Jeg spurte – dere svarte – og dette er resultatet – rabarbrakake med spelt!
For de som ikke følger meg på Instagram stories var jeg forrige uke på besøk hos Anne som skriver hagebloggen Moseplassen (verdt å ta en titt om du ikke følger bloggen hennes allerede) for å plukke rabarbra. Hun hadde en stor potte stående på balkongen med rabarbra som var klar for å bli tatt hånd om.
Etter å ha spurt på Instagram stories hva jeg skulle lage falt valget på denne enkle rabarbrakaken. Og for å gjøre den bitte litte granne sunnere har jeg bakt den med speltmel.
Resultatet er denne saftige kaken, med smak av vanilje og lett syrlige biter av rabarbra. Perfekt til kaffen eller når du bare har lyst på en liten stykke kake.
Kaken kan selvsagt fryses. Oppbevarer du kaken i kjøleskapet godt pakket inn, holder den nok en ukes tid. Og så kan du alltids friske opp en skive ved å legge den i brødristeren.
Er du på utkikk etter flere oppskrifter med rabarbra kan jeg anbefale disse:
- panna cotta med rabarbra
- rabarbrasirup
- rabarbrapai med smuldretopping
- rabrabrasyltetøy med vanilje
- enkel rabarbrakake i langpanne
Enda flere oppskrifter kan du finne ved å klikk her.
Jeg har verdens stusseligste rabarbraplante i hagen, men jeg fikk plukket nok til å lage denne kaken i går, og den ble så god!
Så hyggelig å høre Heidi!