Enkel, liten sjokoladekake (til påske for eksempel)
0 kommentarer
Har du lyst å diske opp med en enkel, liten sjokoladekake til påske (eller når som helst for den saks skyld)? Da er denne oppskriften perfekt for deg!
Selve kaken består av sukkerbrød tilsatt kakao for å lage en sjokolade variant. En usedvanlig lett kake som ikke ligger så tungt i magen. Ikke at det ikke kan være farlig det og – man orker nemlig fort mer enn et stykke…..
Sjokoladeglasuren til denne kaken er heller ingen sak å lage, men beregn litt tid for at den skal avkjøles.
Sjokoladeglasur brukes både inn i og på toppen av kaken. I og med at kaken er så porøs, trekker den godt inn i kaken og gjør den ekstra saftig. Om du vil bryte sjokoladegalskapen kan du legge noen bær i mellomlaget. Skivede jordbær slik jeg gjorde i denne kaken for eksempel (som er laget med akkurat samme sukkerbunn). Skal du ha masse påskepynt på toppen slik jeg har gjort her hadde jeg sløyfet bær og bare kjørt en ren sjokoladevariant.
Glad i sjokoladekake? Ta gjerne en titt på disse også:
1 rund kakeform, diam. 20cm, bunn og sider kledd med bakepapir.
Lag sukkerbrødet.
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Bruker du kjøkkenmaskin kan dette gjerne ta 10 minutter. Eggedosisen skal være lysegul og luftig.
Bland hvetemel, bakepulver og kakao sammen og sikt over eggedosisen. Brett melet inn i eggedosisen med en stor sleiv og store bevegelser. Målet er å beholde så mye luft i deigen som mulig. Rør til slutt inn vaniljeekstrakten.
Hell røren i formen og sett i forvarmet ovn. Stek i ca. 30 minutter. Test gjerne med kakepinne før du tar kaken ut av ovnen.
La den avkjøle på rist opp ned i formen.
Lag glasuren.
Ha søtet kondensert melk og fløte i en kjele og varm opp til like under kokepunktet. Ta kjelen av varmen.
Bryt sjokoladen i biter og ha den i kjelen. La det stå noen minutter slik at sjokoladen smelter, og rør sammen til en glatt blanding. Rør inn smøret/margarinen. La glasuren avkjøle helt. Sett den kjølig slik at den stivner.
Når kaken er helt avkjølt og glasuren er stivnet skjærer du kaken i to like deler.
Sett bunnen på et fat (skjært side opp) og fordel rikelig med glasur på toppen. Gjør dette gjerne i omganger, da glasuren vil trekke ned i kaken. Sett på den andre kake halvdelen og press lett ned.
Fordel resten av glasuren på kaken. Pynt kaken med påskepynt om du ønsker.
Oppbevar gjerne kaken kjølig om den ikke skal spises med det samme.
Her ser du hvordan glasuren har trukket inn i kaken…..