Deilig tacosalat toppet med litt spicy kylling. Om du er i gang med grilling (eller kanskje du også griller hele året) kan kyllingen gjerne grilles. Hvis ikke, så er det ingen sak å steke kyllingen i ovnen eller stekepannen.
Husk at kyllingen gjerne kan få litt tid for å marinere, gjør dette altså først. Om du klarer å gjøre det noen timer før du skal spise, enda bedre. Om du ikke har tid til å marinere, går det også bra. Kanskje du får tid til det neste gang og kan så vurdere om det er verdt å planlegge litt i forkant.
En del av marinaden brukes til å smaksette dressingen. Den blir gjerne litt spicy, men kan lett gjøres litt mildere ved å tilsette mer rømme (eller mindre marinade).
Og salaten, ja, det er som med de fleste salater en blanding av godsaker. En litt crispy salat er et godt utgangspunkt, cherry tomater (gjerne i forskjellige farger), avokado, bønner og annet godt gir salaten en litt texmex preg.
Så er det bare å tilberede kyllingen og la den hvile litt før du skjærer den i skiver og legger den på toppen av salaten.
Litt lime, dressing på si og litt godt brød og denne måltiden er i boks.
Lyst på mer tex-mex? Sjekk ut disse oppskriftene også:
Lag marinaden ved å røre sammen alle ingrediensene. Sett ca. 1/3 av marinaden til siden for dressingen, hell resten over kyllingen. Vend kyllingen i marinaden og la den stå og godgjøre seg mens du gjør resten av ingrediensene klare.
Om du skal marinere kyllingen lengre, dekker du den til med plast og oppbevarer kjølig til du er klar til steking.
Stek kyllingen i ovnen (200°C) i ca. 20 minutter, avhengig av størrelsen på kyllingbrystene. Alternativt kan du steke de i stekepannen eller over grillen. La de hvile før du skjærer de i strimler.
Lag dressingen. Bland alle ingrediensene og smak til med salt. Liker du en litt mer flytende dressing tilsetter du vann.
Lag salaten.
Skjær hjertesalaten i strimler og ha oppi salatbollen eller fatet.
Skjær paprika i biter (jeg har brukt grønn paprika, bruk det du har) og tilsett salaten.
Hell laken av bønnene og skyll i kaldt vann. La de renne godt av før du tilsetter de til salaten.
Skjær cherrytomater i to eller fire om de er store. Tilsett salaten.
Skjær avokadoen i terninger og tilsett salaten.
Skjær vårløken i skiver og tilsett salaten.
Hell av laken på oliven og skjær de i to. Tilsett salaten.
Hell av laken fra maisen, skyll de og la de renne godt av før du tilsetter de til salaten .
Bland salaten!
Stek kyllingen om du ikke allerede har gjort det og la den hvile før du skjærer den i strimler.
Legg den (gjerne fortsatt lunkne) kyllingen på toppen av salaten.
Server salaten med dressingen på si og gjerne noe godt brød til.
Litt ekstra lime er heller ikke dumt.
Da er det bare å håpe at dette fristet!
Og husk – rester gjør seg veldig godt i matpakka dagen etter!