Jeg har skrevet om helstekt blomkål før, men det er nå en stund siden. Og en god ting kan rett og slett ikke sies for ofte.
I tillegg så kom jeg over små blomkål i butikken forleden. Jeg tok det som et tegn at det var på tide med en ny oppskrift, når en sånn søt liten blomkål er akkurat passe stor for en porsjon.
Om ikke du får tak i like små blomkål – disse er økologiske og kjøpt på KIWI – er det ikke noe problem å oppgradere til en stor en i stedet. Eller to store for den saks skyld om du skal fø flere. Prinsippet blir den samme, steketiden blir noe lengre.
Har du ikke prøvd helstekt blomkål enda kan du forberede deg på en overraskelse. Her har jeg kombinert den milde blomkålen med en litt spicy yoghurt topping og servert den på litt ris og salat sammen med en litt forfriskende dressing.
Salaten kan oppgraderes med cherrytomater, løk, agurk, paprika, gulrøtter osv. om du ønsker. En chutney er heller ikke dumt til når man først er i det litt indiske hjørnet. Og når det er sagt, er det ingenting i veien for å servere litt deilig nan brød til også.
Du verden, nå har jeg overbevist meg selv å lage en litt mer forseggjort utgave allerede. Håper at jeg har klart å friste deg også!
Er du glad i blomkål vil jeg anbefale at du tar en titt på disse oppskriftene også:
Hei! Tenkte å lage dette på siden til en helstekt kylling, men da skal jo begge deler i ovnen, går det å bare varme den igjen mens kyllingen hviler?
Hei Julia
Du har ikke plass til begge to i ovnen samtidig da?
De tar omtrent like lang tid å steke, og begge kan settes på sammen langpanne.
hilsen
ina