Gratinert pasta med spinat og bacon

Gratinert pasta med spinat og bacon

Jeg elsker middager som dette.

Deilig pasta rørt sammen med bacon og spinat i en fløtesaus og blandet med masse ost. Gjerne osterester (jeg vet du har de du og) og gjerne oster med litt smak.

Nå skal det sies at pastaen ikke svømmer i saus, det er jeg personlig ikke så glad i. Særlig når det gjelder fløtesaus. Men det er nok, og synes du ikke det, så er det bare å kjøre på med mer om du ønsker.

Hva slags pasta du bruker er helt opp til deg. Jeg har brukt rigatoni, fordi jeg er litt opptatt av hvordan retten fotograferes. Ja, og så hadde jeg det i skuffen. Bruk det du har med andre ord.

Jeg har også brukt rikelig med spinat. 300g har jeg brukt, 1.5 av disse store posene som du får kjøpt i butikkene. Igjen så var det fordi det var det jeg hadde og jeg var litt opptatt av å bruke det opp.. Har du kun en pose med spinat holder det, det og.

Når det gjelder ost, så har jeg igjen benyttet meg av rester. Litt Jarlsberg, litt Østavind og litt mozzarella var det jeg hadde i kjøleskapet, og jammen fikk jeg brukt opp det og.

Skal vi ta for oss det siste elementet – bacon – kan du gjerne bruke noe annet om du ønsker. Har du chorizo som du gjerne vil bruke, så bruk det her. Har du noen gode pølser, eller noe kjøttdeig kan det også brukes. Ønsker du å lage en vegetarvariant, sløyfer du rett og slett kjøttet. Kjør på med litt ekstra krydder i så fall eller noen oster med mye smak.

Og bare for å gi deg et siste alternativ, retten ikke gratineres. Osten smelter når den blandes med pastaen og retten er klar for å spises. Men, setter du den i ovnen kan du toppe den med enda mer ost og få en litt sprø skorpe. Kan du leve uten det, ja, da trenger du ikke å sette retten i ovnen for siste finishen.

Skulle det mot formodning være noen rester igjen, kan du alltids gratinere de neste dag.

Gratinert pasta med spinat og bacon

Er du glad i gode pastaretter kan jeg også anbefale disse:

Gratinert pasta med spinat og bacon – 4-6 porsjoner

ingredienser
  • 300g pasta
  • 1 pakke (140g) bacon i skiver
  • 1 løk finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 300g fersk spinat, grovhakket om det er store blader
  • 2 dl matfløte
  • salt, pepper
  • ca. 2 ss grovhakkede soltørkede tomater
  • 100g revet ost
  • parmesan
fremgangsmåte

Ovn temp. 200°C

Sett over rikelig med vann til pastaen og tilsett godt med salt når det koker. Kok pastaen mens du forbereder resten av ingrediensene. Pastaen skal kokes al dente, dvs 1-2 minutter mindre enn koketiden anvist på pakken.

Skjær bacon i strimler og stek i tørr panne. Synes du det blir for tørt kan du tilsette litt olivenolje.

Gratinert pasta med spinat og bacon

Tilsett løk og hvitløk og stek til myke.

Gratinert pasta med spinat og bacon

Tilsett spinat

Gratinert pasta med spinat og bacon

og stek til det faller helt sammen. Rør inn fløten.

Gratinert pasta med spinat og bacon

Hell av vannet fra pastaen, men pass på å sette 2-3 dl av pastavannet til side i tilfelle i du trenger det. Ikke skyll pastaen.

Gratinert pasta med spinat og bacon

Ha oppi spinatsausen

Gratinert pasta med spinat og bacon

osten og soltørkede tomater. Kvern gjerne litt pepper over også. Rør sammen. Smak og juster med salt og pepper om nødvendig.

Synes du det er litt tørt kan du tilsette noe av pastavannet. Eller mer fløte. Eller begge deler…

Gratinert pasta med spinat og bacon

Hell pastaen over i en stor ildfastform og topp med rikelig med revet parmesan. Sett i varm ovn.

Gratinert pasta med spinat og bacon

Stek i ca. 10 minutter til osten har smeltet og retten er god og varm.

Gratinert pasta med spinat og bacon

Server!!

Gratinert pasta med spinat og bacon

Ser ikke dette godt ut da?

 

Gratinert pasta med spinat og bacon

 

 

Kommentarer

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »