Gratinert pasta med kylling og bacon

Gratinert pasta med kylling og bacon

Jeg elsker gratinert pasta. Eller egentlig, så elsker jeg det meste som er gratinert.

Det er ikke bare ostens sin skyld, som selvsagt smelter i lange deilige strenger, men også den litt knasende toppen som du får som kontrast til det myke like under. Du verden så godt det er.

I denne oppskriften har jeg laget gratinert pasta med kylling og bacon. Og brokkoli, fordi det er alltid godt (og pent) med litt grønt. Det ble brokkoli for det var det jeg hadde liggende i kjøleskapet. Det kunne like gjerne ha vært spinat eller grønnkål for eksempel. Eller en blanding av alle tre. Bruk det du har.

Er du litt organisert har du denne gratengen i ovnen på, tja, skal vi si 20 minutter. Setter du over vann til pasta først bør du ha resten av ingrediensene klare innen vannet koker. Så er det bare å koke pastaen mens du steker bacon, kylling, løk og lager sausen. Den ferdig kokte pastaen blandes så med sausen, helles opp i en form og settes i ovnen.

Siden retten er allerede varm tar det bare noen minutter under grillen til sausen bobler og du har en litt gyllen knasende topp.

Salat kan selvsagt serveres til som litt ekstra grønt.

Gratinert pasta med kylling og bacon

Er du glad i gratenger så anbefaler jeg at du også tar en titt på følgende oppskrifter:

Gratinert pasta med kylling og bacon – 4-6 porsjoner

Les om hvilken kylling du bør kjøpe for best dyrevelferd her. 

ingredienser
  • 300g pasta
  • 1 mellomstor brokkoli i små buketter*
  • 150g bacon i terninger
  • 500g kyllingfilet i strimler
  • 1 løk, grovhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ts tørket basilikum
  • salt, pepper
  • 200 ml matfløte
  • 100g revet ost **
  • en håndfull risted pinjekjerner til pynt
fremgangsmåte

*husk å bruke stammen, skjær den i små terninger og kok den sammen med bukettene.

**bruk gjerne en blanding av oster, gjerne noen med mye smak

Gratinert pasta med kylling og bacon

Ovn temp 220, grill innstilling om du har

Sett over rikelig med vann til pastaen i en stor kjele. Når vannet koker har du oppi godt med salt (vannet skal smake saltvann) og pastaen. Kok til al dente, dvs at pastaen fortsatt har en litt hard kjerne. Ha brokkolien oppi pastavannet de siste 2 minuttene av koketiden.

Forbered ingrediensene mens vannet varmes. Stek bacon i en stor stekepanne til den er sprø. Ha gjerne litt olivenolje i pannen om ikke baconet slipper nok fett under stekingen. Ha oppi kyllingen og stek til den er gyllen. Krydre med basilikum og pepper. Slå gjerne ned varmen litt før du har oppi løk og hvitløk. Stek i 5 minutter til, til løken er myk. Hell oppi fløten og la det koke opp. Smak til med salt.

Sett en kopp pastavann til side og hell av resten. Ha pastaen og brokkolien i sausen sammen og bland godt sammen. Er det litt tørt kan du spe på med litt pastavann.

Vend inn det meste av osten. Hell det hele opp i en ildfastform og topp med resten av osten. Sett i forvarmet ovn og stek i 5-10 minutter til sausen bobler og toppen har fått litt farge.

Gratinert pasta med kylling og bacon

Pynt med ristede pinjekjerner, kvern litt fersk pepper over det hele og server!

Gratinert pasta med kylling og bacon

Håper det smaker!

PS. kjenner du igjen formen jeg kjøpte på antikmarked for noen uker siden?

Kommentarer

  • Reply Linn 17. februar 2020

    Pastarettene som du lager er helt magisk. De er superenkle å lage og enda lettere å like! Bruker de gjerne som en «restedag» når man har mye rester i kjøleskapet

    • Reply Mat På Bordet 18. februar 2020

      Ja, pastaretter kan gjerne lages av rester!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »