


Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!
Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.
Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!
Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.
Lag marinaden ved å røre sammen alle ingrediensene. Sett ca. 1/3 av marinaden til siden for dressingen, hell resten over kyllingen. Vend kyllingen i marinaden og la den stå og godgjøre seg mens du gjør resten av ingrediensene klare.
Om du skal marinere kyllingen lengre, dekker du den til med plast og oppbevarer kjølig til du er klar til steking.
Stek kyllingen i ovnen (200°C) i ca. 20 minutter, avhengig av størrelsen på kyllingbrystene. Alternativt kan du steke de i stekepannen eller over grillen. La de hvile før du skjærer de i strimler.
Lag dressingen. Bland alle ingrediensene og smak til med salt. Liker du en litt mer flytende dressing tilsetter du vann.
Lag salaten.
Skjær hjertesalaten i strimler og ha oppi salatbollen eller fatet.
Skjær paprika i biter (jeg har brukt grønn paprika, bruk det du har) og tilsett salaten.
Hell laken av bønnene og skyll i kaldt vann. La de renne godt av før du tilsetter de til salaten.
Skjær cherrytomater i to eller fire om de er store. Tilsett salaten.
Skjær avokadoen i terninger og tilsett salaten.
Skjær vårløken i skiver og tilsett salaten.
Hell av laken på oliven og skjær de i to. Tilsett salaten.
Hell av laken fra maisen, skyll de og la de renne godt av før du tilsetter de til salaten .
Bland salaten!
Stek kyllingen om du ikke allerede har gjort det og la den hvile før du skjærer den i strimler.
Legg den (gjerne fortsatt lunkne) kyllingen på toppen av salaten.
Server salaten med dressingen på si og gjerne noe godt brød til.
Litt ekstra lime er heller ikke dumt.
Da er det bare å håpe at dette fristet!
Og husk – rester gjør seg veldig godt i matpakka dagen etter!