Enkel pai med spinat og tomater

Enkel pai med spinat og tomater

Sommeren er sesong for pai og salater. I tillegg til masse annet godt selvsagt. Grillmat for eksempel. Eller vafler. Og jordbær, ikke la oss glemme jordbær.

Tilbake til pai. Og denne paien for å være presis. Dette er en enkel pai med spinat og tomater som du sikkert allerede har skjønt. Det som kanskje er litt spesielt er at bunnen består av filodeig. Du vet disse tynne, tynne arkene med deig som brukes for å lage baklava for eksempel.

Jeg har ingen ambisjon om å lage filodeig, og i hvert fall ikke til en hverdagspai, så ja, filodeigen er kjøpt. Du finner den i større matbutikker der de også selger pizza- og paideig på rull. De har jeg ingen god erfaring med, ferdg filodeig på rull derimot får en tommel opp fra meg.

Hvor mange ark du ønsker å bruke for å lage paien er avhengig av hva du liker av proporsjoner mellom fyll og paibunn. Jeg brukte halve pakken, dvs 5 ark, men tenker at jeg fint kunne ha brukt flere uten at det hadde for mye. Bruk altså gjerne hele pakken om du ikke har bruk for en halv pakke til noe annet.

Ellers er det ganske rett frem. Filodeigen legges i bunn, fyll opp på og så settes det hele i ovnen. Som med alle paier kan du servere den varm, lunken eller kald. Den er selvsagt også deilig dagen etter.

Enkel pai med spinat og tomater

Om enkel pai med spinat og tomater ikke frister kan du ta en titt på disse paiene (klikk på det som frister så kommer du til oppskriften):

ingredienser
 • 1 løk, finhakket
 • 2 hvitløk, finhakket
 • 200 g fersk spinat
 • 1/2 ts flaksalt
 • pepper
 • 6 egg
 • 2 ss yoghurt naturell
 • 100 g finrevet ost
 • 200 g cherrytomater
 • 1 - 2 ss smeltet smør eller margarin
 • 5 - 8 ark filodeig
fremgangsmåte

Enkel pai med spinat og tomater

En paiform diam. ca. 22 cm

Ovn temp. 180°C

Stek løken myk i litt olivenolje. Tilsett hvitløk til slutt. Ta stekepannen av varmen og ha spinat oppi pannen. Vend den av og til i den varme pannen slik at det kollapser noe men ikke helt.

Rør egg, salt, pepper og yoghurt sammen. Rør inn osten og sett til side.

Pensle formen med smør eller margarin.

Legg et ark med filodeig i formen, pensle med smør eller margarin og legg nok et ark på toppen. Fortsett til du har brukt alle arkene. Rull gjerne kantene sammen til en jevn kant rundt hele paien.

Ha oppi spinatblanding og topp med eggblandingen.

Skjær cherrytomater i to og legg de med kutt siden opp på paien.

Sett paien i varm ovn og stek i 50-60 minutter. Du vil se at det til slutt vil puffe litt opp i midten.

La gjerne paien avkjøle noe før servering.

Enkel pai med spinat og tomater

 

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »