Kaker trenger ikke være vanskelig eller kompliserte å lage.
Sitronkake med melisglasur kan jeg trygt si, er en ganske så rett frem kake, uten vanskelig teknikker eller behov for spesialutstyr.
Du kan selvsagt gjøre den mer fancy ved å bruke mye tid på pynting og glasur, men jeg liker den akkurat som den er vist her.
Det er et par ting du gjerne kan passe på når du lager denne kaken. Du bør passe på å smøre formen din godt eller enda bedre kle den med bakepapir. Dette er en god regel uansett hva slags kake du lager.
Så er det viktig at du bruker litt tid på å piske smør/margarin og sukker lenge og godt nok til at den er lys og luftig. Sett fra deg håndmikseren etter at du har pisket inn egg og gjør resten for hånd. Det er nemlig et poeng å ikke overarbeide deigen når du blander inn melet. Det gjør du best for hånd. Dessuten er det meget tilfredsstillende…..
Pynt gjerne kaken med noen spiselige blomster om du vil. Mer sukker i form av strøssel trenger den i grunnen ikke, men føler du får det så gjør du akkurat som du har lyst.
Glad i sitroner? Jeg har flere oppskrifter å by på! Ta en titt på disse:
- vafler med sitron og valmuefrø
- bringebærsnurrer med sitron
- saftig sitronkake med valmuefrø
- ostekake med sitron
Sitronkake med melisglasur
Hvordan vil det være å bruke creme franchise i stedet for yougurt? (Jeg har ikke yougurt). Holder kaken seg godt eller best samme dag?
Hei Anne
Det er sikkert ikke noe problem å erstatte yoghurt med creme fraiche eller rømme for eksempel.
Kaken holder seg godt. Jeg synes faktisk den smaker best dagen etter 😉
ina
Følgde oppskrifta, men sto då plutselig att med ein haug rive sitronskall på kjøkkenbenken! Reknar med det skal i røra på eit tidspunkt.. Og med 100ml sitronsaft måtte det 1kg Melis til for at den ikkje skulle bli alt for rennande. Skulle noko av sitronsafta også i røra, kanskje?
Men men, kaka står i ovnen no, og smaken blir forhåpentligvis bra likevel! 🙂
Hei Vilde
Huff, det stemmer, glemte å skrive at sitronskallet skal inn i røren – oppskriften er nå rettet.
Når det gjelder glasur så skal ikke noe av sitronsaften i røren nei.
Samtidig så er jeg enig i at man ikke skal måtte bruke 1 kg melis for glasuren.
Har kuttet ned til saften av 1 sitron.
Takk for tilbakemeldingen, håper at kaken smakte!
hilsen
ina