Helstekt curry blomkål

Helstekt curry blomkål

Jeg har skrevet om helstekt blomkål før, men det er nå en stund siden. Og en god ting kan rett og slett ikke sies for ofte.

I tillegg så kom jeg over små blomkål i butikken forleden. Jeg tok det som et tegn at det var på tide med en ny oppskrift, når en sånn søt liten blomkål er akkurat passe stor for en porsjon.

Om ikke du får tak i like små blomkål – disse er økologiske og kjøpt på KIWI – er det ikke noe problem å oppgradere til en stor en i stedet. Eller to store for den saks skyld om du skal fø flere. Prinsippet blir den samme, steketiden blir noe lengre.

Har du ikke prøvd helstekt blomkål enda kan du forberede deg på en overraskelse. Her har jeg kombinert den milde blomkålen med en litt spicy yoghurt topping og servert den på litt ris og salat sammen med en litt forfriskende dressing.

Salaten kan oppgraderes med cherrytomater, løk, agurk, paprika, gulrøtter osv. om du ønsker. En chutney er heller ikke dumt til når man først er i det litt indiske hjørnet. Og når det er sagt, er det ingenting i veien for å servere litt deilig nan brød til også.

Du verden, nå har jeg overbevist meg selv å lage en litt mer forseggjort utgave allerede. Håper at jeg har klart å friste deg også!

Helstekt curry blomkål

Er du glad i blomkål vil jeg anbefale at du tar en titt på disse oppskriftene også:

Helstekt curry blomkål – 2 porsjoner

ingredienser
ovnsbakt blomkål
  • 2 blomkål à ca. 500g, eller en stor
  • 2 ss gresk yoghurt, naturell
  • saften av en halv lime
  • 1 hvitløksfedd, finrevet
  • 1 ss olivenolje
  • 1 hvitløksfedd, finrevet
  • 1/2 ts røkt paprika
  • 1 ts carripulver (hot)
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts salt
dressing
  • 4 ss gresk yoghurt, naturell
  • en god håndfull frisk koriander
  • 2 vårløk
  • saften av en halv lime
  • salt
fremgangsmåte

Ovn temp. 180°

Fjerne den stilken og grønne blader fra blomkålen. Skyll, og la de renne godt av.

Bland yoghurt med resten av ingrediensene. Smak! Tilsett mer av det ene eller det andre om du ønsker.

Helstekt curry blomkål

Fordel ‘marinaden’ på undersiden og oversiden av blomkålen.

Helstekt curry blomkål

Sett i varm ovn og stek i 40-60 minutter til blomkålen er mør. Stikk den med en kniv eller en kakepinne for å teste.

Mens blomkålen steker kan du lage dressingen. Kjør ingrediensene glatte i en liten food processor. Alternativt kan du kjøre det glatt med en stavmikser. Smak til med salt.

Helstekt curry blomkål

Server blomkålen med ris, salat og dressingen på si.

Helstekt curry blomkål

Et superdeilig måltid med minimalt innsats!

Helstekt curry blomkål

Krysser fingre for at det frister!

Helstekt curry blomkål

Kommentarer

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »