Sitronkake med melisglasur

Sitronkake med melisglasur

Kaker trenger ikke være vanskelig eller kompliserte å lage.

Sitronkake med melisglasur kan jeg trygt si, er en ganske så rett frem kake, uten vanskelig teknikker eller behov for spesialutstyr.

Du kan selvsagt gjøre den mer fancy ved å bruke mye tid på pynting og glasur, men jeg liker den akkurat som den er vist her.

Det er et par ting du gjerne kan passe på når du lager denne kaken.  Du bør passe på å smøre formen din godt eller enda bedre kle den med bakepapir. Dette er en god regel uansett hva slags kake du lager.

Så er det viktig at du bruker litt tid på å piske smør/margarin og sukker lenge og godt nok til at den er lys og luftig. Sett fra deg håndmikseren etter at du har pisket inn egg og gjør resten for hånd. Det er nemlig et poeng å ikke overarbeide deigen når du blander inn melet. Det gjør du best for hånd. Dessuten er det meget tilfredsstillende…..

Pynt gjerne kaken med noen spiselige blomster om du vil. Mer sukker i form av strøssel trenger den i grunnen ikke, men føler du får det så gjør du akkurat som du har lyst.

Sitronkake med melisglasur

Glad i sitroner? Jeg har flere oppskrifter å by på! Ta en titt på disse:

Sitronkake med melisglasur

 

ingredienser
sitronkake
  • 200g mykt smør eller margarin
  • 200g sukker
  • 3 egg
  • finrevet skall av 3 sitroner
  • 250g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 100g yoghurt naturell
glasur
  • saften av 1 sitron (ca. 1/2 dl)
  • melis
fremgangsmåte

Ovn temp 150°C

En smurt kakeform diameter 20cm

Pisk smør/margarin og sukker sammen til en lys, luftig masse. Dette tar gjerne 5 minutter med en håndmikser. Husk å skrape ned sidene mens du pisker.

Pisk inn egg, ett om gangen.

Sett fra deg håndmikseren og ha oppi mel blandet med bakepulver. Vend dette inn i røren. Ha så oppi yoghurten og sitronskallet og vend inn.

Hell røren i smurt form og jevn ut toppen.

Sett kaken i varm ovn og stek i ca. 60 minutter. Test kaken med kakepinne før du tar den ut av ovnen, den skal komme ut uten deigrester.

La kaken avkjøle i formen 10 minutter. Ta den ut av formen og la den avkjøle helt på rist.

Når kaken er avkjølt kan du enten fryse den for en senere anledning eller pynte den med glasur.

Sitronkake med melisglasur

For å lage glasuren blander du melis og sitronsaft sammen. Tilsett så mye melis slik at du får en tykkflytende glasur. Hell den på toppen av kaken og la den gjerne renne litt nedover siden.

Sitronkake med melisglasur

Håper det smaker!

Kommentarer

  • Reply Anne 26. juni 2019

    Hvordan vil det være å bruke creme franchise i stedet for yougurt? (Jeg har ikke yougurt). Holder kaken seg godt eller best samme dag?

    • Reply Mat På Bordet 28. juni 2019

      Hei Anne
      Det er sikkert ikke noe problem å erstatte yoghurt med creme fraiche eller rømme for eksempel.
      Kaken holder seg godt. Jeg synes faktisk den smaker best dagen etter 😉
      ina

      • Reply Vilde 21. september 2019

        Følgde oppskrifta, men sto då plutselig att med ein haug rive sitronskall på kjøkkenbenken! Reknar med det skal i røra på eit tidspunkt.. Og med 100ml sitronsaft måtte det 1kg Melis til for at den ikkje skulle bli alt for rennande. Skulle noko av sitronsafta også i røra, kanskje?
        Men men, kaka står i ovnen no, og smaken blir forhåpentligvis bra likevel! 🙂

        • Reply Mat På Bordet 20. oktober 2019

          Hei Vilde
          Huff, det stemmer, glemte å skrive at sitronskallet skal inn i røren – oppskriften er nå rettet.
          Når det gjelder glasur så skal ikke noe av sitronsaften i røren nei.
          Samtidig så er jeg enig i at man ikke skal måtte bruke 1 kg melis for glasuren.
          Har kuttet ned til saften av 1 sitron.
          Takk for tilbakemeldingen, håper at kaken smakte!
          hilsen
          ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »