Er du på utkikk etter en mettende middagssalat, så kan du lage poke bowl med laks!
Lager du dette i mindre porsjoner, egner poke seg også som en fin liten forrett. Og så kan du selvsagt servere poke til lunsj. Eller ha med som matpakke – det hadde vel vært digg! (Bare husk å oppbevare det kjølig. )
Poke er en form for sashimisalat, der rå fisk er marinert i en saus før den tilsettes salaten. Type fisk, marinade og salat ingredienser kan variere (akkurat som i en sashimisalat). Kjennetegnende for poke er dog at fisken skjæres i terninger, ikke skiver.
Her er det altså masse spillerom og du skal ikke se bort fra at det kommer flere varianter med poke bowl her på bloggen. Men, la oss begynne her.
I denne oppskriften har jeg marinert fisken i en litt spicy soya saus. Sriracha er en spicy chilisaus som jeg stort sett alltid har tilgjengelig. Har du ikke sriracha kan du selvsagt bruke en annen chilisaus. Smak deg frem slik at du finner ut hvor mye du må/kan bruke.
Salten består av ris, grønn salat og andre diverse grønnsaker. Her er det i grunnen ingen regler, man tar det man har eller har lyst på.
Skal man tenke litt på presentasjon (og det gjør jeg alltid…) er det fint å bruke grønnsaker med farge. Jeg har for eksempel brukt regnbue gulrøtter. Varier gjerne også måten du skjærer opp grønnsakene på, slik at du får litt variasjon i former. Og siste tips – ha med litt søt mango som motsetning til den spicy fisken og sausen.
Siste ‘must have’ – ristede sesamfrø. Jeg synes de er helt avgjørende for den siste finishen, både smaksmessig og visuelt.
Så da er det bare å sette i gang vel?
Er du glad i sashimisalater kan du gjerne ta en titt på følgende oppskrifter også:
Hva er edamame? Jeg digger oppskriftene dine
Hei Ellen
Edamame er soyabønner og du finner de i frysedisken i større matbutikker.
ina:)
Kjøper du frosne edamame som du bare tiner? 🙂
Hei Jenny
Ja, det gjør jeg! Superpraktisk og godt!!
ina