilsett salaten.

Tacosalat med kylling

Skjær vårløken i skiver og tilsett salaten.

Tacosalat med kylling

Hell av laken på oliven og skjær de i to. Tilsett salaten.

Tacosalat med kylling

Hell av laken fra maisen, skyll de og la de renne godt av før du tilsetter de til salaten .

Tacosalat med kylling

Bland salaten!

Tacosalat med kylling

Stek kyllingen om du ikke allerede har gjort det og la den hvile før du skjærer den i strimler.

Legg den (gjerne fortsatt lunkne) kyllingen på toppen av salaten.

Tacosalat med kylling

Server salaten med dressingen på si og gjerne noe godt brød til.

Tacosalat med kylling

Litt ekstra lime er heller ikke dumt.

Tacosalat med kylling

Da er det bare å håpe at dette fristet!

Tacosalat med kylling

Og husk – rester gjør seg veldig godt i matpakka dagen etter!

 

 

 

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »