Kylling og ris må jeg innrømme høres litt kjedelig ut. Men kylling og ris med spennende krydder, grønnsaker og litt tørket frukt høres straks litt mer spennende ut – ikke sant?
Krydderblandingen vil kanskje høres litt kjent ut, men ikke i denne sammenhengen. Allehånde (en blanding av nellik, kanel, muskat og pepper) har du kanskje til overs fra julebaksten. Kardemomme har du sikkert om du baker boller og gurkemeie har du helt sikkert om du lager indisk mat.
Krydderblandingen er ikke spicy, men likevel varmende. Litt søtt er det også, forsterket av gulrøtter, erter og aprikos. Dette er en herlig rett å servere til familien, venner eller gjester. Enkelt å lage er den selvsagt også.
Bruk en stor stekepanne med lokk for å lage dette. Ingrediensene stekes i omganger før risen og buljongen tilsettes. Så setter man lokk på det hele til risen er kokt. Det kan hende du vil trenge mer væske, sjekk gjerne hvordan det går innimellom ved å løfte på lokket.
Erter liker jeg å røre inn til slutt, da de virkelig ikke trenger mye koketid før de er kokt. Og så holder de sin fine grønnfarge.
Granateplekjerner er fabelaktig godt rørt inn i retten. Små saftige røde perler som er herlig å støte på mens man spiser. Bruk de om du kan få tak i det, det er virkelig prikken over i’en.
Liker du konseptet med å bare bruke en gryte? Ta gjerne en titt på disse oppskriftene også da:
- alt i ett pølsepai
- alt i ett kyllinggryte
- alt i en gryte sjokoladekake
- alt i ett meksikansk gryte
- one pot wonder
Alt i en gryte kylling og ris – 4-6 porsjoner
Les om hvilken kylling du bør kjøpe for best dyrevelferd her.
Hei! Står her og lager alt i en gryte kylling og ris oppskriften din og så lurer jeg litt på den tiden, for jeg tenkte jo at den skal koke i buljongen, men så står det at du først skal varme risen i pannen før du så tar oppi buljongen. Er dette en skrivefeil tro?
Hei Miriam – ingen skrivefeil nei 🙂 Risen varmes opp i pannen før den varme buljongen tilsettes. Risen ristes litt, tar til seg litt mer smak og retten faller ikke i temperatur når buljongen tilsettes og kan småkoke lykkelig videre 😉