Enkel rabarbrakake med spelt

Enkel rabarabrakake med spelt

Jeg spurte – dere svarte – og dette er resultatet – rabarbrakake med spelt!

For de som ikke følger meg på Instagram stories var jeg forrige uke på besøk hos Anne som skriver hagebloggen Moseplassen (verdt å ta en titt om du ikke følger bloggen hennes allerede) for å plukke rabarbra. Hun hadde en stor potte stående på balkongen med rabarbra som var klar for å bli tatt hånd om.

Etter å ha spurt på Instagram stories hva jeg skulle lage falt valget på denne enkle rabarbrakaken. Og for å gjøre den bitte litte granne sunnere har jeg bakt den med speltmel.

Resultatet er denne saftige kaken, med smak av vanilje og lett syrlige biter av rabarbra. Perfekt til kaffen eller når du bare har lyst på en liten stykke kake.

Kaken kan selvsagt fryses. Oppbevarer du kaken i kjøleskapet godt pakket inn, holder den nok en ukes tid. Og så kan du alltids friske opp en skive ved å legge den i brødristeren.

Enkel rabarabrakake med spelt

Er du på utkikk etter flere oppskrifter med rabarbra kan jeg anbefale disse:

Enda flere oppskrifter kan du finne ved å klikk her. 

 

Enkel rabarabrakake med spelt

ingredienser
  • 100g myk smør eller margarin
  • 150g sukker
  • 2 egg
  • 250g finmalt speltmel
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 100ml yoghurt naturell
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • ca. 200g rabarbra i små terninger.
fremgangsmåte

Ovn temp. 180°C

Rør smør/margarin og sukker hvitt. Tilsett egg, ett om gangen og rør det godt inn.

Bland mel med bakepulver og salt og rør det vekselvis inn i røren med yoghurten. Rør inn vaniljeekstrakten.

Du vil ha en ganske tykk røre.

Enkel rabarabrakake med spelt

Rør til slutt inn rabarbraen.

Ha røren i en smurt brødform. Alternativt kan du kle formen din med bakepapir slik jeg har  gjort her.

Enkel rabarabrakake med spelt

Bank formen i bordet slik at røren faller litt ned på plass og jevn ut toppen.

Enkel rabarabrakake med spelt

Sett kaken i varm ovn og stek i 50-60 minutter.

Begynner kaken å bli litt for brun på toppen kan du dekke den med et stykke bakepapir.

Test kaken med kakepinne før du tar den ut av ovnen – den skal være ren når du tar den ut.

Enkel rabarabrakake med spelt

La kaken avkjøle noen minutter i formen før du vender den ut og lar den avkjøle helt på rist.

Enkel rabarabrakake med spelt

Perfekt, enkel rabarbrakake.

Enkel rabarabrakake med spelt

Kommentarer

  • Reply Heidi 27. mai 2020

    Jeg har verdens stusseligste rabarbraplante i hagen, men jeg fikk plukket nok til å lage denne kaken i går, og den ble så god!

    • Reply Mat På Bordet 21. juni 2020

      Så hyggelig å høre Heidi!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »