Alt i en gryte kylling og ris

Alt i en gryte kylling og ris

Kylling og ris må jeg innrømme høres litt kjedelig ut. Men kylling og ris med spennende krydder, grønnsaker og litt tørket frukt høres straks litt mer spennende ut – ikke sant?

Krydderblandingen vil kanskje høres litt kjent ut, men ikke i denne sammenhengen. Allehånde (en blanding av nellik, kanel, muskat og pepper) har du kanskje til overs fra julebaksten. Kardemomme har du sikkert om du baker boller og gurkemeie har du helt sikkert om du lager indisk mat.

Krydderblandingen er ikke spicy, men likevel varmende. Litt søtt er det også, forsterket av gulrøtter, erter og aprikos. Dette er en herlig rett å servere til familien, venner eller gjester. Enkelt å lage er den selvsagt også.

Bruk en stor stekepanne med lokk for å lage dette. Ingrediensene stekes i omganger før risen og buljongen tilsettes. Så setter man lokk på det hele til risen er kokt. Det kan hende du vil trenge mer væske, sjekk gjerne hvordan det går innimellom ved å løfte på lokket.

Erter liker jeg å røre inn til slutt, da de virkelig ikke trenger mye koketid før de er kokt. Og så holder de sin fine grønnfarge.

Granateplekjerner er fabelaktig godt rørt inn i retten. Små saftige røde perler som er herlig å støte på mens man spiser. Bruk de om du kan få tak i det, det er virkelig prikken over i’en.

Alt i en gryte kylling og ris

Liker du konseptet med å bare bruke en gryte? Ta gjerne en titt  på disse oppskriftene også da:

Alt i en gryte kylling og ris – 4-6 porsjoner

Les om hvilken kylling du bør kjøpe for best dyrevelferd her. 

ingredienser
  • 2 ts allehånde
  • 1 ts pepper
  • 1 ts kardemomme
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 1 ts salt
  • olje til steking
  • 600g lårfilet av kylling
  • 2 løk, finhakket
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 2-3 gulrøtter i terninger
  • 250g basmatiris*
  • 500ml kyllingbuljong eller -kraft
  • ca. 1o tørkede aprikos, grovhakket
  • 200g frosne selskapserter
fremgangsmåte

*jeg brukte basmatiris blandet med villris

Alt i en gryte kylling og ris

Bland krydder sammen i en skål.

Skjær lårfileten i biter (jeg liker å holde de litt store) og vend i krydderblandingen.

Varm opp stekepannen, ha litt olje oppi og stek kyllingen i omganger. Kyllingen skal bare ha litt farge, den steker videre i risen etterpå. Legg kyllingen over på et fat etterhvert som det er ferdig.

Slå ned varmen og stek løk, hvitløk og gulrøtter i oljen som er igjen. Er det litt lite kan du tilsette mer. Stek til løken er myk.

Ha oppi risen og stek til den er gjennomvarm.

Kok opp buljongen og ha den oppi stekepannen.

Legg kyllingen tilbake i stekepannen, sett på lokk og la det småkoke på svak varme i 15-20 minutter.

Løft gjerne litt på lokket innimellom for å se om du må tilsette mer væske.

Ha erter og aprikos i når risen er nesten er ferdigkokt.

Alt i en gryte kylling og ris

Rør inn granateplefrø helt til slutt og server.

Alt i en gryte kylling og ris

Server gjerne rett fra stekepannen, eller hell det over på et fat.

Alt i en gryte kylling og ris

Håper det smaker!

 

Kommentarer

  • Reply Miriam 11. mars 2020

    Hei! Står her og lager alt i en gryte kylling og ris oppskriften din og så lurer jeg litt på den tiden, for jeg tenkte jo at den skal koke i buljongen, men så står det at du først skal varme risen i pannen før du så tar oppi buljongen. Er dette en skrivefeil tro?

    • Reply Mat På Bordet 15. mars 2020

      Hei Miriam – ingen skrivefeil nei 🙂 Risen varmes opp i pannen før den varme buljongen tilsettes. Risen ristes litt, tar til seg litt mer smak og retten faller ikke i temperatur når buljongen tilsettes og kan småkoke lykkelig videre 😉

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »